Zoek
Sluit dit zoekvak.

Watertempels op Bali | Dit zijn de allermooiste op het eiland

Pura Tanah Lot Idonesië

Welke watertempels op Bali zijn het mooist?

Watertempels op Bali: Op een eiland is water nimmer ver weg. Aan tempels is op Bali geen gebrek. Combineer die twee gegevens met elkaar en je kijkt je ogen uit. OmniTraveler neemt je mee naar de mooiste tempels op dit Indonesische eiland waar water een belangrijke rol speelt.

Pura Tanah Lot

Tanah (aarde) Lot (zee) is zonder enige twijfel de meest gefotografeerde, en belangrijkste tempel van het eiland. Een plek waar de god van de zee geëerd wordt.
De legende gaat een heilige priester Danghyang Nirarta op deze plek overnachtte. De volgende ochtend bij het ontwaken besloot de beste man op dezelfde plaats de tempel te bouwen. Ooit, zo vertelt het verhaal, was er een brug van het vasteland naar de tempel. De zee zou deze verwoest hebben

Waarschuwing: Meest gefotografeerd op Bali

Voordat ik je vertel hoe prachtig de zonsondergang hier is, een waarschuwing. De Balinese Daya Tarik Wisata Tanah Lot is populair. Heel erg populair. Derhalve is het er druk. Heel erg druk. Een parkeerplaats waar menig meubelboulevard of voetbalstadion in Nederland jaloers op kan worden is je eerste kennismaking met deze watertempel. Eenmaal de bolide geparkeerd of uit de taxi gestapt (of van je scooter) passeer je onnoemelijk veel restaurantjes en souvenirverkopers. Het is een groot gekkenhuis dat je dient te trotseren om je doel te bereiken. Hier de zonsondergang fotograferen staat bij veel reizigers op de bucketlist, overdag is het er een stuk rustiger.

Watertempels op Bali: Pura Pulaki

Direct gelegen aan zee, net buiten de badplaats Pemuteran, ligt de Pura Pulaki tempel. Hier herdenkt men de komst van de Javaanse Priester Nirartha naar Bali (begin van de 16e eeuw.) Wij besloten enkel van buitenaf de tempel te aanschouwen, we hadden namelijk meer oog voor – en lol met – de vele apen die rondom het complex brutaal rondspringen.

Pura Taman Ayun Mengwi

“De tempel is gewijd aan de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten. Pura Taman Ayun is uit 1634 en is gelegen in een watertuin met aan drie zijden een gracht met lotusbloemen.” Bron: Wikipedia

Voor wie liever niet tussen de tourgroepen cultureel erfgoed aanschouwt, gaat op Bali naar Pura Taman Ayun. Een pracht van een tempel, waarvan het heiligste gedeelte omringd is door water. Een aarader!

Watertempels op Bali: Pura Ulun Danu Bratan

Misschien vond ik dit wel de mooiste watertempel op Bali. Niet verwonderlijk dat reisgidsengigant Lonely Planet (15 editie – april 2015) deze hindoeïstische tempel op een klein schiereiland in het Bratan-meer op de cover plaatste. Het meer, de bergen, de – vrijwel altijd aanwezige – mist. Prachtig! Verering van godin Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren, dat is waar het hier om draait. Voor een nog mooiere aanblik, huur een je bootje en roei je langs deze schitterende tempel.

Pura Ulun Danu Bratan Indonesië Bali

Watertempels op Bali: Taman Tirta Gangga

Dochterlief (6 jaar) laat weten dit de leukste te vinden. En dat snap ik. Springen over de tegels in het water en gulzige vissen voeren. Hoe tof is dat? Ondanks het feit dat het oud lijkt, stamt dit Balinese waterpaleis uit 1948. Echt! Nadat de rajah van Amlapura zijn geliefde paleis in Ujung verloor, besloot hij niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar een nieuw te bouwen. Wij bezochten deze tempel aan het einde van de middag, dan is het er betrekkelijk rustig.

Indonesië Watertempels op Bali Taman Tirta Gangga

Bonus: Rambut Siwi Temple

In het rijtje watertempels op Bali mag deze eigenlijk ook niet ontbreken. Deze tempel, bezocht ik zelf niet, maar schijnt volgens het NOW! Bali Magazine ook zeker de moeite waard te zijn. Een plek perfect voor meditatie, schrijft het blad er bij.

Meer Indonesië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. wauw dit ziet eruit als een geslaagde vakantie. Ik ben een beetje aan het oriënteren om naar Indonesië te gaan… dit lijkt me best leuk!

    1. Hoi Mariëlle, Bali is een hele fijne vakantiebestemming. Hou mijn site in de gaten, want de komende tijd volgen nog meer artikelen over het eiland. Succes met de voorbereidingen van je reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *