Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landal Village les Gottales | Ideaal om de Ardennen te ontdekken

Landal vakantieparken in België Landal Village les Gottales

Landal Village les Gottales is wellicht geen vakantiepark zoals je dat zou verwachten. De pittoreske vakwerkhuisjes deden ooit dienst als vakantiekolonie voor de medewerkers van de Schimmelpenninck sigarenfabriek, die hier letterlijk en figuurlijk frisse adem in kwamen ademen. De sigarenindustrie verdween, de schone lucht is een constante. Tijd om dit park en haar omgeving te gaan verkennen.

België Ardennen Landal Village les Gottales

Landal Village les Gottales, de overtreffende trap van schattig

Vanuit het dorp Trois Ponts is het een pittige klim naar boven, naar Landal Village les Gottales. Eenmaal, een van de vele beklimmingen in de Ardennen bedwongen, kijken we uit over een groene vallei. Tussen al die tinten groen staat een handvol witte vakwerkhuisjes. De plek van waaruit we de komende dagen de omgeving gaan verkennen.

In de kleine receptieruimte verwisselt de voordeursleutel razendsnel van de ene naar de andere hand. Veel hoeft de receptioniste niet uit te leggen, de faciliteiten op het vakantiepark zijn immers beperkt. Er is een tennisbaan, een speeltuin en een trap/volleybalveldje. Daarnaast is er de mogelijkheid verse broodjes te bestellen. Meer heeft een mens in zo’n omgeving ook niet nodig.

De auto gaat op de parkeerplaats en met de koffer in de hand steken we de sleutel in het slot. Dit park en haar huisjes zien er niet enkel van de buitenkant schattig uit. De overtreffende trap van dit woord is ook van toepassing op de binnenkant van ons vakantieverblijf. Qua oppervlakte niet groot, maar echter wel van alle gemakken voorzien. En meer! Naast een woonkamer, leefkeuken, badkamer en twee slaapkamers is er namelijk ook een sauna. Heerlijk.

Landal Village les Gottales Landal Village les Gottales Landal Village les Gottales

Vanuit Landal Village les Gottales sta je zo, bij de watervallen van Coo

De afgelopen dagen heeft het veel geregend en dat is te merken wanneer we op de parkeerplaats bij de watervallen van Coo de auto verlaten. Het bulderende geluid van het krachtige water overstemd direct ons stemgeluid.

We bedwingen de natte glibberige, uitgesleten trappen naast de watervallen die niet minder dan vijftien meter naar beneden kletteren. Regelmatig spat het water in ons gezicht en vormen de opspattende druppels in combinatie met wat flauwe zonnestralen, mini-regeboogjes in de lucht. Voor een beter uitzicht op de  rivier de Amblève en de cascades lopen we richting de entree van attractiepark Plopsa Coo.

watervallen van coo

Roadtrip Ardennen dag 1

Vanuit Landal Village les Gottales sta je niet alleen in een wip in Coo, ook plaatsen als Stavelot en Malmedy liggen niet ver van het bungalowpark vandaan. Na een heerlijk nachtje slapen, besluiten we dan ook een roadtrip in de omgeving te gaan maken. Met als eerste stop: Trois-Ponts.

Trois-Ponts

Eerlijk is eerlijk, Trois-Ponts is niet het meest bijzondere dorp van de provincie Luik. Voor ons is het een aangename plek om even wat boodschappen te halen bij de lokale supermarkt, even over de streekmarkt te struinen en een terrasje te pakken. Oh, de (drie) bruggen zijn overigens best indrukwekkend.

België Ardennen Trois-Ponts

Door naar Stavelot & Malmedy

Wie Stavelot zegt, zegt de abdij van Stavelot, niet voor niets is dit eeuwenoude pand beschermd Waals erfgoed. Maar ook de abdij van Malmedy mag er zijn, wat een imposant bouwwerk.

abdij Stavelotabdij Malmedy

Een oud kasteel en een nieuwe brouwerij

Wallonië en de Ardennen zijn een walhalla voor iedereen die van (vervallen) kastelen houdt. Reinhardstein was ooit een ruine, maar werd steen voor steen terug opgebouwd.

Midden in de Hoge Venen houden we even halt bij de Belgium Peak Beer brouwerij. In 2016 opgericht door een groep vrienden en uitgegroeid tot een drukbezochte pleisterplaats in de omgeving.

Reinhardstein ReinhardsteinBelgian Peak Beer brouwerij

Hoogste punt en hoogtepunt van de dag

We stappen opnieuw de auto in. Vanuit de brouwerij is het slechts een klein eindje rijden naar Signaal van Botrange, het hoogste punt van België. Grappig, maar eerlijk gezegd, stelt het niet zo heel erg veel voor. Snel weer verder.

Onze laatste stop is het hoogtepunt van de dag. Een kleine wandeling – en wat geklauter – brengt ons bij de mooiste waterval van het land, Cascade de Bayehon. Midden in de bossen, voeten in het koele water en de krachtige waterval die ruim negen meter naar beneden dendert. Wat een mooie afsluiter van deze roadtrip.

Signaal van BotrangeCascade de Bayehon

Terug naar Landal Village les Gottales

Na een volle dag aan ontdekkingen in de Ardennen is het heerlijk thuiskomen bij Landal Village les Gottales. We vleien ons neer in de tuin, nuttigen een hapje en een lokaal drankje en sluiten de avond aan de keukentafel af met een spelletje Jaipur. Morgen gaan we weer op pad.

Landal Village les Gottales

Roadtrip Ardennen dag 2

In de Ardennen raak je nooit uitgekeken. Opnieuw verlaten we Landal Village les Gottales en maken ons op voor weer een rondje toeren.

Van tank naar uitkijktoren

Gewoon langs de kant van de weg in La Gleize staat een enorme Duitse tank. Een stille getuige van WOII. Toen wij er waren, was het bijbehorende museum gesloten, maar wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis een aanrader.

Een stuk verderop strekken we de benen en wandelen een prachtig natuurgebied naar Tour de Bérinzenne. Even de Ardennen van bovenaf bekijken. Met wat moeite zien we onze volgende bestemming al liggen.

Tiger II Tank La GleizeTour de Berinzenne

Dorst lessen in Spa en de burcht van Franchimont bekijken

Het grootste gedeelte van de dag spenderen we in de het thermale kuuroord, Spa. We drinken er uit de bronnen, lunchen op een gezellig terras en dwalen door de straten van deze Waalse stad.

Met goed gevulde magen houden we vervolgens halt bij  Franchimont om er een bezoek aan voormalige burcht te brengen. En om een lokaal biertje weg te tikken.

Spa stad Spa bronnenKasteel van Franchimont

Ninglinspo, save the best for last

Hoewel tijdens ons bezoek (juli 2021) als op het moment van schrijven Ninglinspo officieel gesloten is voor bezoekers, hadden we toch de kans een stuk langs deze bergrivier te wandelen. Wij snappen direct waarom deze hike door velen de mooiste van België wordt genoemd.

Ninglinspo Ninglinspo

Laatste avond bij Landal Village les Gottales

Wat een toffe dag was het weer. Terwijl de zon langzaam ondergaat, mijmeren wij op ons terras over wat we de afgelopen dagen allemaal meegemaakt en gezien hebben.

Landal Village les Gottales

Landal Village les Gottales

Landal Village les Gottales is een heerlijk park. Het is er rustig, groen en het vormt de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de Ardennen. Het park lijkt misschien minder geschikt voor kinderen, maar onze junior (10 jaar) heeft zich prima vermaakt. Bovendien is de nabijheid van Plopsa Coo ook voor velen een goede reden om hier neer te strijken.

Wie wil wandelen en/of fietsen zit in dit gebied ook goed. De zogeheten RAVeL fietsroutes beginnen (onder andere) in Trois-Ponts. Vanaf het vakantiepark heb je de mogelijkheid tal van wandeltochten te maken.

Je hebt de keuze uit een 2, 4 of 6-persoonshuisje en het is zelfs mogelijk in het schattige torentje te verblijven. Voor meer informatie en beschikbaarheid, check de website van Landal Village les Gottales.

📍 Landal Village les Gottales, Saint-Jacques 20, 4980 Trois-Ponts, België

Vakantiepark Village les Gottales

Meer Ardennen:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *