Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Phimai, bezoek de mooiste Khmertempel van Thailand

Phimai en omgeving vormen de toegangspoort tot de Isaan (Noordoost Thailand). Reis echter niet te snel, want voordat je er erg in hebt, ben je het stadje alweer voorbij gereisd. En dat zou doodzonde zijn, zeker als je bedenkt dat in Phimai de beste Khmertempel van het land te bewonderen is.

Phimai

Hoewel Angkor Wat pas – ongeveer – een eeuw later werd gebouwd, beweren kenners dat de tempel in het hart van Phimai als voorbeeld diende voor het wereldbekende UNESCO Werelderfgoed in Cambodja. Ook al zijn de ruïnes minder indrukwekkend, het is er dan ook een stuk rustiger. Phimai is een beetje een slaperig dorpje, prima om een nachtje door te brengen en alles op het gemakje te bekijken.

Tussen alle zaken die met de oudheid te maken hebben, tref je waarempel hier en daar wat street art en een aantal hippe hangouts voor een healthy lunch of heerlijk diner.

Phimai Thailand street art

Bezienswaardigheden

Zoals gezegd, Phimai is niet overweldigend groot en de meeste – vooral dagjesmensen – komen maar voor een ding; Prasat Phimai.

Prasat Phimai National Historical Park

Prasat Phimai National Historical Park Thailand

Het tempelcomplex van Prasat Phimai is klein, maar oh zo fijn. In tegenstelling tot andere Khmer tempels in (Noordoost) Thailand, is dit exemplaar door de Thaise Fine Art Department goed gerestaureerd en derhalve zeer compleet.Wanneer je het terrein – zoals wij – op een doordeweekse dag bezoekt, heb je het complex (bijna) helemaal voor jezelf.

▶️ Lees ook: Buriram, Khmertempels, razende motoren en voetbalhelden

📍 Ananthachinda Rd, Tambon Nai Mueang, Amphoe Phimai, Chang Wat Nakhon Ratchasima 30110, Thailand

Phimai National Museum

Op loopafstand van het historical park ligt het nationaal museum. Verwacht geen moderne snufjes of high-tec informatievoorziening. ‘Gewoon’ een museum vol schatten uit de Khmer periode. Variërend van beelden tot sieraden. Bezoek eerst het museum en daarna het tempelcomplex dan vallen de stukjes beter op z’n plek.

📍 8 Tha Songkran Rd, Tambon Nai Mueang, Amphoe Phimai, Chang Wat Nakhon Ratchasima 30110, Thailand

Sai Ngam

Sai Ngam Banyan Tree Phimai Thailand

Sai Ngam betekent – vrij vertaald – mooie boom. Mooi of niet, indrukwekkend is deze zogeheten banyan tree (Indische vijgeboom) in iedergeval wel. Deze parasiet heeft zich over een oppervlakte van 10.668 m² vertakt. Als een soort paraplu fungeren de takken en twijgen als een dak voor een parkje met daaron betonnen zitjhoekjes.

📍 345 ถนนวนปรางค์ Tambon Nai Mueang, Amphoe Phimai, Chang Wat Nakhon Ratchasima 30110, Thailand

Pratu Chai

Deze overwinningspoort is een van de restanten van de voormalige stadsomwalling. Niet heel bijzonder, maar mocht je onverhoopt de weg kwijt raken in dit kleine stadje, gebruik de poort dan als ijkpunt.

📍 Nai Mueang, Phimai District, Changwat Nakhon Ratchasima 30110, Thailand

Eten & drinken in Phimai

Er zijn genoeg leuke plekken in het stadje te vinden, maar ik licht er graag een paar voor je uit;

Avondmarkt

avondmarkt Thailand

Vanaf een uur of zes ’s avonds tot ongeveer middernacht vormen talloze stalletjes de avondmarkt. Kramen gevuld met vers fruit, sapjes, pad thai en heel veel ander lekkers. Ik word hier zo blij van, jij niet?

Ida Eatery & Drinks

Ida Eatery & Drinks restaurant Thailand

Ida heeft de looks van een Westers restaurant. Dat klopt deels want naast Thaise gerechten staan er ook burgers en pizza’s op de kaart. De koelkast is gevuld met speciaal bier en van tijd tot tijd speelt er een bandje.

Une Jai Place

Une Jai Place Phimai Thailand

Bij dit mini-restaurantje draait alles om biologisch. Denk frisse salades en home made smoothies. Lekker om even aan te leggen tijdens lunchtijd.

Overnachten

Phimaiburi guesthouse Thailand

Van guesthouse tot modern hotel en alles wat er tussen zit. Je kiest zelf wat bij je wensen en je budget past. Wij gingen low budget en logeerden in Phimaiburi. Dit  2-sterrenpension is eenvoudig maar schoon en serveert tegen een meerprijs een eenvoudig ontbijt. Het ligt in een woonwijk en op ongeveer 2 kilometer afstand van het historical park.

Meer Isaan:

Nakhon Phanom, stad van de bergen
Bueng Kan, ongerepter wordt Thailand niet
Udon Thani & Ban Chiang National Museum

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

    1. Hi Judith, wat leuk dat je ook die kant op reist. Veel plezier! En laat je me tegen die tijd weten hoe je het hebt gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *