Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terugkerend dilemma: welke schoenen neem je mee op reis?

Converse All Stars schoenen

Voor velen is het een terugkerend dilemma: welke schoenen neem je mee op reis? Vanzelfsprekend hangt het af van je bestemming, maar ook van wat je ter plaatse gaat ondernemen. Check deze lijst voor vertrek, dat maakt het inpakken van je bagage een stuk gemakkelijker.

Welke schoenen neem je mee op reis?

Als ik voor mezelf mag spreken, ik ben doorgaans zo klaar. Een paar dames sneakers aan mijn voeten, aangevuld met een paar teenslippers in de bagage, dat is het dikwijls wel.

Welke schoenen neem je mee op reis?

Er zijn echter ook trips die om heel ander schoeisel vragen. Toen ik onlangs een weekend bij de boer sliep, bleven die teenslippers thuis, maar zette ik een paar stevige laarzen in de kofferbak van de auto.

Ben je klaar voor een duik in de schoenenkast?

Welke schoenen neem je mee op reis? Sneakers

Sneakers

Het antwoord op de vraag; ‘Welke schoenen neem je mee op reis?’ is wat mij betreft: “Sneakers”. Lange tijd was ik niet uit mijn Converse All Stars te branden. De laatste jaren ben ik enorme fan van de sneakers van Adidas. Onder een broek of onder een jurk, sneakers kunnen altijd en overal. In de stad of voor een stevige wandeling: sneakers.

Slippers

Gooi altijd een paar slippers in je tas. Of het nu de beroemde Braziliaanse Havaianas zijn of een paar van de HEMA. Slippers komen altijd van pas. Slaap je in een low-budget accommodatie tijdens het reizen? Dan sta je liever niet met je blote voeten op de smoezelige vloer in je dorm of badkamer. Fijn voor aan het strand of zelfs om mee door de stad te slenteren.

Welke schoenen neem je mee op reis? ‘Nette’ schoenen?

Avarca de Menorca

Ik acht de kans klein dat je tijdens je vakantie netjes gekleed moet gaan. Vermoedelijk kun je je pumps echt wel thuis laten, maar soms voelt een restaurant of rooftopbar op je slippers betreden toch niet helemaal goed aan. Sinds ik een paar jaar geleden voor het eerst naar Menorca reisde, ben ik fan van de avarca schoentjes. schoentjes. Een eenvoudig schoentje dat heerlijk luchtig is, maar toch wat chiquer oogt dan je flipflops.

Wandel (berg)schoenen en/of sandalen

Teva

Hoewel sneakers in veel gevallen het schoeisel voor op reis zijn, geldt dat niet voor alle bestemmingen. Ga je hiken in de Zwitserse Alpen of een trekking maken in Azië, dan is het raadzaam iets anders aan je voeten te doen.

Zelf heb ik verschillende (berg)wandelschoenen versleten, maar ik heb nog altijd niet het perfecte paar gevonden. Of ik nu met sportsokken, normale sokken of speciale wandelsokken op pad ging, steevast had ik na een paar kilometer blaren. Tijdens een etappe van het Pieterpad deden op een gegeven moment mijn voeten zo zeer, dat ik besloot – ondanks het regenachtige weer – de route op mijn teenslippers (daar zijn ze weer, altijd handig) te vervolgen. Niet ideaal en zeker niet charmant, maar wat een verademing.

En ook al heb ik een enorme haat/liefdeverhouding met mijn TEVA’s; ze hebben mij al op talloze bestemmingen, vele kilometers lang, gebracht waar ik heen wilde. Zeker in warme landen, zijn deze wandelsandalen ideaal. Geen zweetvoeten, maar wel veel meer grip dan teenslippers. Zelf maakte ik er onder andere een meerdaagse trekking in Vietnam en in Myanmar mee, ideaal.

Welke schoenen neem je mee op reis als je naar de sneeuw gaat?

Welke schoenen neem je mee op reis als je naar de sneeuw gaat

Al het schoeisel dat ik al in dit artikel beschreef, is veelal van toepassing op reizen naar bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat. Maar welke schoenen neem je mee op reis als je naar de sneeuw gaat? Te alle tijden een paar goede snowboots. Of het nu is om even naar het dorp in je wintersportplaats te lopen of om wandeltochten door de sneeuw mee te maken. Zelf stap ik al weer een paar jaar rond op deze ‘Canadian boots’ van Protest. Heerlijk warm en een goede grip. Ideaal.

Naast je ski-of snowboadschoenen en een paar snowboots is een paar pantoffels

ook echt heerlijk tijdens een wintersportreis. Na een dag in de kou, bij terugkomt in het hotel of je appartement, warm douchen en behaaglijke pantoffels aan je voeten. Heerlijk.

Ik ben benieuwd: welk schoeisel gaat er met jou mee op reis? Of juist niet?

Meer handige tips:

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Het is inderdaad wel eens een dilemma welke schoenen ik mee neem. Inmiddels kies ik vrij standaard voor sneakers, havaianas en bergschoenen. Dat is voor iedere reis bij ons wel geschikt.

  2. Voor bergwandelingen neem ik natuurlijk altijd mijn bergschoenen mee en een paar makkelijke gympen voor tussendoor. Als ik moet vliegen en dus niet niet onbeperkt bagage mee kan nemen, dan gaan de zware bergschoenen altijd aan de voeten en de lichte in de backpack. Super onhandig en oncomfortabel, helaas. Maar in het vliegtuig gaan ze meteen uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *