Zoek
Sluit dit zoekvak.

Auto huren op Tenerife | Toerend de diversiteit van het eiland verkennen

Auto huren op Tenerife Atlas Car

Een auto huren op Tenerife, gaan we het wel of gaan we het niet doen? Dat was een beetje de vraag toen we last-minute een zonvakantie naar de Canarische Eilanden boekten. Het werd een ja, we doen het. En daar hebben we zeker geen spijt van. Met een huurauto ontdek je gemakkelijk zoveel mooie plekken op het eiland. Handen aan het stuur en gas geven maar.

Auto huren op Tenerife: Rij naar de mooiste plekken op Tenerife

Van een cocktail nippen op je comfortabele strandbedje, daar is helemaal niets mis mee. Sterker nog, heerlijk na een drukke werkperiode, maar een week enkel het blauwe water van het zwembad zien, daarmee doe je Tenerife en jezelf tekort. Daarom stapte OmniTraveler een dag in de auto en trok – een deel – van het eiland over. Dit zijn volgens ons de fijnste plekken om aan te leggen:

Tenerife

#1: Los Gigantes

De aardige dame van het autoverhuurbedrijf raadde ons aan zeker even richting Los Gigantes,  aan de westkust, te rijden. De gigantische kliffen stijgen tot 600 meter hoog uit de zee. We zoeken een fijn uitzichtspunt om de rotspartijen te aanschouwen. Jammer voor ons, maar het café – met fantastisch uitzicht – is nog niet geopend. Na een korte fotostop, stappen we dan ook weer in de huurauto om meer van het eiland te gaan ontdekken.

📍 Bar Cafetería Mirador de Archipenque, Carretera General Pto Santiago, 21, 38683 Santiago del Teide, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Los Gigantes Tenerife Canarische Eilanden Spanje

#2: Masca, lunch with a view

Slinger de slanger, banen we ons een weg over de haarspeldbochten naar Masca. Volgens insiders misschien wel het moosite plekje op het eiland. Eenmaal bij het dorpje aangekomen, zien we niet van de pittoreske plaats, maar enkel auto’s. Talloze geparkeerde auto’s. Auto’s, auto’s en nog eens auto’s. Dat laat zich wel raden hoe druk het in Masca zelf zal zijn.

We besluiten het dorpje zelf dan maar even links te laten liggen en het van bovenaf te bekijken. Meer bochtige bergwegen brengen ons bij Mirador La Cruz de Hilda. Een eenvoudig restaurantje met groot balkon en magnifiek uitzicht over de vallei, de bergen en het dorp.

📍 Mirador La Cruz de Hilda, Cam. la Vica, 38489, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Masca Teno

#3: Pico del Teide, hoog, hoger, hoogst

Aan bergen en hoge uitzichtspunten geen gebrek op Tenerfe. Wil je allerhoogste punt van het eiland – en heel Spanje – bereiken, rij dan naar Pico de Teide. Omdat de kabelbaan naar de top – ook weer iets met last-minute beslissingen onzerzijds – reeds volgeboekt was, besluiten we rond de voet van de gedoofde vulkaan te rijden. Een andere beleven, maar zeker geen vervelende.

Pica del Teide

#4 Buenavista, de Wilde kust

Op een eiland ontkom je niet aan de zee. Om de bergen en bijhorende krokelende wegen af te wisselen met rechte(re) stukken, kiezen we voor een stukje kust. De wilde kust in Buenavista. Een laatste keer leggen we aan bij de locale horeca, alvorens terug naar onze eigen verblijfplaats op het eiland te rijden (Playa Paraíso/  Adeje).

📍 Restaurante El Burgado, Camino del Rincón, s/n, 38480 Buenavista, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Restaurante El Burgado Tenerife Canarische Eilanden Spanje

#5 Tenerife is Picture perfect

Een auto huren op Tenerife is simpelweg een goed idee. en eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit waar je naar toe gaat, het landschap is zo afwisselend en veelzijdig. De dorpjes charmant en de zee op elk stuk adembenemend. Wij zetten regelmatig de auto even aan de kant om van de omgeving en het uitzicht te genieten. Vrijheid in optima forma.

Als we meer tijd hadden gehad, waren we zeker ook naar CostesddsTenerife Canarische Eilanden Spanje Tenerife Canarische Eilanden Spanje

Veel gestelde vragen omtrent een auto huren op Tenerife:

Vragen die wij de dame van het verhuurbedrijf stelden en die andere reizigers zich ook afvragen:

Kan ik in 1 dag een rondje op Tenerife rijden

Theoretisch kan dat zeker. In totaal leg je ruim 200 kilometer af. Echter rij je op Tenerife geen 120 kilometer per uur zoals op de Nederlandse snelwegen. Zelfs 80 km/u haal je op de meeste plekken niet. Door de vele bergen, dien je je rijtempo aan te passen en waarom zou je hard rijden er is immers zoveel moois om in je op te nemen tijdens je roadtrip.

Slaap op je op een plaats, kies dan elke dag voor een deel van het eiland. Een auto huren op Tererife is leuk, maar uitstappen nog veel leuker.

Hoe lang moet ik op Tenerife verblijven?

Dat mag je uiteraard helemaal zelf weten, maar trek er zeker een week voor uit. Dan kun je dagen aan het strand goed combineren met een roadtip over het eiland.

Wat kost een auto huren op Tenerife?

Lastig te beantwoorden. Ten eerste hangt het van het gekozen type wagen of en de periode wanneer je een auto wenst te huren. Doe je dat kort voor vertrek, slechts voor een dag of voor een hele week en ga je deze ophalen – op bijvoorbeeld het vliegveld – of dient deze afgeleverd te worden bij je hotel. Huur je voor vertrek vanuit Nederland of – net als wij – ter plaatse?

Heb je alle voordeel aan jouw kant, dan heb je geluk en huur al vanaf een tientje per dag, maar dat is uitzonderlijk. Wij betaalden, inclusief allerhande verzekeringen, zo’n € 60,- voor een dag.

Auto huren op Tenerife Canarische Eilanden Spanje

Auto huren op Tenerife: Ter plaatse huren of vooraf?

Tsja, wat is wijsheid. Over het algemeen kun je beter voor je vertrek je auto reeds reserveren. Dan weet je zeker dat je op de gewenste data, het gewenste type auto voor jou beschikbaar is. Om eerlijk te zijn, hadden wij niet echt concrete plannen voordat we naar het eiland afreisden. Sterker nog, we boekten slechts een paar weken voor vertrek.

Daarom besloten we niet vooraf een auto te huren, maar ter plaatse te zien, of we wel of niet er op uit wilden trekken. Na een paar dagen relaxen aan het zwembad, besloten we dat het toch erg jammer zou zijn, niet een beetje meer van het eiland te zien. Toevallig zat er tegenover ons hotel een verhuurbedrijf, waar we – naar volledige tevredenheid – voor een dag een auto huurden. Welk bedrijf dat was? Dat was via Atlas Car.

Auto huren op Tenerife Atlas Car

Auto huren op Tenerife: Handig om te weten:

 • Twijfel je om zelf een auto te huren op Tenerife? Nergens voor nodig. De wegen op Tenerife zijn goed onderhouden en de bewegwijzering is eveneens prima.
 • Bezoek je de kleinere dorpen op het eiland, hou dan rekening met het feit dat je zo nu en dan ineens in een smal steegje terecht komt, dat wordt manoeuvreren met je huurauto.
 • Daarnaast kunnen de smalle bergweggetjes ook  een hoop van je stuurmanskunsten vragen
 • Net als in Nederland is in Spanje / op de Canarische eilanden niet toegestaan te rijden met een headset, koptelefoon of oortjes. Dat je niet mobiel mag bellen, tijdens het rijden, dat hoeven we toch niet te zeggen, wel?
 • Tenerife kent geen tolwegen.
 • Probeer voor het donker in het zuiden van Tenerife te zijn, aangezien veel wegen, vooral in het noorden van Tenerife, geen wegverlichting hebben.

Kaart Tenerife Auto huren op Tenerife

En dan nog even dit:

Ready to go? Denk hier ook nog even aan!

 • Voor een relaxte roadtrip hoef je geen 4 x 4 auto te huren op Tenerife. Zoals gezegd de wegen zijn er goed en off-road is vrijwel nergens toegestaan omdat grote delen van het eiland beschermd natuur gebied zijn.
 • Wil je meer zien dan de badplaats waar je verblijft, dan moet je zeker een auto huren op Tenerife. Het openbaar vervoer brengt je enkel langs de kust, de luchthaven of de grote steden. Het binnenland ontdekken met het OV, vergeet het maar.
 • Op Tenerife kan na elke bocht of tunnel het weer ineens anders zijn, neem daarom altijd een extra kleding mee. Een extra trui of regenjack is altijd handig.
 • Als je kofferbak toch aan het vullen bent, gooi er ook direct een paar goede wandelschoenen in. Onderweg kom je tal van mooie routes tegen, die echt niet op je teenslippers te bewandelen zijn.
 • Zeker ook niet vergeten; een tube zonnebrandcreme. Omdat je hier dichter bij de evenaar zit, is de zon nóg sterker,
 • Nog een laatste tip, voor je roadtrip Tenerife, bereid je voor op veel bochten. Als je snel misselijk wordt, neem dan pilletjes tegen wagenziekte.

Auto huren op Tenerife bergweggetjes

Meer Spanje:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *