Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doen: Kookcursus bij Chiang Mai Thai Cookery School

Truly asia kookboek wok

In Thailand kun je geweldig lekker eten, maar wat is er nu nog leuker dan lekker eten? Zelf lekker eten (leren) koken. Tijdens een combi trip Thailand & Laos koos ik voor de gerenomeerde Chiang Mai Thai Cookery School.
Chiang Mai Thai Cookery School

Let’s cook!

Vanuit mijn guesthouse rij ik met een minibusje naar een plek buiten het centrum van Chiang Mai. Op een groot stuk land komt het schuddende voertuig tot stilstand en kan het werk gaan beginnen. Na een korte briefing ontvang ik mijn schort en wijst Balloon – ik heb haar naam niet verzonnen – me mijn werkplek. Samen met mijn reismaatje en alle andere aanwezigen zullen we vandaag zes gerechten leren maken.
Chiang Mai Thai Cookery School

Het menu

Chiang Mai Thai Cookery School menu
Chef en celebrity Sompon Nabnian heeft voor zijn pupillen voor een dag, een simpel menu samengesteld.
Te starten met het bereiden van een pittige zoet/zure soep, Tom Yam Goong. Gevolgd door een plakkerig klusje, viskoekjes maken. Phad Thai, Thaise gebakken noedels mogen op deze cursus uiteraard niet ontbreken. Evenals een andere klassieker uit de Thaise keuken, groene curry met kip. Nou vooruit nog eentje zal hij gedacht hebben. Maak een salade met varkensvlees luidt de volgende opdracht. Mijn oma zou zeggen; “zonder toetje heb ik niet gegeten.” Ook bij de Chiang Mai Thai Cookery School slaan ze het dessert niet over. Waterkastanje met suiker, siroop en kokosmelk.

Feeling hot, hot, hot

Gedurende de ochtend wanneer de koperen ploert aan de horizon zich nog enigszins gedeisd houdt en de gaspitten nog niet branden is het goed te doen in de keuken. Naar mate de zon hoger aan de hemel komt te staan kriebelen de zonnestralen aan mijn kuiten. Na de nodige voorbereidingen en snijwerk gaan de woks op het vuur. Dan volgt het proeven. Rode pepers en chilipasta zorgen voor een pittig accent. “Pfff, heb jij het ineens ook zo warm?”

School is cool

Van alle keren dat ik Thailand bezocht, was de dag die ik doorbracht bij de Chiang Mai Thai Cookery School toch echt wel een van de leukste. De lokatie is top, de keukenbrigade legt je alles geduldig en met een Thaise glimlach uit. De gerechten die je maakt zijn overheerlijk en je leert in de tussentijd een pak andere reizigers kennen die zich net als jij in de keuken in het zweet staan te werken. Wie me op Instagram volgt, ziet dat het Thais koken niet bij die ene keer is gebleven. Minimaal een keer per week, wint de wok het van de aardappel. De gerechten en recepten uit het kookboekje dat ik tijdens de cursus ontving, raadpleeg ik nog altijd veelvuldig.
Chiang Mai Thai Cookery School kookboek

Chiang Mai Thai Cookery School Praktisch

Ik boekte mijn kookcursus bij een excursiekantoortje in Chiang Mai. Gemakkelijker is het om vooraf een reservering te maken op de website van Chiang Mai Thai Cookery School. Wist je dat je er ook kunt blijven slapen?

Ben jij, net als ik, dol op de Thaise keuken? Wat is je lievelingsgerecht?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *