Bellen in het buitenland: als je even niet oplet is na terugkeer je telefoonrekening hoger dan je hele vakantie kostte. Daarom tips en tricks voor je telefoongebruik in het buitenland.
Bellen in het buitenland: Europa
Ga je binnen Europa op reis dan heb je geluk. Sinds juni 2017 zijn de roamingkosten binnen de Europese Unie (EU) afgeschaft. Dit geldt ook voor Zwitserland en Noorwegen. Door deze regeling betaal je voor bellen, SMS’en en internetten hetzelfde tarief dat je ook in Nederland betaalt. Handig toch? Heb je een abonnement, dan valt het gebruik van je telefoon binnen je bundel.
Bellen in het buitenland: buiten Europa
Ga je op vakantie buiten de Europese Unie? Bel dan niet voor ieder wissewasje naar huis. Ga niet eindeloos internetten en let ook op met inkomende gesprekken. De telefoonkosten in het buitenland liggen namelijk een aanzienlijk stuk hoger dan in Nederland. Wat je per minuut betaalt, of per MB, is afhankelijk van het land waarin je reist en hangt tevens af van je provider. Bellen buiten de EU gaat dus niet vanuit je bundel, maar de kosten hiervan worden apart in rekening gebracht.
Bellen in het buitenland: 4 nuttige tips & tricks
Hoe raak je niet afgezonderd van de rest van de wereld en de thuisblijvers zonder een kapitaal kwijt te zijn? Zo:
Roaming uit
Nadat ik je net vertelde dat buiten de EU roamingkosten niet hetzelfde zijn als in binnen de Europese Unie, lijkt dit een inkoppertje. Toch ben ik het meermaals vergeten, met een hoge rekening van dien. Voortaan zet ik bij het aan boord gaan van het vliegtuig dan ook niet alleen mijn telefoon op vliegtuigstand, ik zet ook direct de roaming uit. Want voordat je er erg in hebt, ben je soms al heel wat Euro’s verder. Want ook al wordt je niet gebeld of ontvang je geen berichtjes, apps die op de achtergrond een update draaien kosten ook geld. Zonde.
Bel via Skype of Whatsapp
Heb je in je hotel gratis WiFi? Top! Dat betekent dat je kostenloos via Skype of Whatsapp kunt bellen. Toch even de stem van je moeder horen of even bijklestsen met een vriendin, dat kan gewoon. En je vakantiegeld kun je besteden waar het voor bedoelt is. Vakantie en niet de telefoonrekening.
Let wel op dat je gebruikt maakt van een veilige Wifi-hotspot. Veel Wifi-punten in het buitenland die geen wachtwoord vragen zijn mogelijk niet veilig
Voicemail uit
In de categorie ‘Moet ik ook vaker aan denken’ valt het uitzetten van de voicemail. Als ZZP-er misschien iets lastiger dan bij de gemiddelde vakantieganger. Weet je wat het is? Wanneer iemand je voicemail inspreekt – sterker nog; wanneer je telefoon verbinding maakt met je voicemail – kost jou dat geld. Zonde. En zeg nou zelf de meeste gesprekken kun toch wel even wachten tot na de vakantie?
Sim Only
Met bijvoorbeeld een Sim only abonnement bij Telfort betaal je een vast bedrag per maand voor de databundel, belminuten en sms’jes. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kun je je abonnement volledig afstemmen naar jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide internetbundel als je onderweg bent. Daarnaast is het mogelijk je niet gebruikte mb’s van twee maanden terug mee te nemen naar de volgende maand. Zo kan je voordat je op vakantie gaat wat extra data opsparen, zodat je in ieder geval niet tekort komt
Meer Inside Information:
Zo voorkom je malaria op reis
E-sigaret op reis? Dit moet je weten!