Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gouda voor foodies, geniet van kaas, koek en nog veel meer

Nederland Gouda

Met talloze speciaalzaken, de beroemdste wafels van heel Nederland en ver daarbuiten en natuurlijk kaas, is Gouda voor foodies the place to be.

Gouda voor foodies: Kaas, kaas en nog eens kaas

Gouda voor foodies Cheese Experience

Het zal je wellicht niet verrassen dat wanneer het artikel over Gouda voor foodies gaat, er kaas in voor komt. Ten eerste is Gouda kaas gewoon ontzettend lekker en ten tweede Gouda en kaas zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Kaasmarkt

Nederland Gouda say cheese kaasmarkt

Zo is er elke donderdag (van begin april tot eind augustus) de wekelijkse kaasmarkt. Voor de eeuwenoude Waag klinkt het geluid van handjeklap, de hoeven van paarden en het neerploffen van kazen op de kasseien. (let op i.v.m. corona-maatregelen is er in 2020 geen kaasmarkt)

➡️ Lees ook: Kaasmarkt Gouda, say Cheese!

Gouda Cheese Experience

selfie Gouda Cheese Experience

Sla tijdens je bezoek aan Gouda zeker de Gouda Cheese Experience niet over. In deze interactieve experience leer je alles van koe tot kaas. En omdat dit een artikel is over Gouda voor foodies, ja je proeft ook echte kaas.
📍 Gouda Cheese Experience, Agnietenstraat 21, 2801 GZ Gouda. Voor meer info omtrent entreeprijzen en openingstijden, raadpleeg de website.

➡️ Lees ook: Gouda Cheese Experience. Van koe tot kaasplank

’t Kaaswinkeltje

Gouda voor foodies 't Kaaswinkeltje OmniTraveler.nl

Er is altijd ruimte voor meer kaas, toch? Op naar ’t Kaaswinkeltje, een bijzonder winkeltje in het hart van de historische binnenstad van Gouda. Ga zeker niet naar huis, voordat je een stuk originele Goudse boerenkaas hebt aangeschaft. Zo lekker!
📍 ’t Kaaswinkeltje, Lange Tiendeweg 30, 2801 KH Gouda

Gouda voor foodies: Stroop- en siroopwafels

Kamphuisen Siroopwafels Nederland

Behalve kaas, geniet Gouda ook wijdverbreide faam vanwege haar siroop- en stroopwafels. Ja, daarin zit verschil.

Siroopwafels om je vingers bij af te likken

kamphuisen siroopwafels
Duik in de wereld van de siroopwafel en bezoek de experience bij Kamphuisen Siroopwafelfabriek. Van geheime recepten tot overheerlijk knisperend verse wafels. De procedure van A tot Z en na afloop  natuurlijk proeven, nomnomnom.
📍 Kamphuisen Siroopwafelfabriek, Markt 69, 2801 JM Gouda

➡️ Lees ook: Zeg niet zomaar stroopwafel tegen Kamphuisen Goudse Siroopwafels

Berg’s Bakery

Berg’s Bakey verkoopt sinds 1989 van Vliet’s Siroopwafels. Niet alleen wafels, je kunt er ook terecht voor siroopwafelliqueur, siroopwafelgebak en zogeheten chocostroopies. Welke lekkernij kies jij? Schrijf je zeker ook in voor de n instap workshop stroopwafel bakken, zo leer je de kneepjes van het stroopwafelvak.
📍 Berg’s Bakery, Lange Groenendaal 32, 2801 LT Gouda

Punselie

Al sinds 1872 zorgt bakkerij Punselie voor een vers gebakken koekjes geur in de oudste straten van Gouda. Zet zeker ook je tanden in een van deze brosse stroopkoekjes of sluit aan bij een rondleiding (momenteel – aug. 2020 – i.v.m. 1,5-meter maatregelen niet mogelijk)
📍 Punselie Cookie Company, Spieringstraat 107, 2801 ZJ Gouda

Het stroopwafelwinkeltje

Tenslotte zijn de verse stroopwafels die op de markt en bij het stroopwafelwinkeltje in de stad worden verkocht ook finger licking good,

Lunchtime

Gouda heeft zoveel leuke, lekkere, adressen voor lunch (en/of diner) dat het ondoenlijk is, deze allen te noemen in het artikel. Of je nu plaats neemt op een van de gezellige terrassen van de horecagelenbeden op de Markt, of in een van de zijstraten, er is altijd iets wat bij je pas. Budget of uitgebreid lunchen, Hollandse kost of overzees, genieten maar.

Markt Gouda terrassen

Gouds Glas

Gouds Glas Markt GoudaGouds Glas Markt Gouda

Om er dan toch eentje te noemen, dan kies ik voor een van meest recent geopende zaken op de Markt, Gouds Glas. Wie wel eens in de Sint-Jan van Gouda is geweest, weet dat de 72 gebrandschilderde ramen kenmerkend zijn voor deze kerk. Gouds Glas heeft zich door deze fraaie ramen laten inspireren. Behalve een pracht van een zaak, is de kaart ook voortreffelijk.

Tijdens mijn recente bezoek aan de stad genoot ik op het terras (het was bijna jammer dat het lekker weer was, want ik had ook graag binnen gezeten in deze mooie zaak) van kalfstartaar vooraf, gevolgd door een rijkelijk gevulde sandwich en een goed glas wijn om al het heerlijks mee weg te spoelen.
📍 Gouds Glas, Markt 40, 2801 JK Gouda

Gouda voor foodies: Chocolade

Chocoladeatelier PUUR
De chocolade bij Chocoladeatelier PUUR doet haar naam eer aan. Enkel eerlijke en pure producten worden gebruikt voor het vervaardigen van kwalitatief hoogstaande bonbons. Deze chocoholic kon de verleiding niet weerstaan en nam een doos  chocoladekunstwerkjes mee naar huis. P.s. er zijn ook rondleidingen mogelijk
📍 Chocoladeatelier PUUR, Naaierstraat 4, 2801 NE Gouda

Bier

Gouds bier

Bij lekker eten, hoort ook lekker drinken. Stadsbrouwerij de Goudsche Leeuw brouwt sinds 2012 Goudse bieren. Op verschillende plekken in de stad zijn de bieren te koop. Bijvoorbeeld in de bijzonder mooie zaak Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar. Heb je tijd genoeg? Reserveer dan ook voor een bierproeverij in het proeflokaal.

Neem zeker ook eens plaats bij BarBier, een speciaalbiercafé met ruim 130 verschillende soorten bieren op fles of op de tap.

Gouda voor foodies: IJs

David's Gelato

Het maakt niet uit hoeveel of weinig je hebt gegeten, een ijsje gaat er altijd wel in. Als het over ijs gaat, is er maar een de lekkerste. De lekkerste ijsjes haal je in Gouda bij David’s Gelato.
David’s Gelato, Lange Tiendeweg 23, 2801 KE Gouda & David’s Gelato Café, Markt 2, 2801 JG Gouda

Welke adresje zou jij tippen als het gaat om Gouda voor foodies?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *