Zoek
Sluit dit zoekvak.

AVE | Spaanse steden met elkaar combineren per hogesnelheidstrein

Zamora Sanje

AVE, de Spaanse hogesnelheidstrein verbindt 33 toffe steden met elkaar. De ideale manier om eenvoudig door Spanje te reizen.

OmniTraveler tipt alvast 7 steden die je middels de AVE met elkaar kunt combineren.

AVE, op volle snelheid door Spanje

Het AVE Cities Network is een initiatief van de steden die via het spoor zijn verbonden met behulp van de AVE-infrastructuur (Spaanse hogesnelheidstrein). Het netwerk biedt meer dan 500 producten en ervaringen voor alle soorten reizigers, smaken en budgetten. Reizen met de trein was nog nooit zo aantrekkelijk.

AVE hogesnelheidstrein Spanje

Antequera, het hart van Andalusië

Ontdek de geweldige natuur en cultuur die het charmante Antequera biedt, een rustig stadje midden in Andalusië. Ga wandelen in El Torcal, het verrassende natuurreservaat met fascinerende rotsformaties. Bewonder de drie indrukwekkende prehistorische hunebedden die op de werelderfgoedlijst staan. Verover het Moorse kasteel van Antequera met zijn adembenemende uitzichten. Bezoek enkele van de dertig kerken, de arena of het historisch museum en proef de lokale keuken. Reis gemakkelijk vanuit dit geografische centrum van Andalusië naar andere mooie plekken zoals Sevilla, Málaga, Granada, Córdoba of Ronda.

antequera Spanje bereikbaar per AVE hogesnelheidstrein Spanje

Cultuur & Erfgoed in Figueres

Cultuur en erfgoed zijn erg belangrijk in Figueres. In de stad vindt vier musea, waaronder het Dalí Theater-Museum. Daarnaast tref je er het grootste fort van Europa, het Sant Ferran-kasteel. Het hele jaar door worden er in de stad verschillende festivals en beurzen gehouden voor alle smaken en interesses.

De verkeersvrije straten van de oude wijk vormen een waar openluchtwinkelcentrum. De verschillende pleinen vol tterrassen ademenen een gezellige sfeer uit. Laat je verrassen door het gastronomische aanbod: een mix van traditie en creativiteit, ingrediënten uit de zee en de bergen. En natuurlijk een goede wijn uit de Empordà-regio D.O.

Figueres bereikbaar per AVE hogesnelheidstrein Spanje

Granada, eeuwenoude stad met jonge uitstraling

Granada is, zonder twijfel, een van de mooiste steden ter wereld. De eeuwenoude stad is gelegen in het zuiden van Spanje, tussen de hoogste bergketen van het Iberisch schiereiland en de tropische en mediterrane kust.
Sinds de vroege eeuwen vormt Granada een punt van ontmoetingen. Ontmoetingen van de meest uiteenlopende culturen. De grootste pracht beleefde de stad tijdens de Arabische regeringen, die acht eeuwen duurden. Het welbekende Alhambra is daar een goed voorbeeld van.

Ondanks dit vooraanstaande verleden is Granada een moderne, uitgeruste en dynamische stad geworden. Door de aanwezigheid van universiteit, de derde grootste van Spanje, straalt de stad toch een jonge, culturele en kosmopolitische uit.

Granada Alhambra Spanje

Zeg je Valladolid, zeg je wijn

Valladolid, nabij Madrid, is een toonaangevende bestemming voor wijntoerisme in Spanje. De stad onderscheidt zich door de kwaliteit van zijn wijnen. Daarnaast heeft het gastronomie eveneens hoog in het vaandel. Niet voor niets wordt Vallodolid erkend als de “hoofdstad van de tapa”.

De stad beschikt over talloze architectonische juweeltjes. Niet minder dan 20 musea, waaronder het Nationaal Beeldenmuseum, en huismusea van historische figuren zoals Christoffel Columbus, José Zorrilla en Miguel de Cervantes, zijn slechts enkele voorbeelden. Volgens insiders in Valladolid de geboorteplaats van de Spaanse taal. Het staat dan ook bekend als de plek waar de taal het beste wordt gesproken!

Valladolid

Villena aan je voeten

Villena, gelegen in het noordwesten van de provincie Alicante, op een kruispunt tussen het binnenland en de Middellandse Zeekust, is rijk aan geschiedenis en erfgoed.

Vanaf de donjon van het 12e-eeuwse Atalaya-kasteel ligt de oude stad van Villena aan je voeten. Het uitzicht over de torens van de 16e-eeuwse Santiago en Santa María-kerken zijn adembenemend mooi. Proef zeker van de lokale keuken in een van de vele hoogwaardige restaurants. Een aanrader is ook een rondleiding naar de lokale wijnmakerijen. In dit deel van Spanje staat bekend om lokale olijfolie en wijnen. Geniet van een glas van de historische fondillón tijdens je bezoek aan Villena.

Villena Spanje

Zamora, mooiste Romaanse stad van Spanje

Zamora ligt in het noordwesten van het vasteland van Spanje. Vanuit Madrid bereik je via de AVE de stad in iets meer dan een uur.  Het is de mooiste romaanse stad van het vasteland. Mooie architectonische voorbeelden zijn onder andere de kathedraal met indrukwekkende koepel. Met 65.000 inwoners is het een prachtige, rustige en bewandelbare stad met een groot historisch en cultureel erfgoed. De grote rivier de Douro is een van de iconische herkenningspunten van de stad. Vergeet geen bezoek te brengen aan het Baltasar Lobo Museum.

Zamora Sanje

Verborgen juweel Zaragoza

Kom tot een ware reis door geschiedenis, cultuur en kunst. Van het oude Rome tot Aragonese Mudéjar-kunst (uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO). Van Renaissance-paleizen tot de beroemde Pilar-basiliek met indrukwekkende fresco’s van de beroemde kunstenaar Francisco de Goya.

Ontspan tijdens het wandelen of fietsen langs de oevers van de Ebro en de vele groene stadspaden door de stad en geniet van de natuur zonder de stad te verlaten. Ervaar de heerlijke lokale gastronomie en de beroemde gastvrijheid van de inwoners. Breng onvergetelijke momenten door in het hart van het echte Spanje.

AVE hogesnelheidstrein Spanje Zaragoza

AVE Praktisch:

Op de website van AVE (beschikbaar in Spaans en Engels) kies en boek je eenvoudig de routes + overnachtingen tussen de verschillende Spaanse steden. Bovendien is er ook een ruime keuze uit experiences die je op de verschillende bestemmingen bij kunt boeken. Reizen per trein is misschien wel de gemakkelijkste manier om door Spanje te reizen. Zoek stops uit die je aanspreken en stel zelf een mooie treinrondreis samen.

AVE routekaart Spanje

Meer Spanje:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *