Zoek
Sluit dit zoekvak.

Culinair Thailand | Proeven van authentieke smaken

Thai food curry Culinair Thailand

Foodies verzamelt U in culinair Thailand

Culinair Thailand trekt foodies van over de hele wereld, allen op zoek naar authentieke smaken en klassieke gerechten. Voor wie meer wil eten dan Pad Thai en viskoekjes zetten we een smakelijke route voor uit.

Reisroute culinair Thailand start in Bangkok

Waar anders je culinair Thailand reis te starten dan in de hoofdstad Bangkok. You love it or you hate it, zeker als je net uit het vliegtuig stapt. Maar wacht maar tot je alle nieuwe smaken proeft, dan ben je om. Zeker weten. Want we kunnen deze bruisende Aziatische stad gerust het epicentrum van de Thaise keuken noemen. Proef er je eerste curry of waag je aan de tom yam, een (licht) pittige citroengrassoep met garnalen.

Natuurlijk duik je ook even Chinatown in, waar twee wereldkeukens samenkomen.

Groene curry

Op naar het Zuiden

Trek na een paar dagen Bangkok naar het zuiden van Thailand. Daar groeien pistachenoten volop aan de bomen, een heerlijk ingrediënt met talloze mogelijkheden. Speur naar cashew-curry in de populaire badplaats Phuket of het nabijgelegen Ranong.

In Trang slurp je de lekkerste vis noedels naar binnen. Laat je bovendien verassen door de bijzondere (Hokkien) koffie die men er schenkt.

De gerechten in Satun zijn geïnspireerd op de keuken van de zuiderburen, Maleisië. Hier eet je roti met gekruide kip en nu je toch aan de kust bent, doe je jezelf natuurlijk ook even tegoed aan al dat lekkers uit de zee.

➡️ Allerleukste plekken in Thailand volgens 17 bevlogen reizigers

Culinair Thailand noedels noodles

Culinair Thailand: Ga zeker naar het Noorden

Voordat je naar de bekende plekken Chiang Mai en Chiang Rai afreist (iedereen die van pitig houdt), bezoek eerst Noordoost Thailand, de Isaan. Niet alleen heb je een heel mooi stuk ongerept Thailand te pakken, je smaakpapillen zullen je ook bedanken na het proeven van gegrilde kip, sticky rice en pittige groene papaja salade in plaatsen als Khon Kaen en Udon Thani .

In Nong Khai, op de grens met buurland Laos, staat soep met bamboescheuten zonder twijfel op het menu. Neem ook nog even de moeite om naar Udon Ratchathani te gaan en bestel er de pikante eend salade, aanraadertje hoor.

➡️ Doen: Kookcursus bij Chiang Mai Thai Cookery School

Trek voor deze smakelijke Culinair Thailand trip minimaal twee weken uit. Kin ahaan arroy kah.

Ook lekker:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *