Het enige boek in je koffer, meer heb je niet nodig

“Mam, wat mag ik meenemen?” roept meisjelief (6 jaar) vanuit haar slaapkamer. Waarop mijn standaard antwoord klinkt;
“Niet te veel.”

Per jaar maken we nog al eens een uitstapje, dichtbij of ver(der) weg, waarbij de koffer ingepakt wordt. Waar tijdens onze eerste reis naar Thailand (mini me was toen net geen twee jaar) een paar pixiboekjes voldeden op reis, nemen de exemplaren in de loop der jaren in aantal en gewicht toe. “Dit jaar doen we het anders,” zeg ik tegen haar. In mijn handen hou ik een kakelvers boek, “Dit wordt het enige boek in je koffer.”
Het enige boek in je koffer

Moeilijk

Met een schuin oog kijkt ze me aan en pakt dan het boek van me aan. Achteloos gaat ze op haar bed zitten bladeren, geen oog meer voor de kleding en het speelgoed dat ze aan het uitzoeken was. De koffer blijft onaangeroerd in de hoek staan. Mevrouw heeft nu de focus naar iets anders verlegd. Ze maakt het zich gemakkelijk en bladert op haar buik door het boek. Nu het einde van groep 3 in zicht is, neemt haar woordenschat hand over hand toe. Met een lichte frons in haar voorhoofd hakt-en-plakt ze her en der wat woorden en zinnen bij- en aan elkaar. “Grrrr,” gromt ze; “moeilijk.”
Het enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer

Als zelfleesboek is Het enige boek in je koffer voor ons meisje inderdaad nog wat te moeilijk. De tekeningen en de woorden die ze kraakten maken haar echter nieuwsgierig. “Mam, kunnen we nu alvast een verhaal lezen?”
Het hol van Nor
Secuur zoekt ze de pagina van haar zinnen op. ‘Het hol van Nor’ moet het worden. “Nog eentje………?” Omdat ik zelf (ook) erg enthousiast ben over de leuke tekeningen en dito tekst, geef ik gemakkelijk toe. “Nog eentje dan.” “Deze, die kan ik al een beetje zelf,” klinkt het kordaat.
Het enige boek in je koffer

Opgelost

“Dus…. deze kan in de koffer?” Haar blik spreekt boekdelen, natuurlijk gaat het boek mee, zie ik haar denken.
vakantie lectuur
Het enige boek in je koffer bevat 28 versjes en verhalen, zodat er elke dag op vakantie (minimaal) een nieuw verhaal  voor het slapen gaan in staat. Hoe handig is dat? Omdat de verhalen steeds over andere karakters gaan is geen een avontuur hetzelfde. Niet 3 (of 4, of 5) verschillende boeken in de bagage, dit is het boek dat je kind deze vakantie nodig heeft en verder niets.

Het enige boek in je koffer praktisch:

Titel: Het enige boek in je koffer
Omvang: 96 pagina’s
ISBN: EAN 9789089672391
Prijs: € 17,50
Meer info: www.pipmaki.nl
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather