Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tenerife veelzijdige nazomerbestemming | 3x must-do tips

Spanje Tenerife El Teide Pixabay

3 x bijzondere dingen doen op Tenerife

Na de zomerse hittegolven is het in Nederland eindelijk weer een beetje afgekoeld; voor sommige mensen een spijtige zaak en voor anderen is dat helemaal goed zo. Heb je echter de vakantie voor de nazomer bewaard en was je van plan om last-minute te boeken, dan zijn de Canarische Eilanden de perfecte bestemming voor een schitterende nazomervakantie. Tenerife is hier het grootste en meestbezochte eiland, dat door zijn centrale ligging de ideale uitvalsbasis biedt voor tochtjes naar buureilanden, zoals het sprookjesachtige La Gomera. Maar als je bij Tenerife alleen denkt aan zon, zee en strand, dan mis je een hele hoop moois en spannends op dit prachtige eiland. Hier drie bijzondere dingen die je kunt doen, om je een idee te geven van hoe veelzijdig deze nazomerbestemming wel niet is.

Ecologisch duiken

Spanje Tenerife snorkelen

Er is een reden waarom menig persoon meteen aan het strand denkt bij Tenerife; het eiland beschikt per slot van rekening over magische stranden aan blauwe wateren. In deze azuurblauwe wateren kun je echter meer dan alleen surfen en zwemmen. Je kunt namelijk rondom het eiland ook prachtig duiken en de onderwaterwereld verkennen, vooral aan de wat warmere zuidkant. En mocht de schitterende natuur je nu inspireren om ecologisch verantwoord vakantie te houden, dan kun je ervoor kiezen om ecologisch te gaan duiken.

Wat houdt dat in? Nou ja, je gaat dan duiken en de kleurrijke onderzeewereld ontdekken – zoals je zou verwachten – maar draagt daarbij ook meteen bij aan het schoonmaken van de zeebodem. Bovendien leer je van de instructeurs het een en ander over de lokale flora en fauna en wat de organisatie doet aan de bescherming en het behoud van de onderwaternatuur. Het duikcentrum Atlantic Eco Diving biedt tours voor beginners, waarvoor je helemaal geen voorkennis of ervaring nodig hebt. Ook gevorderden kunnen hier hun hart ophalen met duiktochten voor gecertificeerde duikers, PADI-cursussen voor certificatie en een duikserie om verschillende ecosystemen met elkaar te vergelijken.

Reuzenkliffen bezoeken

Spanje Tenerife Los Gigantes Pixabay

In september en oktober valt overdag de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 25 en 27 graden, en daalt het kwik doorgaans nauwelijks tot onder de 20 °C. Het aangename van deze temperaturen is dat je naast zwemmen en zonnen dus ook voldoende energie overhoudt om culturele en natuurlijke bezienswaardigheden te bezoeken. Een van deze bezienswaardigheden is Los Gigantes, het plaatsje aan de westkust van Tenerife dat is vernoemd naar de gigantische kliffen waar het tegenaan is gebouwd. Hier kun je de grootste kliffen van Europa bewonderen vanaf de haven, een klein lavastrand, een rotspad, of – voor het beste uitzicht – een boot op het water. Je kunt hiervoor een boottaxi nemen naar het pittoreske Playa de Masca of helemaal voor vrijheid kiezen en een boot of jacht huren in de haven van Los Gigantes.

Vulkanisch landschap ontdekken op Tenerife

Spanje Tenerife Parque Rural Anaga Pixabay

Aan de noordoostkant van het eiland is het landschap wat groener en het weer wat natter dan aan de zuidwestkant van het eiland. Toch is er over het hele eiland veel vulkanisch natuurlandschap te ontdekken, waarbij dorre vlaktes zich met inheemse flora afwisselen. De vele nationale parken zijn zeer de moeite waard om te bezoeken en bieden talloze wandelroutes, voor zowel beginners als gevorderden. Zo kun je genieten van adembenemende omgevingen in het natuurreservaat Malpaís de Güímar aan de oostkant van het eiland of het Parque Rural Anaga met zijn betoverende bos en gebergte op het noordelijke punt van Tenerife.

Of je nu kiest voor een fijn hotel of voor één van de prachtige vakantiehuizen op Tenerife, het is aan te raden om een tactische uitvalsbasis uit te zoeken voor je geplande activiteiten. TUI Villas heeft bijvoorbeeld een groot aanbod aan vakantiehuizen op Tenerife, op verschillende plekken en in verschillende prijscategorieën. De afstanden op het eiland kunnen nogal oplopen en door de uiteenlopende hoogteverschillen wel eens wat groter zijn dan je vanaf de kaart zou inschatten, dus houd daar rekening mee.

Meer Tenerife

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *