Zoek
Sluit dit zoekvak.

Relax Bali Tulamben | Hier gaat ontspannen vanzelf

Relax Bali Tulamben

Heerlijk ontspannen bij Relax Bali Tulamben (Bali)

Relax Bali Tulamben is na een verblijf in Ubud en Sidemen onze volgende stop tijdens een roadtrip op het populaire Indonesische eiland Bali. Of dat beviel? Lees snel verder.

Tulamben Bali Indonesië

Vanuit Ubud naar Tulamben

Door de bergen rijden we richting de Oostkust van Bali. Een pracht van een tocht. Alvorens bij Relax Bali in te checken houden we halt in Candidasa. Op aanraden van een vriendin lunchen we bij het Lotus Seaview Restaurant, een fijne onderbreking van de trip.

Relax Bali Tulamben

We rijden bijna de zee in, zo dicht is Relax Bali tegen de kust aan gelegen. Onze huurauto kan terecht op de gratis parkeerplaats en de man van de receptie helpt ons een handje met de bagage. Het resort bestaat uit twee delen, wij verblijven in het stuk aan de overzijde van de weg.

Huisje aan zee

Indonesië Bali Tulamben Relax Bali zwembad klein
Relax Bali doet niet echt aan als een hotel, het zijn meer een soort strandhuisjes. Voor ons huisje treffen we een droogrek en twee stoelen. Maar in de tuin treffen iets leuks. Een relaxhutje op palen en een zacht matras. Elke avond, voor het slapen gaan, relaxen we hier even tot we rozig worden van de warmte en de zeewind.

Relax Bali Tulamben: Lekker licht

De kamer is lekker licht en met natuurlijk hout ingericht. Niets ontbreekt, zelfs aan strandlakens voor bij het zwembad is gedacht. Het bed is niet te hard en niet te zacht en naast airconditioning is er tevens een ventilator aanwezig.

Relax Bali Tulamben

Relax. Swim. Eat. Repeat.

Relax Bali doet haar naam eer aan. We brengen menig uurtje door in de grote tuin, bij het zwembad. Meisjelief is vriendinnen geworden met twee Belgische meisjes en zou het liefst het terrein niet meer verlaten. Waarom zou je eigenlijk ook? De zee (geen zandstrand) ligt voor de deur, het zwembad is heerlijk en het restaurant van het Relax Bali serveert prima eten. Toch stappen we in de (hete) auto en rijden naar Tirtagangga, een prachtige watertempel.

➡️ Lees ook: 5 x de mooiste watertempels op Bali

zwembad Indonesië

Refill Bali

Tijdens onze reis op Bali heb ik de uitdaging aangenomen om zo min mogelijk plastic flessen te gebruiken. Het is dan ook fijn te zien dat Relax Bali haar gasten stimuleert hetzelfde te doen. Op de kamer staat een (wel een plastic) fles, met daarbij een briefje waarop het verzoek staat deze bij de verschillende tappunten op het resort bij te vullen. Vanzelfsprekend mag je ook je eigen fles (of Dopper) vullen.

➡️ Nieuwsgierig of het me lukte drie weken lang geen flessen water aan te schaffen? Je leest mijn verslag hier.

Reflill Bali

Relax Bali Tulamben Praktisch

Wij verbleven van 11 t/m 13 augustus 2017 bij Relax Bali in Tulamben. De overnachtingen kostten € 105,- per nacht incl. extra bed en ontbijt.
Meer info lees je na op de website van het hotel.

Meer Indonesië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Goede tip! In november ga ik vier weken naar Bali en heb ik dus genoeg tijd om hier heen te gaan. Wat ziet dat strandbed er heerlijk uit zeg, een plek waar je helemaal tot rust zult komen.

  2. Mooi plekje! Ik vind Tulamben een fijne plek – ook om te duiken. Helaas is het de afgelopen jaren flink drukker geworden.

  3. Mooi zeg! Dit is ook hoe ik me Bali kan herinneren…mooie hotels en resorts lekker dicht bij het strand! En heerlijk eten natuurlijk! Goed initiatief om minder plastic flessen te gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *