Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jaipur | Strategisch vakantie (kaart)spel voor in ieders koffer

Jaipur - Kaartspel

Als de reiziger niet naar Jaipur kan, moet Jaipur maar naar de reiziger komen. Dat laatste is een koud kunstje. Deksel open en je reis naar India kan beginnen.

Hoe handig ben jij als handelaar?

Geen reis naar India, wel onderhandelen. Niet afdingen op een souvenir replica van de Taj Mahal, maar zaken doen op de lokale markt, daar draait het om.

Het spel start met vijf kaarten in ieders hand en vijf op tafel. Van de vijf kaarten op tafel, zijn er drie met een afbeelding van een kameel. Wat ga je doen? Deze lastdieren lijken ogenschijnlijk nutteloos en weinig tot niets waard. Toch zal – zo leren we uit ervaring – blijken dat deze beesten toch een ware deal breaker kunnen vormen om het spel te beslechten.

Goud, zilver, juwelen en meer. Wie weet het meeste binnen te halen, scoort het hoogste aantal punten en is daarmee de beste koopman van de dag?

Jaipur kaartspel

Hoe werkt het?

Kamelen en fiches, daar draait het in kort om. Eerst even over die kamelen. Zoals gezegd zijn deze in punten – ogenschijnlijk – weinig waard. Wie echter bij het sluiten van de markt (einde van het spel) de meeste kamelenkaarten in bezit heeft, ontvangt een kamelenfiche en soms zijn dat net de extra punten die een speler nodig heeft om (nipt) het spel te winnen.

De fiches verdien je door je waren (kaarten) te ‘verkopen’. Hoe eerder je een transactie bewerkstelligt, hoe hoger de waarde op je fiche. Lever echter niet te snel je waar in voor punten, want lever je meerdere kaarten tegelijkertijd in, dan ontvang je ook nog een bonusfiche. En, jawel, meer fiches is meer kans op de hoogste dagomzet (hoogste score). Check voor meer informatie www.unboxnow.nl.

Jaipur strategisch kaartspel

Jaipur praktisch:

Wij van OmniTraveler vinden Jaipur een ontzettend leuk spel. Na een ronde weet je wat de bedoeling is, na drie rondes heb je door hoe je het spel het beste tactisch kunt spelen. Het spel duurt niet te lang (reken op ongeveer een half uur tot drie kwartier) en dat vinden wij ook mooi meegenomen. Het handzame formaat is een extra plus, wanneer je het spel in de koffer meeneemt op vakantie.

Inhoud van het doosje

  • 55 goederenkaarten (inclusief 11 kamelen)
  • 38 goederenfiches
  • 1 kameelfiche
  • 18 bonusfiches
  • 3 Zegels van Uitmuntendheid
  • Spelhandleiding in zowel het Nederlands als het Frans

Kenmerken van Jaipur

  • Het spel is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar oud
  • Je speelt dit kaartspel met 2 spelers
  • Het spel bestaat al vele jaren, maar is onlangs in een nieuw jasje (zoals op de foto’s te zien is) uitgebracht

Jaipur en andere leuke spellen, zoals bijvoorbeeld Ticket to Ride, Dobble, Pandemic en Exploding Kittens, zijn terug te vinden op  www.unboxnow.nl
Jaipur kaartspel

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *