Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantie speelgoed | Wat neemt een 6-jarige mee op vakantie?

Vakantie speelgoed

Stel je hebt vakantie, je gaat op reis. Misschien wel ver weg, moet lang vliegen. Wat neem je dan mee om de lange vlucht dragelijk te maken. En wat voor speelgoed wil je bij de hand hebben op de plaats van bestemming. Ons reislustige meisje maakte een lijstje van wat ze dit jaar aan vakantie speelgoed mee neemt.

Vakantie speelgoed

Bestaat er zoiets als specifiek vakantie speelgoed? Misschien als je duikbrillen, jeu de boules ballen en badminton set hiertoe rekent. Bij ons verschilt het vakantie speelgoed eigenlijk niet van het reguliere speelgoed. Eigenlijk wordt er thuis net zoveel mee gespeeld als tijdens het reizen. Dit gaat er dit jaar mee naar Bali:

Pocket Loco

Vakantie speelgoed Pocket Loco
Uren kan ons meisje hier mee zoet zijn (hoewel de huidige versies een beetje te gemakkelijk worden). Het fijne van Pocket Loco is, je kids kunnen er zelf mee aan de slag. Probleemstukken oplossen én gemakkelijk zelf controleren of de opdracht naar behoren voltooid is.

Plusplus

Vakantie speelgoed plus plus
Ook al zijn we (ik ook niet) er niet zo heel goed, leuk is het wel. Eigenlijk kun je met de plusplus blokjes – die uit 2 plusjes aan elkaar bestaan – tal van figuren maken. Mocht dat iets te lastig zijn, dan is een bont gekleurd ‘kleedje’ creëren ook altijd een leuke bezigheid. Of een vlag, of een letter, of…… Als je wil weten wat je er echt mee kunt, kijk dan even op de website van plusplus.

UNO

Vakantie speelgoed UNO
Wanneer je nog maar 1 kaart in handen hebt, roep je heel hard: “UNO”. Het leukste kaartspel voor jong en oud is eigenlijk een moderne (gemakkelijkere) variant van het aloude kaartspelletje pesten. Een potje spelen is onmogelijk, iedereen zal keer op keer revanche willen nemen.
➡️ Lees ook: De leukste reisspellen voor kids (en volwassenen)

Rubik’s Snake

Vakantie speelgoed wirrel warrel slang
Zo’n ding wat je simpelweg niet weg kunt leggen (ik zit er zelf ook vaak uren mee te spelen). Wordt het een hondje, een driehoek een rechthoek. Draaien en puzzelen maar. Volgens de verpakking zijn er wel duizenden vormen mogelijk!

Tsum tsum’s

Vakantie speelgoed Tsum Tsum
Oké, ze zijn schattig om te zien, maar wat moet je er mee? Behalve een leuk verzamelobject lijkt er weinig toegevoegde waarde te zitten in deze uit Japan overgewaaide Disney stapelpoppetjes. Dat stapelen is echter juist een van de dingen, die ze leuk maken. Een soort Jenga maar dan anders. Of wat dacht je van een selectie/sortering maken op schattigheid? Voor iemand van 6 jaar zijn er mogelijkheden te over.

Frutsels ultieme vakantie speelgoed

Vakantie speelgoed KLM zakje
Tijdens onze eerste vliegreis naar Azië (toen ze nog net geen 2 was) kreeg ons meisje op de vlucht van Amsterdam naar Bangkok een zakje met speeltjes van KLM. Er zaten ooit een paar krijtjes, een kleurboekje, een vingerpoppetje en een memoryspel in. Sindsdien is het zakje al op talloze plekken geweest. Van al het los ‘vakantie speelgoed’ geldt de regel; als het in het zakje past, mag het mee.
Dit jaar zit er onder andere een touw (waarom?) in, een gelukssteen, een mini-eikeltje en (toch ook nog) een spinner. De inhoud varieert van reis tot reis en bestaat veelal uit goodies verkregen uit ‘balletje draaien’-apparaten, kindereieren of kleine cadeautjes die ons dametje bij het inchecken van hotels of bij gerechten in restaurants ontvangt.
➡️ Benieuwd hoe het reizen met een peuter door Thailand verliep? Je leest het hier.

Etui

Vakantiespeelgoed etui vakantiedagboek
Het leukste om te doen tijdens het reizen, is het bijhouden van een vakantiedagboek. Sinds onze reis door Thailand/Cambodja houdt onze kleine meid ijverig een dagboek bij. Entreebewijzen, kassabonnen, visitekaartjes van restaurants & hotels en toeristische informatiefolders zijn niet veilig voor de schaar en lijm van ons nageslacht. Een etui met allerhande benodigdheden + schrift zit dan ook standaard in haar reisuitrusting.
➡️ Lees ook het artikel Op eigen houtje in 22 dagen, geheel over land, met een kleuter  Thailand & Cambodja door

Vakantie speelgoed tenslotte

  • Alles wat meisjelief mee wil nemen, dient in haar eigen (handbagage) rugzakje te passen. Travel light, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen 😉
  • In onze bagage tref je tussen het vakantie speelgoed geen Ipad/Tablet. Thuis speelt ze er al nooit mee, op reis kan het ding enkel stuk  gaan of kunnen de batterijen leeg gaan op een moment dat opladen onmogelijk is
  • Haar favoriete knuffel gaat uiteraard ook mee in de handbagage. In haar trolley propt ze steevast nog een paar vriendjes
  • Dit jaar neemt ze ‘Zomerlezen’ een AVI leesboekje van uitgeverij Zwijsen mee om zelf te lezen
  • Om voor te lezen wordt Het enige boek in je koffer ingepakt

Wat gaat er bij jou(w kinderen) in de koffer?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Leuk om te zien. En grappig, mijn kids kunnen zich uren vermaken met de ipad. Ik zou niet meer zonder dat ding weg kunnen haha

  2. Heeft je dochter geen last van keuzestress? Wat een aanbod is er tegenwoordig. In mijn tijd (klinkt alsof ik al heel oud ben) kregen we een kladblok en pen mee. We noteerden dan kentekens die we onderweg tegenkwamen of gingen op zoek naar buitenlandse kentekens.

  3. Wat leuk dat ze ook pocket versies van Loco hebben. Die heb ik nog nooit gezien. Ik was vroeger een groot fan van Loco, haha. Plusplus is ook erg leuk. Niet te hopen dat die kleine stukjes onder je vliegtuigstoel vallen 😉 . Uno blijft ook een leuk spel, voor jong en oud. Zelf neem ik eerlijk gezegd nooit geen spelletjes mee op reis. Misschien toch maar eens doen want ik ben dol op spelletjes 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *