Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Thaise keuken van Boo Raan (boek)

De Thaise keuken van Boo Raan kookboek

Welkom in de Thaise keuken van Boo Raan

De Thaise keuken van Boo Raan maakt het gemis naar Thailand een klein beetje dragelijker. Het kookboek van de Thaise chef tovert je eigen keuken om tot een heus Thais restaurant. Schort om, pannen op het vuur en daarna, smullen maar.

De Thaise keuken van Boo Raan

Auteur en chef Dokkoon Kapueak haar roots liggen in de Isaan, het noordoosten van Thailand. En eten en koken lopen als een rode draad door haar leven. Van eenvoudige maaltijden tijdens haar jeugd op het platteland tot de ontdekking van farang eten in de 7 Eleven in Bangkok. Via omzwervingen beland ze in België waar ze samen met Patrick vele monden verrast met de smaak van Thailand.

Een restaurant – of kookboek – dat kwam bij het kokende duo (nog) niet op. Toen ze zich wel op dat vlak waagden, was het een instant succes. Het restaurant, Boo Baan, werd niet voor niets meermaals – prestigieus – onderscheiden.

kai sate

Een goed begin

Ben je (nog) niet bekend met de Thaise keuken of Thailand in het algemeen? Geen nood. Het boek neemt je mee naar de mooiste plekken in het land en geeft een fijne introductie van de Thaise keuken. Zo leer je niet alleen, wat de belangrijkste ingrediënten zijn, maar worden er ook pagina’s gevuld met diverse bereidingswijzen.

Smullen maar

Keuzestress. Want, wat als eerste te maken uit dit prachtige kookboek? De verleiding om direct met de persoonlijke favorieten aan de gang te gaan, is groot, maar ook zonde. Want er valt zoveel te ontdekken en proeven. Elke pagina is behalve zeer eetlustopwekkend, ook een lust voor het oog. De pagina’s staan vol prachtige foto’s. Foto’s van de desbetreffende gerechten en van Dokkoon Kapueak kokend tussen de Thaise rijstvelden.

Wij rijden nu even naar de toko om ingredienten in te slaan, zodat we vanavond aan de slag kunnen met het bereiden van laab kai, tom yam khung en phad pak.

Tom ka Kai

De Thaise keuken van Boo Raan praktisch

De Thaise keuken van Boo Raan laat je zien dat Thais koken niet zo moeilijk is. Iedereen het kan leren. Met verse ingrediënten en wat extra aandacht voor de Thaise bereidingswijzen zet je de lekkerste gerechten op tafel

Dokkoon Kapueak, chef van het restaurant Boo Raan, werd in 2018 gekroond tot Aziaat van het Jaar door Gault&Millau. In 2021 kwam daar een Michelinster bij.

Titel: De Thaise keuken van Boo Raan
Auteur: Dokkoon Kapueak
Omvang: 224 pagina’s
Uitgever: Lannoo
ISBN: EAN 9789401479226
Prijs: € 29,99
Verkrijgbaar: in je boekhandel of op Bol,com

De Thaise keuken van Boo Raan

Meer Thailand

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *