Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Landal Glamping Neufchâteau | Puur genieten

Landal Glamping Neufchâteau kindertent

Landal Glamping Neufchâteau, luxe kamperen midden in de natuur

Landal Glamping Neufchâteau we komen eraan! Op de dag van de rapportuitreiking – dus officieel nog net geen grote vakantie – rijden we (ikzelf, ‘de chauffeur, a.k.a. mijn vriend en 12-jarige dochter + vriendin) onder het genot van een zomerzonnetje naar de Ardennen. Laat die vakantie maar beginnen!

Landal Glamping Neufchâteau luxe kamperen in het groen

Kamperen kun je leren

Nee, ik ben niet opgegroeid met kamperen. Het is niet dat ik het niet leuk vind, maar zit simpelweg niet in mijn genen. Haringen? Die zijn om te happen. Een voetpomp? Om de banden van je fiets weer op volle spanning te krijgen, toch niet om een tent mee op te zetten… Eerlijk geef ik toe dat ik toch echt veel liever in een bed dan op een luchtbed slaap.

En dat is nou het fijne van een verblijf op Landal Glamping Neufchâteau. Die dingen die voor mij kamperen minder aantrekkelijk maken, zijn er gewoonweg niet. Niet met een toiletrol over de camping. Niet met een teiltje vuile vaat ergens ver van je tent met lauw water de afwas doen. Zeker niet laag bij de grond slapen.

Maar wel, wakker worden door het getjilp van de vogeltjes. Wel in de flauwe ochtendzon in de buitenlucht ontbijten, wel met je blote voeten in het gras genieten van de prachtige natuur die je alom omringd.

Kamperen kun je leren, maar na verschillende pogingen is toch echt wel gebleken dat luxe kamperen, glamping, een stuk beter bij me past.

Landal Glamping Neufchâteau

Vorig seizoen (2022) was Landal Glamping Neufchâteau nog een reguliere camping. Nu (juli 2023) is het terrein voorzien van prachtige safaritenten in verschillende soorten en maten en venieuwde faciliteiten. De prachtige ligging in het groen en nabij het gelijknamige meer zijn – gelukkig – ongewijzigd.

Landal Glamping Neufchâteau safaritent

Wat er dan nieuw is? Over het hele terrein zijn de paden opnieuw aangelegd. Er is een nieuwe speeltuin aangelegd en je kunt nabij de speelplek met je hele gezelschap barbecuen of relaxen in een van de loungesets terwijl het kroost zich uitleeft op de trampoline of schommel.

Het receptiegebouw is niet verandert, ook de tennisbaan ligt nog op dezelfde plaats. Ik weet niet of het voorheen ook mogelijk was, maar er is een broodjesservice (heerlijk brood, overigens), een mogelijkheid tot fietsen huren en mocht je onverhoopt iets vergeten zijn, dan is er een klein winkeltje ingericht met de eerste levensbehoeften op de plank.

Landal Glamping Neufchâteau broodjesservice

Landal Glamping Neufchâteau is een terrein in ontwikkeling. Dit zijn de eerste stappen die gemaakt zijn. Wanneer de vergunningen door de gemeente goedgekeurd worden, zal het vakantiepark uitbreiden. Er liggen plannen voor de bouw van bungalows en de aanleg van een zwembad (tijdens ons bezoek was er dus geen zwembad).

Alle voordelen op een rij

Amper de auto geparkeerd, vliegen twee pubermeiden de auto uit. Wild ritsen ze de tent open en stormen naar binnen. “Wat groot!” Afgewisseld met “Kijk!” en gevolgd door; “hier slaap ik!”.  Ons onderkomen is door de jongste generatie goedgekeurd.

Wat zou er bovendien niet goed aan zijn? Een enorme veranda voorzien van tuinset en picknickbank verlenen toegang tot de tent. Die is, zoals de meiden reeds vaststelden, lekker ruim. Verder is ons tijdelijke verblijf voorzien van twee slaapvertrekken, een open keuken, compleet met alles wat je in een keuken nodig hebt en voorzien van een grote keukentafel. Aangrenzend een zithoek met kachel – voor de frisse nachten in de Ardennen – en een badkamer. Ja, je leest het goed een badkamer, compleet met toilet en douche met warm water.

Landal Glamping Neufchâteau BBQ

Viel er ook iets tegen?

Over het algemeen vonden we alles goed. Moeten we dan toch een kritische noot plaatsen, dan is er wellicht – zeker als je langer dan een weekend blijft – misschien wat weinig ruimte in de slaapvertrekken voor alle bagage. Het blijft natuurlijk wel een tent.

Oh, en dat ligt volgens mij, geheel aan mij, maar ik vond het bed niet zo lekker liggen. Het matras was aan de zachte kant. De andere drie heb ik daar overigens niet over gehoord.

Landal Glamping Neufchâteau slaapkamer

Wat te doen vanuit Landal Glamping Neufchâteau?

Landal Glamping Neufchâteau ligt midden in de Ardennen, dus vervelen is geen optie. Sterker nog, in een weekend (vrijdag t/m maandag) is zeker te kort om de omgeving goed te ontdekken. Dit is wat wij in vier dagen deden:

Bezoek aan Neufchâteau vanuit Landal Glamping Neufchâteau

Neufchâteau, ligt op steenworp afstand van Landal Glamping Neufchâteau. Deze Waalse plaats heeft een fraai stadhuis, een gezellig plein met verschillende terrassen en restanten van een kasteel.

Tussen Landal Glamping Neufchâteau en deze plaats ligt Lac du Neufchâteau, een groot meer. Zwemmen, kanoën, SUPen of zwemmen, het kan er allemaal. Bovendien is er een grote speeltuin en dito restaurant.

Landal Glamping Neufchâteau meer Neufchâteau

Dagtocht Bouillon

Op de zaterdag planden we een dagtocht Bouillon. Deze stad ligt op iets meer dan een half uur rijden van Landal Glamping Neufchâteau vandaan. Naast een bezoek aan het chateau, trapten we in een flamingo-waterfiets rond en bezochten twee musea, waarvan een in het teken van Godfried van Bouillon. 

➡️ 11 tips voor een dagje Bouillon

Kasteel van Bouillon

Roadtrip door de Ardennen vanuit Landal Glamping Neufchâteau

Het maakt niet uit welke kant je vanuit Landal Glamping Neufchâteau opgaat, je komt altijd iets moois tegen. Met vieren stappen we op zondag in de auto en maken een road trip in de Ardennen en Gaume-streek. 

Daarbij leggen we aan in Chassepiere, uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Wallonië. Stuinen de meisjes langs de kraampjes op de markt van Florenville. Lunchen we uitgebreid in Orval – en drinken er vanzelfsprekend ook een biertje – en dwalen door de ruine van het kasteel van Herbeumont. Voor de liefhebber, neem zeker ook even een kijkje bij het telefoonmuseum in Petitvoir.

kasteel van Herbeumont Belgie Wallonie Ardennen Orval Chassepiere Belgie Wallonie Ardennen Telefooncelmuseum

Slag om de Ardennen

Op maandag is het tijd om Landal Glamping Neufchâteau te verlaten. Rechtstreeks naar huis rijden dat doen we niet. We gebruiken de terugweg om aan te leggen in Bastogne (Bastenaken). Bij wielrenliehebbers bekend van de ronde Luik-Bastenaken-Luik. Helaas, is deze stad ook om iets anders bekend, het roerige verleden uit WOII dan met name de Slag om de Ardennen, die hier op vele plekken herdacht wordt.

Bastogne Belgie Wallonie Ardennen

Laatste stop: Luik

Ik weet dat niet iedereen het met me eens is, als ik zeg dat Luik een leuke stad is. Echt. Geef deze Waalse stad een (tweede) kans. Naar het indrukwekkende station Luik-Guillemins kan ik sowieso uren kijken. Tijdens ons bezoek heeft Franse kunstenaar Daniel Buren het gebouw van Spaanse architect Santiago Calatrava verandert in een groot kleurenspel (te zien tot 15 oktober 2023).

➡️ Lees ook: Luik | Zo verrassend leuk en veelzijdig is deze Waalse stad

station Luik-Guillemins

Landal Glamping Neufchâteau: Aanrader?

Of Landal Glamping Neufchâteau een aanrader is? Zeker! Het park is mooi gelegen, in de omgeving is vanalles te doen. Het is er schoon, de dame die het beheer op zich neemt, is enorm aardig en altijd in voor een praatje en bovendien zeer behulpzaam.

Het ontbreken van een zwembad hebben wij niet als iets negatiefs gezien, bovendien is het meer vlakbij als je een plons wilt maken. Voor groot en klein is er genoeg te doen op het terrein, dat heerlijk in het groen ligt.

Landal Glamping Neufchâteau safaritent in het bos

Meer Landal

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *