Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onbekende eilanden van Indonesië | 4 insider tips

Indonesië duiken Onbekende eilanden van Indonesië

Zijn er nog onbekende eilanden van Indonesië? Jazeker!

Onbekende eilanden van Indonesië, misschien denk je “zijn die er eigenlijk nog wel?” We kunnen je gerust stellen. Indonesië is namelijk zoveel meer dan Bali & Java. Kijk maar snel verder.

Ontdek de onbekende eilanden van Indonesië

Wat zijn nu de hidden gems binnen een bestemming die door veel reizigers aangedaan wordt. Ik vroeg het Wonderful Indonesia, het verkeersbureau van het land. Ze deelden de volgende geheimpjes met me. Lees snel mee:

De Indonesische archipel telt maar liefst 13.466 eilanden. Bali en Lombok, kent iedereen. Maar de echte pareltjes breng je een bezoek aan één van deze prachtige eilanden. Met name liefhebbers van de onderwaterwereld, duikers en snorkellaars, zitten hier op hun plek. Daarnaast zijn watersporters en strandliefhebbers er tevens aan het goede adres.

Moyo Eiland

Op een schamele 3 kilometer ten noorden Sumbawa eiland en ten oosten van het welbekende Lombok ligt Moyo Island. Denk prachtige koraalriffen; een perfecte duik- of snorkelbestemming. Het eiland kent slechts een handvol (ongeveer 1000) inwoners. Zij delen het eiland met onder andere wilde zwijnen, angstaanjagende reuzenhagedissen, vliegensvlugge herten, krabbenetende makaken en een heel scala aan vogels. Let op waar je zwemt want met een beetje geluk (of ongeluk) kom je er misschien wel schildpadden of zelfs haaien tegen.

Onbekende eilanden van Indonesië: Bintan Eiland

Vanuit een van mijn favoriete Aziatische steden, Singapore, vaar je in een uur naar Bintan Eiland. Een schril contrast met de drukke metropool. Hier geen wolkenkrabbers en razend verkeer, maar parelwitte stranden, spectaculaire watervallen en een ongerept mangrovebos waar de heldere rivier de Sungei Sebung doorheen loopt. Toerisme Indonesië beveelt het maken van een boottocht van harte aan. Al varend spot je diverse typen apen, olijke otters, sluwe slangen en, wanneer de avond valt, duizenden vuurvliegjes.

Voor wie helemaal tot rust wil komen, boekt een verblijf in het Bintan Lagoon Resort. Een beauty van een resort, met voor iedere doelgroep wat wils. Ben je sportief aangelegd? Leef je dan uit met de talloze (water)sporten. Wat rustiger aandoen? Sla eens een balletje op een van de de twee (of beide) 18 holes golfbanen. Een dagje – of meer dan een – relaxen, dat kan meer dan prima op het hagelwitte privéstrand.

Rubiah Eiland

Rubiah Island, een vroegere doorvoerhaven richting Mekka, ligt in het westelijke puntje van Sumatra, nabij Weh Island. Gedurende WOII prijkte er een imposant fort dat fungeerde als een Nederlands en Japans bolwerk. Voor de history buffs onder ons: er zijn nog altijd overblijfselen te zien. Tegenwoordig is Rubiah eiland echter de ideale plek voor duikers en snorkellaars. Dit idyllische onbewoonde eiland, vol witte stranden en kokospalmen heeft rijke onderwaterfauna.
Tip: Boek een lodge op het strand en relax.

Onbekende eilanden van Indonesië: Thousand Islands

Nabij hoofdstad Jakarta tref je een eilandengroep die luistert naar de naam Thousand Islands. Nou is duizend een tikkeltje overdreven, in werkelijkheid gaat het om 105 eilanden. Ben de hectiek van Jakarta beu, ontsnap dan voor een dag naar één van deze eilanden. Enkel de gedachten dat witte stranden en helderblauwe zee op je wachten maken het al interessant niet waar? Een aantal eilanden zijn geschikt om te overnachten – voor het geval een dagtrip niet genoeg mocht zijn voor je -.

Wist je dat: Eén van de eilanden luistert naar de Nederlandse naam: Onrust. Een enorme contradictie. Ooit was het hier druk en levendig, vandaag de dag is het echter een oase van rust.

Als je mocht kiezen, naar welk eiland zou jij dan nu af willen reizen?

Meer Indonesië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

16 reacties

 1. Wat een plaatjes 🙂 Al ik tussen deze vier moet kiezen, zou ik gaan voor de laatste, die ziet er zo paradijselijk uit 😉

 2. Geen van deze eilanden ken ik of heb ik zelfs maar ooit van gehoord. Juist de minder bekende eilanden van Indonesië, en vooral de minder bezochte(!), trekken me aan, dus ik sla ‘m even op, voor als het er ein-de-lijk van komt en we die kant op gaan. Op de 1 of andere manier blijft ’t er maar bij, omdat dit een bestemming is die goed in de schoolvakantie te bezoeken is qua beste reistijd en het dus “altijd wel een keer kan”. 🙂

  1. Ben blij dat ik je er mee heb kunnen verrassen. Voor ons blijft het (toch) bij Bali, maar bij een volgende trip….. wie weet?

 3. Wat een prachtige paradijselijke plaatjes! Ik zou ze allemaal wel willen bezoeken, kan gewoon niet kiezen!

 4. Moyo en Bintan heb ik al gezien 🙂

  Als ik moet kiezen tussen deze vier zou ik voor Pulau Seribu gaan. Als vind ik Jakarta helemaal niks….

  1. Als Indonesië-kenner had ik wel verwacht dat jij een (of meerdere) eilanden kende. Nog twee te gaan….

 5. Ik heb ook nog nooit van deze eilanden gehoord. Ik ga voor Thousand Islands. Daar kan ik het wel even volhouden 😉 .

 6. Stuk voor stuk heerlijke plekken! Leuk dat je ook een andere kant van Indonesië deelt. Het is mijn all-time favoriete land en ik kan net wachten weer terug te gaan en andere eilanden te gaan ontdekken.

 7. Wat een gave plekken zeg! Hoewel ik al meerdere keren in Indonesië ben geweest waren dit toch vooral nog nieuwe plekken voor mij 😀 Ik heb ze opgeschreven, want van dit soort plekken word ik happy!

 8. Wat een geweldige natuur! Ik zou geen keuze willen maken, en alle eilanden willen zien. Indonesië staat hoog op mijn wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *