Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veelzijdig Tenerife, een eiland vol avontuur en vol contrasten

Veelzijdig Tenerife

Veelzijdig Tenerife, een eiland vol contrasten. Ontdek dit Spaanse eiland vol fascinerend natuurlijk erfgoed. Een vruchtbaar eiland door haar vulkanisch verleden. Tenerife staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld en bijzonder fraaie landschappen. Geen wonder grote filmproducties als ‘Clash of the Titans’, dit Canarische eiland als decor kiezen. Bent je klaar voor wat avontuur? Kom op, dan gaan we naar veelzijdig Tenerife.

Ongelofelijke onderwaterwereld

Duiken in kalm water, met aangename temperaturen en een onderwaterfauna die menig duikershart sneller laat slaan. Tel daar spannende scheepswrakken en vulkanisch gesteente bij op en het avontuur is compleet.

Spanje Canarische Eilanden Tenerife surfen

Blijf je liever met het hoofd boven water? Geen probleem. Stap op een surfplank, de geweldige golven zijn een genot om op te surfen. Draai jij je hand niet om voor zogeheten “cutbacks,” “floaters” en “tube riding”? Op Tenerife toon je zomer en winter je vaardigheden aan de strandgangers.  Klinkt dit net iets te avontuurlijk? Windsurfers, zowel beginners en gevorderden, weten hun weg naar dit Spaanse eiland eveneens prima te vinden.

Een met de natuur op veelzijdig Tenerife

Spanje Canarische eilanden Veelzijdig Tenerife wandelen Teide vulkaan

Waar je ook gaat, de overweldigende natuur is op Tenerife altijd nabij. Het eiland leent zich bij uitstek om te voet ontdekt te worden. Met meer dan 1.000 kilometer aan natuurpaden, leidt er altijd wel een weg naar de top van de vulkanische Teide. Het vulkanisch gesteente is uitermate geschikt voor een heel ander avontuur, rots klimmen. Of ga je van binnenuit op verkenning? In de vele lavatunnels ga je terug in de tijd, maar liefst 27.000 jaar geleden ontstonden de eerste grotten op het eiland.

Op de pedalen

Wij Nederlanders staan buiten onze landsgrenzen synoniem voor een fietsend volkje. Geen enkele reden om tijdens het verblijf op Tenerife niet op de pedalen te stappen. Zet je mountainbike in de juiste versnelling en fiets het avontuur tegemoet.

➡️ Lees ook: Tenerife heerlijke nazomerbestemming

Veelzijdig Tenerife

Spanje Canarische eilanden Tenerife woestijn

Heb je al een keuze gemaakt? Welke avontuurlijke activiteiten ga jij ondernemen? Nog een paar extra tips. Ga paardrijden. Geprepareerde ruiterpaden voeren je over bergachtige prairies, oude sporen en slingeren door beschutte bossen. Wat dacht je van de ultieme adrenaline kick? Op maar liefst 40 plekken op Tenerife kun je het eiland als een vogel hoog in de lucht bekijken. Misschien wel de mooiste afdaling is bij Izaña in het Teide National Park. Op 2.000 meter boven de grond bepaal je of je Tenerife aan de Noord- of aan de Zuidkant bekijkt.

Wanneer kom jij naar Veelzijdig Tenerife? Want we hebben het nog niets eens gehad over de kitesurf plekken op het eiland of over de goede mogelijkheden voor canyoning of over de schepen die gereed liggen om met je te gaan diepzeevissen.

Voor (nog) meer inspiratie, check de website van WebTenerife.

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in het vakantiemagazine van The Travel Club

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *