In de zomer van 2017 maakte OmniTraveler met man en kind een roadtrip op Bali. Na een verblijf in Ubud en Sidemen vervolgen we onze trip naar Tulamben om er neer te strijken bij Relax Bali.

Vanuit Ubud naar Tulamben

Door de bergen rijden we richting de Oostkust van Bali. Een pracht van een tocht. Alvorens bij Relax Bali in te checken houden we halt in Candidasa. Op aanraden van een vriendin lunchen we bij het Lotus Seaview Restaurant, een fijne onderbreking van de trip.

Relax Bali Tulamben

We rijden bijna de zee in, zo dicht is Relax Bali tegen de kust aan gelegen. Onze huurauto kan terecht op de gratis parkeerplaats en de man van de receptie helpt ons een handje met de bagage. Het resort bestaat uit twee delen, wij verblijven in het stuk aan de overzijde van de weg.

Huisje aan zee

Indonesië Bali Tulamben Relax Bali zwembad klein
Relax Bali doet niet echt aan als een hotel, het zijn meer een soort strandhuisjes. Voor ons huisje treffen we een droogrek en twee stoelen. Maar in de tuin treffen iets leuks. Een relaxhutje op palen en een zacht matras. Elke avond, voor het slapen gaan, relaxen we hier even tot we rozig worden van de warmte en de zeewind.

LichtIndonesië Bali Tulamben Relax Bali bed en badkamer
De kamer is lekker licht en met natuurlijk hout ingericht. Niets ontbreekt, zelfs aan strandlakens voor bij het zwembad is gedacht. Het bed is niet te hard en niet te zacht en naast airconditioning is er tevens een ventilator aanwezig.

Relax. Swim. Eat. Repeat.

Indonesië Bali Tulamben Relax Bali

Relax Bali doet haar naam eer aan. We brengen menig uurtje door in de grote tuin, bij het zwembad. Meisjelief is vriendinnen geworden met twee Belgische meisjes en zou het liefst het terrein niet meer verlaten. Waarom zou je eigenlijk ook? De zee (geen zandstrand) ligt voor de deur, het zwembad is heerlijk en het restaurant van het Relax Bali serveert prima eten. Toch stappen we in de (hete) auto en rijden naar Tirtagangga, een prachtige watertempel.
➡ Lees ook: 5 x de mooiste watertempels op Bali

Refill Bali


Indonesië Bali Tulamben Relax Bali Better Places Dopper
Tijdens onze reis op Bali heb ik de uitdaging aangenomen om zo min mogelijk plastic flessen te gebruiken. Het is dan ook fijn te zien dat Relax Bali haar gasten stimuleert hetzelfde te doen. Op de kamer staat een (wel een plastic) fles, met daarbij een briefje waarop het verzoek staat deze bij de verschillende tappunten op het resort bij te vullen. Vanzelfsprekend mag je ook je eigen fles (of Dopper) vullen.
Nieuwsgierig of het me lukte drie weken lang geen flessen water aan te schaffen? Je leest mijn verslag hier.

Relax Bali Tulamben Praktisch:

Wij verbleven van 11 t/m 13 augustus 2017 bij Relax Bali in Tulamben. De overnachtingen kostten € 105,- per nacht incl. extra bed en ontbijt.
Meer info lees je na op de website van het hotel.

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather