Zoek
Sluit dit zoekvak.

Perron Europa | Niet vliegen maar op reis met de trein

Perron Europa boek Bart Griepmans

Perron Europa inspireert je om niet in het vliegtuig, maar in de trein te stappen

Perron Europa is boek waar slow travel centraal staat. Het reizen om het reizen van de kust naar de bergen en van stad naar platteland. Ga je mee aan boord?

trein nederland

All aboard! We gaan vertrekken

Noem ons bevooroordeelt, maar team OmniTraveler houdt van reizen met de trein. Van de Intercity Direct vanuit Brabant naar Amsterdam. Een trip naar Luxemburg-stad of een uitstapje naar het Ruhrgebied, we stappen er graag voor aan boord. Zonder een het boek opengeslagen te hebben, zijn we dan ook al fan van Perron Europa en we durven wel met enige zekerheid vast te stellen, dat jij – zodra je een exemplaar in handen hebt – dat ook bent. Waarom, dat vertellen we je graag.

Perron Europa: Ontdekkingsreis over het spoor

Perron Europa neemt je in verschillende thema’s mee, kriskras door Europa. Van de bergen naar het water. Naar boeiende steden en plekken die uit hun voegen barsten van geschiedenis. Aangeboden in hapklare schema’s, het enige dat je zelf hoeft te doen is een ticket boeken, hotels reserveren en je bagage in te pakken. En gaan!

Want, geloof ons, als je de bladzijdes doorbladert krijg je daar enorme zin in. De boel de boel laten. De alledaagse hectiek achter je laten en op de kadans van de trein terug zen worden. Landschappen die je vanaf de snelweg of vanuit de lucht nooit waarneemt op weg naar je bestemming, aan je voorbij laten gaan. Wegmijmeren bij de aanblik van verlaten stationnetjes en een grote glimlach op je gezicht als je op de plaats van bestemming aankomt. Geen bagageband, paspoortcontrole of transfer naar de stad voor jou. Je stapt uit en je bent er. En die reis, die begon al toen je de trein instapte.

treinreis trein rails

Perron Europa praktisch

De indeling, de routes, de foto’s wat is er niet tof aan dit boek? Hadden we al gezegd dat we fan zijn…?

Goed om te weten:

  • Het boek is speciaal geschreven alle (to-be)treinreizigers in Nederland en België. Alle gegevens tips en voorbeeldroutes starten dan ook in Amsterdam of Brussel
  • Praktische uitleg over de verschillende treintickets. Wist je bijvoorbeeld dat Interrail al lang geen ticket meer jongeren is, maar voor alle treinreislustige reizigers?
  • Reizen per trein is een duurzame keuze, maar er zitten meer voordelen aan deze vorm van transport, check ze in het boek
  • Het team dat het boek schreef en samenstelde maakte alle beschreven reizen zelf. Alle ervaringen zijn authentiek

Titel: Perron Europa – Op reis met de trein
Tekst en fotografie: Bart Giepmans, Bonita van Lier, Gerdien Barnard en Bonnie Joosten.
Omvang: 304 pagina’s
ISBN 978 90 8301 488 3
Prijs: € 29,50
Verkrijgbaar: te bestellen via Bol.com of loop even naar je (betere) boekwinkel
Nieuwsgierig geworden? Neem hier alvast een sneakpeak en blader het inkijkexemplaar door

Meer treinreizen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *