Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Phatthalung | Ongerept genieten in Zuid-Thailand

Thailand Phatthalung kano lotusbloemen meer Thale Noi Reserve

Het Thaise leven zoals het is, in Phatthalung

Phatthalung moet het niet hebben van grote attracties of indrukwekkende stranden. Grote hotelketens zijn er ook niet te bekennen en Westerlingen zijn er op een hand te tellen. Dat maakt een bezoek aan het zuiden van Thailand misschien juist wel zo interessant. We tippen je samen met Tourism Authority Thailand een aantal ongrepte plekken, waar je zelf absoluut een keer heen wil.

Doen in Phatthalung: Ga naar Thale Noi Reserve

Het ‘Thale Noi Non-hunting Area’ is geselecteerd als het belangrijkste wetland van van Thailand. Het gebied strekt zich uit over drie provincies: Phatthalung, Songkhla en Nakhon Si Thammarat.

Thale Noi lotus Zuid Thailand

Waar het reservaat bekend om staat, zijn de grote rode lotussen in het water, in de zuidelijke regio. Voor veel lokale en internationale fotografen is dit een favoriete plek om de schoonheid van de natuur vast te komen leggen. Als je het meer op zijn best wilt zien, huur dan een kano. Het mooiste lotusmoment is om 5.30 uur. Vroeg uit de veren!

Thale Noi is het grootste watervogelreservaat van Thailand. De Thaise naam vertaalt zich in het Engels naar “kleine zee”. De grootte is 5 bij 6 km en de gemiddelde diepte is slechts 1,2 meter. Het meer is bedekt met lotussen en riet, dat dient als bouwmateriaal voor vogelnesten. Niet minder dan 287 vogelsoorten, waaronder trekvogels en bedreigde soorten zijn hier te vinden.

Watervogel Phatthalung Zuid Thailand

De beste tijd om te bezoeken is wanneer het aantal trekvogels zijn hoogtepunt bereikt, van oktober tot maart. Het laagseizoen is van juni tot september, hoewel de paarse moerassen het hele jaar door te vinden zijn. De meeste vogels behoren tot de familie van reigers en ooievaars. Hou je niet van vogels? Misschien kunnen de talloze waterbuffels je wellicht bekoren.

Bekijk de zonsopgang op een van de mooiste zonsopgangplekken in Thailand, Khlong Pak Pra, ’s Ochtends om 6 uur is de ideale tijd. Op dit uur van de dag zie je niet alleen de zon opkomen, maar aanschouw je ook hoe de locals in de weer zijn met hun ingenieuze visnetten, ‘Yor Yak’ genaamd, op het water. “Yor” heeft de vorm van een vierkant net. De vier hoeken zijn bevestigd met bamboe met in het midden aan elkaar vastgemaakt met de yo-armhouder die is gemaakt van bamboe met een hijspaal of een houten weegschaal die aan de yo-armhouder is vastgemaakt. Als je deze omschrijving niet helemaal begrijpt, snappen we. Gewoon met eigen ogen gaan zien!

➡️ Lees ook het artikel van Could have stayed home over hun ervaringen met het Thale Noi Reserve

waterbuffel

Haal een nat pak: Rafting Huai Nam Sai

Huai Nam Sai is perfect om te raften. Je vaart langs kleine eilandjes te midden van een prachtige natuurlijke omgeving. De tocht is zo’n 5 kilometer, voor deze activiteit trek je het beste ongeveer 2-3 uur uit.

Dit is de enige plek in het land waar je zowel in het droge als in het regenseizoen kunnen raften.

rafting kano kayak

Doen in Phatthalung: Relaxen in een warmwaterbron

Gelegen in het gebied van Khao Chai Son, ligt een warmwaterbron, waarvan de locals zeggen dat het een heilige vijver is. Of het waar is of niet, genieten kun je er in ieder geval. Combineer je trip met een bezoek aan Tham Phra, een grot met binnen vijver binnenin en een liggende Boeddha.

Zeker niet overslaan

Phatthalung heeft meer voor je in petto. Als je toch naar deze streek in Thailand afreist, maak dan zeker hier ook even tijd voor:

  • Pa Phai Sang Suk Market: Een markt voor ieder wat wils. Elke zaterdag geopend van 9.00 – 17.00 uur.
  • Wat Khao Aor: Een indrukwekkend tempel/grottencomplex
  • Khao Pu-Khao Ya national park: De ideale plaats voor een hike in het oerwoud van Thailand
  • Geniet van de lokale keuken: probeer een gerecht met bruine rijst of bestel Kung Sam Nam, een garnalensoort die alleen in dit deel van Thailand voorkomt


Markt Azie

Meer Thailand:


Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *