Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spanje | Hotspots in Eivissa (Ibiza stad)

Eivissa of Ibiza Stad is een heerlijke plek op Ibiza. Bedwing de trappen en dwaal door de historische stadskern die in 1999 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard werd.
Eivissa Ibiza_Star_Clippers

Welcome to Eivissa

Stel de avond er voor, genoot je nog van het blauwe eiland, Formentera. De ochtend erop ontwaak je in Ibiza. Na een fijn ontbijt, zet je een paar luttele stappen en sta je midden in Eivissa oftewel Ibiza stad. Een droom, nee werkelijkheid, wanneer je, net als ik, een zeilcruise per Star Clippers schip maakt.
Eivissa Ibiza_oude_stad

09.00 uur s’ochtends, verlaat ik als een van de eersten het schip. Alvorens de winkels openen, struin ik door Dalt Vila van Ibiza. Kleine steegjes, gebedshuizen, wasrekken, huisdieren en bastions met prachtige vergezichten, ik heb het allemaal voor mezelf. Heerlijk rustig.

Come in we’re open

Eivissa Ibiza_hotspots
De steile hellingen nog vers in mijn kuiten, ben ik klaar voor het ontdekken van de hotspots in Ibiza stad. Gewapend met het leuke reisgidsje Come in we’re open en een plattegrond van de stad, hop ik van leuk kledingwinkeltje naar smakelijke lunchplek en shop ik bij diverse fijne lifestyle shops.

De dames achter het initiatief van deze reisgids, presenteren zichzelf en hun boekwerk als volgt:

“Come in we’re open IBIZA is het gezamenlijke reisavontuur van Odette van Wageningen en Iris Poolman naar ’t eiland Ibiza.
Er is in het ‘wereldwijde web’ meer dan genoeg te vinden over wat ‘hot & happening’ is op dit eiland. Maar wij misten een ‘hands-on’ om je de weg te wijzen naar de leukste plekken op Ibiza. En om bij weg te dromen voor en na je reis. Come in we’re open IBIZA staat boordevol met de leukste winkels, stranden, restaurants en slaapplaatsen.”

Come_in_were_open

En daar is geen woord van gelogen. Wat een leuk en handig naslagwerkje is dit. Jammer genoeg, ben ik niet in de gelegenheid de hotspots die in de hoofdstukken Noord, midden en Zuidwest Ibiza beschreven staan te ontdekken. Het hoofdstuk Formentera leidde me naar leuke strandtentjes. Voeten in het zand, koel drankje in mijn hand, niets meer aan doen!

Tijd voor Talamanca

Eivissa Ibiza_Talamanca
Tijdens de lunch blader ik door mijn reisgids, mijn oog valt op Talamanca. Een mooi smal wit zandstrand op steenworp afstand van de Ibiza stad. Ik stap op de ferry en nog geen kwartier later, lijken de uitgaansgelegenheden, winkels, het oude centrum en de drukte van de stad eindeloos ver weg. Wat een fijn plekje om mijn dag in Ibiza af te sluiten.

Wil je nu weten welke fijne plekjes Odette en Iris aan me prijs gaven, bestel dan snel ook een exemplaar van Come in we’re open Ibiza, je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Wat zijn jouw favoriete hotspots op het eiland?

[bol_product_links block_id=”bol_55b6338c8c3f2_selected-products” products=”9200000013566666″ name=”Come in we’re open” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *