Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek een andere kant van Londen, 13 (te) gekke tips

European Best Destination 2015 Londen

Een van de meest favoriete steden voor een weekendje weg is de Britse hoofdstad. Natuurlijk de Houses of Parliament zijn indrukwekkend. De shopmogelijkheden zijn enorm en muscialliefhebbers halen hier het hart op. Maar er is meer. Ontdek een andere kant van Londen met deze tips.

Ontdek een andere kant van Londen

Juist omdat er zoveel meer te zien is in de stad, zet OmniTraveler een aantal fijne tips op een rijtje voor je volgende Londen Citytrip.

Ontdek een andere kant van Londen harry potter Wegisweg

Leadenhall Market

Harry Potter fans opgelet; Leadenhall Market is in de film de Wegisweg (of in het Engels Diagon Alley). Deze oude Victoriaanse overdekte markt is te vinden in financial district. Al sinds de 14e eeuw wordt hier vlees en vis verkocht. Om verschillende redenen een bezoekje waard.

Drink een drankje bij de The Last Tuesday Society

Not for the faint harted. Een uitgaansgelegenheid waar een doodskist – compleet met skelet – als tafel dient. Aan de muur hangen rare vissen en overblijfselen van beesten. Het doodshoofd van een Walrus en een opgezette kreeft. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de aankleding van deze zaak. Durf jij hier een cocktail te gaan drinken?

De clown uithangen? Eitje! 🤡

Eens per maand – op de eerste vrijdag om precies te zijn – hang je de clown uit in het Clowns Gallery-Museum in Londen. Meer dan 200 eieren zijn beschildert met clownsgezichten. Een beetje raar, maar wel om te lachen. Niet waar?

Ontdek een andere kant van Londen Verenigd Koninkrijk roodborstje

Laag water

In het rijtje bezienswaardigheden in Londen tijdens je Stedentrips mag deze andere kant van Londen zeker niet ontbreken; Deptford Creek Low Tide Walk. Bij laag water is het mogelijk Deptford Creek te bewandelen. Tijdens je tocht spot je zoet- en zoutwater planten en dieren. En maak je foto’s van een keur aan vogels, vlinders en niet minder dan 120 typen wilde bloemen.

Vliegende aap 🐒

De Gorilla Circus Flying Trapeze School laat je door de lucht zweven als een …. aap. Aan de Noordwest kant van het beroemde Regent’s Park laat je je inner acrobaat helemaal los.

furby

Nostalgie galore

Weet je nog, toen je op school zat. Wat waren toen de rages in jouw klas en om welke gadgets zeurde je je ouders gek? Kun je het je niet meer precies herinneren? Wip dan even binnen bij The Schoolhouse. Van Flurby tot Thunderbirds en van Dinky Toy tot… vul maar in. Je kunt het zo gek niet verzinnen of The Schoolhouse heeft het in huis. Te koop? Nee, alleen om naar te kijken. Je kunt er ook nog eens cocktails drinken en heerlijk eten.

Ook andere kant van Londen is het Tea time

In Engeland kun je er niet om heen, een kopje thee. De Britten staan bekend om hun tea time. Stap 300 jaar terug in de tijd en drink de meest geliefde thee van het hele Verenigd Koninkrijk – inclusief de koningin – bij Twinings Tea Shop. Welke smaak van dit beroemde theemerk neem jij mee naar huis?

Ontdek een andere kant van Londen spraycan spuitbus street art

Ondergrondse street art

Op talloze plekken prijkt de Londense street art. Het werk van Banksy is misschien wel een van de meest gefotografeerd in de stad. Ben je weg van deze publieke kunstvorm, zak dan eens af onder straatniveau. Leake Street Graffiti Tunnel. Het was hier waar diezelfde Banksy in 2008 het eerste ‘spuitbusfestival’ organiseerde. Tot op de dag van vandaag kun je onder Waterloo Station er artiesten aan het werk zien.

Rood, oranje, groen 🚦

Mag ik oversteken? Is het veilig? Het is rood! Nee, oranje. Wacht, hij springt op groen. De Stoplichtboom nabij Billingsgate Market is een ‘boom’ zoals je nooit eerder ergens zag. Ik zie door de kleuren het stoplicht niet meer.

Monty Python’s voet

Ben je bekend met de satirische, absurdistische serie Monty Python? Dan weet je dat daarin een voet gebruikt wordt. Niet zomaar een voet, maar een heus kunstwerk. In London’s National Gallery – in hal 8 om precies te zijn – hangt een werk van Bronzino. De Florentijnse kunstnaar, geboren als Agnolo di Cosimo, hangt hier met zijn werk ‘Allegorie op Venus en Cupido’. Zoek nu het voetje dat Monty Python’s Flying Circus gebruikte. Heb je het gevonden?

Mien, waar is mijn neus 👃🏻

Hou je wel van een uitdaging, ga dan op zoek naar de 7 neuzen van Soho.
➡️ Neusgierig? Check dan het verhaal achter deze reukorganen.

klok

Vind de tijd 🕐

London is dé plek waar de tijd begint. Je hebt vast wel eens gehoord van de afkorting GMT. GMT staat voor Greenwich Mean Time. Wanneer je naar South East London borough gaat naar the Royal Observatory, bevind je je op de plek waar de tijd begint.

Alternatief voor het Natural History Museum

Begrijp me niet verkeerd, I love the Natural History Museum. Het kan er echter wel erg druk zijn. Het Horniman Museum in Forest Hill is een fijn alternatief. Het museum herbergt 350.000 stukken op het gebied van antropologie en natuur historie. Daarnaast is er een aquarium, een vleugel gewijd aan Afrikaanse kunst en muziek gallerij met 1.300 instrumenten. Have fun!

Welke bezienswaardigheden uit dit rijtje ‘ de andere kant van Londen ‘ ga jij tijdens je volgende citytrip naar Londen bezoeken. Oh, en heb je aanvullingen, just let me know.

Meer Londen:

Een 10 voor 10 uur Londen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Ik hou echt van Londen. Ben er inmiddels twee keer geweest en wil heel graag terug! De Deptford Creek Low Tide Walk klinkt heel erg leuk, die ga ik onthouden!

  2. Ik ben nog maar één keer in Londen geweest en vond het toen echt fantastisch. Heerlijk sfeertje! Leuke blogpost is dit, het zegt me allemaal niets, maar dat maakt het juist leuk. 🙂

  3. Ik vind Londen echt een geweldige stad en wil zeker nog een keer terug voor een paar dagen. Leadenhall Market lijkt me hartstikke leuk…ik ben een Harry Potter nerd 😉

    1. Als Harry Potter nerd zit je sowieso goed in Londen. Er zijn tal van plaatsen die gebruikt zijn in de film of naar de film verwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *