Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verkoeling zoeken op het water | 9 tips op en aan het water

Verkoeling zoeken op het water

Ook al laat de zon het in de Nederlandse zomer zo nu en dan af weten. Wanneer ze achter de wolken vandaan komt, is direct goed warm in ons kleine kikkerlandje. Verkoeling zoeken op het water is daarom een goed idee. We zetten een aantal leuke, verfrissende activiteiten voor je op een rijtje.

Verkoeling zoeken op het water? Ga SUPpen

Over de SUP-kunsten van OmniTraveler zullen we het gemakshalve hier even niet hebben. Op de toch wat ruige kustlijn van Formentera de eerste keer een plank bedwingen, was niet zo’n succes. Een tikkeltje gedesillusioneerd direct de peddel aan de wilgen gehangen. Eigenlijk zonde, want wanneer we anderen streep loos door het water zien glijden, popt de zin om het nog eens te proberen weer op.

Misschien moeten we mede-Bredanaars Edward & Jordi van WANNAsup eens contacteren. Zij ontwikkelden namelijk een mega stabiel SUPboard, vallen is haast onmogelijk als we het jonge ondernemers duo moet geloven. Direct een eigen board aanschaffen, is in ons geval misschien niet zo verstandig. Gelukkig zijn de WANNAsup’s ook op verschillende plekken in Nederland uit te proberen bij sup scholen of verhuur. (Download de app voor beschikbare locaties).

Wie weet zie je ons op een zonnige dag door de Bredase singels suppen of op de Mark langs het Markdalpad varen. Het zou zo maar kunnen.

Verkoeling zoeken op het water WANNAsup Breda

Stap op een Schiller Waterfiets in Rotterdam

Het was op het Instragramaccount van IKaptein, dat we voor het eerste de Lamborghini onder de waterfietsen, de Schiller Waterfiets zagen. Echt een fiets op het water! Ga je wat verkoeling zoeken op het water, dan is deze drijvende racefiets vast wel iets voor jou.

➡️ Een nachtje blijven slapen in Rotterdam? Kies eens voor de Culture Campsite. Moet je echt ook eens doen, hoor.

Schiller Waterfiets iKaptein

Bewonder betoverend Amsterdam vanuit een Blue Sky Boat

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten moet je minimaal een keer in je leven hebben gedaan. Wat misschien nog wel leuker is, is met je eigen sloep met kapitein een tocht door de hoofdstad maken. Bovendien kom je met de zogeheten Blue Sky Boat op plekjes waar de reguliere boten niet kunnen komen. Haren in de wind en afkoelen en genieten maar.

➡️ Een nachtje Amsterdam aan je vaartocht vastplakken? Goed en goedkoop overnachten doe je in het hippe Yotel in Amsterdam-Noord.

Blue Sky Boat

Varen over de Loosdrechtse plassen en de Vecht met Love My Tender

Wil je wel met een kundige schipper varen, maar niet in onze hoofdstad? Kies dan voor een tocht met Love My Tender over de Loosdrechtse plassen. Kies je voor een uitwaai moment van 2,5 of 3,5 uur? OmniTraveler koos voor het laaste, een dikke aanrader.

➡️ Je leest hier hoe onze tocht met Love My Tender er uit zag.

Verkoeling zoeken op het water Love my tender Nederland Loosdrechtse plassen

Verkoeling zoeken op het water? Kies voor een kanotocht

Op talloze plekken in Nederland kun je in een kano stappen om een fraaie tocht te maken. We lichten er graag een paar voor je uit:

Kanoën in de Biesbosch

Kanoën in de Biesbosch is misschien wel de mooiste plek verkoeling te zoeken op het water. De kraamkamer van moeder Natuur verrast je bij elke peddelslag. Op veel van plekken in het Nationaal Park mogen geen gemotoriseerde boten komen, dus het is er heerlijk rustig.

➡️ Je leest in dit artikel over onze ervaringen en hoe en waar een kano te huren.

kanoën in de Biesbosch

Op Wetlands Safari in Watergang

Net buiten Amsterdam ligt de plaats Watergang. Hier neemt de bevlogen Marjel je mee op een kano-avontuur dat je niet snel zal vergeten. Afkoelen en kennis van de natuur opdoen en heerlijk picknicken. Win, win en nog een keer win!

➡️ Het volledige artikel over onze Wetlands Safari lees je hier op je gemak even na

Verkoeling zoeken op het water Wetlands Safari begeleide kanotochten

Verkoeling zoeken op het water: Blijf op het water slapen

Slapen op het water, het heeft iets magisch. OmniTraveler streek op een aantal plekken neer waar verkoeling zoeken op het water een eitje is.

Overnachten op je eigen woonboot

Wanneer je op vakantiepark Center Parcs De Kempervennen niet kiest voor een reguliere bungalow, maar voor een heuse woonboot, wordt je in de ochtend begroet door eendjes voor je patrijspoortje. De woonboten liggen direct aan de zwemplas, dus afkoelen is hier sowieso geen probleem.

woonboot bij Centerparcs De Kempervennen

De nacht zien vallen vanaf een vlot

Recentelijk verbleven we tweemaal op een kampeervlot. Eenmaal bij De Heen, nabij de Brabantse plaats Steenbergen. De andere keer overnachtten we via Natuurhuisje naast Fort Uitermeer. Een ding hadden de vlotten gemeen. Je stapt uit je bed, in je kano en je bent direct midden in de natuur. Hoe heerlijk is dat?

➡️ Kijk en vergelijk welke locatie jou het meeste aanspreekt om verkoeling te gaan zoeken op het water.

Kampeervlot de Heen Brabant Brabantse Wal Nederland camping-raft.comNatuurhuisje in Weesp

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *