Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beroemde filmlocaties in Europa, (eenvoudig) per trein bereikbaar

Beroemde filmlocaties in Europa bioscoop

Beroemde filmlocaties in Europa zijn eenvoudig per trein te bereiken. Fijne tips voor block buster sets in Tsjechië, België, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Beroemde filmlocaties in Europa: Praag

De film dateert – alweer – uit 1996, de allereerste Mission Impossible. Ik ben inmiddels een beetje de tel kwijt geraakt hoeveel sequels en prequels er volgenden, maar de eerste in deze reeks speelde zich af in Praag.

Hoofdpersoon Ethan Hunt (Tom Cruise) heeft de edele taak samen met een team van andere experts een een diskette (ja echt! een diskette) met informatie van alle Amerikaanse spionnen uit handen van de vijand te houden. Spannend!

Beroemde filmlocaties in Europa Praag

Praag is in een scene overduidelijk te herkennen. Het moment dat Jim Phelps (een van de belangrijkste figuren uit de film) tijdens een vuurgevecht van de Karlsburg valt en in het water terecht komt. Ook het beroemde Wenceslasplein vormt het decor in de film. In het vierde deel van de reeks, keert de crew kort even terug naar de Tsjechische hoofdstad.

Per trein naar Praag

  • Per Intercity Berlijn en Eurocity reist je eenvoudig naar je bestemming. Het eerste traject reis je met Intercity Berlijn naar Berlijn. Eenmaal in deze stad aangekomen, stap je over op de Eurocity naar Praag. Bij aankomst stap je uit in het hart van de stad en kun je direct op zoek gaan naar de beroemde filmlocaties.
  • Reistijd Amsterdam – Praag: 10.35 uur

Beroemde filmlocaties in Europa: Brugge

In Bruges (2008) was een enorme hit. Niet voor niets werd de film met nominaties en prijzen overladen. Het verhaal gaat over twee Ierse huurmoordenaars (Colin Farrell & Brendan Gleeson) die na een uit de hand gelopen klus een poosje onderduiken in België. Meer precies, in het pittoreske Brugge.

Belfort Brugge België

Is niet moeilijk bekende bezienswaardigheden in de film te ontdekken. Het oude Belfort speelt een prominente rol. Ook bezoeken de hoofdpersonen onder andere het Groeningemuseum, waar ze het drieluik ‘Laatste Oordeel’ van Jheronimus Bosch aanschouwen.

Per trein naar Brugge

  • Wanneer je per trein naar Brugge reist, heb je twee mogelijkheden. Je hebt de keuze tussen een reis per Thalys of Intercity Brussel te maken. Je maakt een in Antwerpen of Brussel-Zuid (Midi) en reist zo verder naar het centrum van Brugge.
  • Reistijd Amsterdam – Brugge vanaf 3.19 uur

➡️ Lees ook: Slenteren door het stille Brugge. Zo mooi is de stad net buiten het centrum

The Sound of Music in Salzburg

🎵 The hills are alive with the sound of music
With songs they have sung for a thousand years
The hills fill my heart with the sound of music
My heart wants to sing every song it hears 🎵

The Sound of Music in Salzburg Oostenrijk

Mag ik zeggen dat de Sound of Music misschien wel dé ultieme kerstfilm aller tijden is? Ja toch? Behalve lekker meezingen met al die klassiekers krijg je ook nog wat te zien van de Oostenrijkse stad Salzburg. Wie goed oplet ziet onder andere Leopoldskron Palace en de Mirabell Gardens in beeld verschijnen.

Per trein naar Salzburg

  • De ICE International brengt je vanaf Amsterdam Centraal, met 2 overstappen naar Salzburg. Reis je liever per nachttrein? Dan is de ÖBB Nightjet ideaal Salzburg te reizen.
  • reistijd: Afhankelijk van het type trein dat je kiest

Perron 9 ¾ in Londen

Londen heeft voor veel films als decor gediend, maar de scene die vrijwel iedereen kent, is een scene uit de beroemde Harry Potter film(s). Het moment de hoofdrolspelers zich op Perron 9 ¾  King’s Cross station in Londen verzamelen om naar Zweinstein te reizen. Wil je een foto maken, heb dan geduld want Er ontstaan regelmatig opstoppingen door fans die deze bijzondere locatie willen fotograferen.

Perron 9 ¾ in Londen Verenigd Koninkrijk

➡️ Lees ook: Ontdek een andere kant van Londen

Per trein naar Londen

  • Van Amsterdam naar Londen St Pancras International rijdt er vanaf 30 april 2020 een supersnelle, rechtstreekse Eurostar, 2 keer per dag. Tot en met 29 april reis je via Brussel-Zuid/Midi (met overstap).
  • Reistijd rechtstreekse verbinding 4.10 uur

Beroemde filmlocaties in Europa: Parijs

Net als in Londen zijn ook in Parijs talloze films opgenomen. All time favorite Amélie (2001) toont je naast Café des Deux Moulins (het café waar Amélie werkt) belangrijke bezienswaardigheden als de Sacré-Coeur en de Notre Dame. De openingsscène is opgenomen bij Canal Saint-Martin.

Beroemde filmlocaties in Europa_ Parijs sacre coeur Frankrijk

Het Louvre speelt een belangrijke rol in de Da Vinci Code en in de film Intouchables wandelen (rijden) de hoofdpersonen langs de oevers van de Seine.

Parijs per trein

  • De Thalys rijdt 10 x per dag van Amsterdam naar Parijs. Het is ook mogelijk aan boord te gaan op Schiphol of in Rotterdam (Centraal station).
  • Reistijd Amsterdam – Parijs 3.18 uur

Vanzelfsprekend zijn er nog tal van beroemde filmlocaties in Europa. Welke bezocht jij wel eens?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *