Zoek
Sluit dit zoekvak.

Forest Resort Your Nature | Wat een park!

Landal Forest Resort Your Nature header tree loft

Forest Resort Your Nature, een uniek Landal vakantiepark

Forest Resort Your Nature in Wallonië is zo’n park waar je op slag verliefd op wordt. Waar je incheckt, maar het liefste het uitchecken zo lang mogelijk uitstelt. Een park zoals weinig andere vakantieparken.

Vrijdag: Vertrek richting Landal Vakantiepark Forest Resort Your Nature

Met twee pubermeiden rijden we naar Wallonië. Op naar Forest Resort Your Nature. Belgische files zijn helaas op vrijdag niet te vermijden, met als gevolg dat we net niet voor het donker onze bestemming bereiken.

“Is dat het?” klinkt het vanaf de achterbank. ‘Het’ is inderdaad waar we moeten zijn. De receptie van het Landalpark. Spullen – altijd veel te veel – uit de auto, want het gehele park is autovrij. Er hebben blijkbaar meer gasten in de verrekte file gestaan, want het is behoorlijk druk om in te checken. Toch verloopt de procedure vlot en zitten in no-time in ons golfkarretje. Ja, je leest het goed. We hebben een golfkarretje tot ons beschikking – want zoals gezegd, het park is autovrij – en dat is erg handig, zo zal de komende dagen blijken.

➡️ Geen golfkarretje gehuurd? Geen probleem, het park onderhoudt een (elektrische) busdienst op het park, zodat je de soms behoorlijke afstanden niet steeds te voet of per (huur)fiets af hoeft te leggen.

Landal Forest Resort Your Nature resort receptie

Overnachten in een Tree-Loft op Landal Forest Resort Your Nature

“Wacht!”- in de remmen. “Ik zag daar wat bewegen!” Over de luw verlichte laantjes van het park spotten we nog voor aankomst bij ons verblijf spontaan een hertje.

“Hoe gaat dat luik open? Hoe komen we nu binnen?” Het is even uitvogelen hoe we het luik van onze tree-loft ontgrendeld krijgen, maar dan heb je ook wat. Onze uit de kluiten gewassen boomhut is zo tof!

Trap op en naar boven! Eenmaal de trap bedwongen, sta je direct in de keuken, met aangrenzend een eettafel. Op dezelfde verdieping een gezellige zithoek, met uitzicht op de adembenemend mooie natuur. En bij daglicht snel over takken rennende eekhoorns. Een slaapkamer en een ruime badkamer, in ons geval voorzien van een sauna.

Via een opmerkelijke trap door naar de verdieping erop. Nog een slaapkamer (als je met tweeën reist, maak je van het bed een knusse bank) met een glazen dak (kan elektrisch gesloten worden) om naar de sterren te kijken. Hoe gaaf is dat!

En dan hebben we het nog niet gehad over het grote dakterras tussen de toppen van de bomen. Compleet met ruime lounge set en eettafel. Als je van ons een verhuisbericht ontvangt, weet je waar we gebleven zijn.

Landal België TreeloftLandal België Treeloft zithoek Landal België Treeloft keuken

Zaterdag: Buitenshuis ontbijten, zwemmen en naar Doornik

Met de keuken is niets mis. Met buitenshuis ontbijten evenmin. Hup in de golfkar met z’n allen en op naar het restaurant. Verse croissants, huisgemaakte taart, diverse soorten broodbeleg, noem het en het ligt op je te wachten.

Terwijl de puberdames een plons in het zwembad maken, nemen wij ‘senioren’ de tijd om het park beter te verkennen. Deels te voet, deels met de golfkar. Zo ontdekken we dat niet alleen onze accommodatie heel erg bijzonder is, maar alle andere type ‘huisjes’ eveneens. Feitelijk het hele park is een aaneenschakeling van bijzondere plekken.

Landal meer Landal Forest Resort Your Nature winkeltje your nature resort Landal ontbijt

De middag gebruiken we om de nabijgelegen stad Doornik (Tournai in het Frans) te bezoeken. Niet te groot, veel musea en dito terrassen.

➡️ Lees ook: Wat te doen in Doornik in West-Wallonië?

Grote Markt Tournai Doornik Wallonie Belgie

Zondag op Landal Forest Resort Your Nature: Meer zwemmen en iets met dino’s

Voor het buitenzwembad is het (in oktober) toch echt iets te koud, maar in het binnenbad is het goed toeven. De dames zijn dan ook niet uit het water te krijgen. Toch, gaan ze mee want we gaan dino’s spotten.

Forest Resort Your Nature buitenzwembad Landal Landal zwembad

Sinds we in Brussel het Museum voor Natuurwetenschappen bezochten, was het plan de vindplaats van de Belgische dino’s, de Iguanodons, een keer te bezoeken. Die vindplaats, Bernissart, ligt niet al te ver van het Forest Resort Your Nature. Er opaf. Het Musée de l’Iguanodon lijkt op een combi van een buurthuis en de garage-uitbouw van een dino-hobbyist, maar beschikt – bijna aan het einde van je route door de vele gangen – over een paar indrukwekkende exemplaren.

📍Musée de l’Iguanodon, Rue Lotard 14, 7320 Bernissart, België. ➡️ Meer weten? Lees dit achtergrondstuk.

’s Avonds eten in het restaurant van het park. Het is tenslotte vakantie!

Bernisart Forest Resort Your Nature Landal restaurant

Maandag: Bye bye Landal Forest Resort Your Nature

“Wat! Gaan we na alweer naar huis?” Ja. En nee. We gaan wel dit hele fijne vakantiepark verlaten, maar naar huis gaan doen we nog niet. Voordat we weer naar Nederland gaan, gaan we namelijk naar misschien wel de mooiste dierentuin van Europa, Pairi Daiza.

📍Pairi Daiza, Domaine de Cambron, 7940 Brugelette, België

sterren kijken vanuit bedPairi Daiza wasbeer

Conclusie verblijf Landal Forest Resort Your Nature

Dit is een vakantiepark dat je je leven blijft heugen. Mooi, sereen, alles klopt! De accommodaties zijn fantastisch. Niet alleen om te zien, maar bovenal om in te verblijven. Zoek je iets bijzonders? Hier moet je wezen!

📍 Vakantiepark Forest Resort Your Nature, Chemin du Bois de Fouage, 7640 Antoing, België

➡️ Check zeker ook even ons uitgebreide parkreview op ParkVakanties.nl

Deze Landal parken zijn ook echt heel erg tof

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *