Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste plekken in Indonesië, expert Debby verklapt ze

Mooiste plekken in Indonesië Papua

Mooiste plekken in Indonesië

De Expert is een rubriek hier op OmniTraveler.nl, je online reismagazine voor de veelzijdige reiziger. De Expert neemt je mee naar plekken die alleen zij op hun duimpje kennen. Bestemmingen waar ze met hart en ziel achter staan en met veel enthousiasme over praten. Plekken die je zullen doen verbazen, plekken waar je meer over te weten wilt komen, plekken die je zelf wilt ervaren. Debby van reisorganisatie Travelboutique nam ons eerder al mee naar de mooiste boutique hotels in Azië, dit keer deelt ze de mooiste plekken in Indonesië. Droom je weer mee?

De mooiste plekken in Indonesië: Bohorok

Voor de pure natuur ga je naar Sumatra. Ongerept, nauwelijks toeristen te zien. Je vliegt op Medan en rijdt met de auto met privé chauffeur in zes uur naar de echte jungle. Daar sta je oog in oog met oerang oetang. De voederplaats is gesloten want de dieren weten zich in de jungle prima te redden sinds ze daar zijn gerehabiliteerd. Mijn aanrader is de Eco Lodge, aan de rivier waar de jungle start. Lekker nasi hebben ze daar! Een moeder oerang oetang zwiept van boomtop naar boomtop. Dan komt ze naar beneden op zoek naar fruit. Ze kijkt ons aan en laat haar baby zien. Wie is nu nieuwsgierig naar wie?
Indonesië

Bali: rijstvelden en tempels

Hindoe eiland met magische tempels, kleurrijke sarongs en vlaggen, fris geurende frangipani bloemen. Zwembaden met uitzicht op de zee. Wie wil hier niet op avontuur en tot rust komen? Rij naar de Jungle Book tempel van Batukaru, drink een koffie Luwak die in Dubai € 120,- voor een kopje kost, ga raften door de rijstvelden. De ceremonie in de Tirta Empul tempel maak je mee met een lokale gids. Onderga de waterspuwers en leer een offerbakje maken. Of beklim de Batur vulkaan met een schitterend uitzicht over west Bali bij zonsopgang. Bali is zo veelzijdig, er is altijd weer iets nieuws te ontdekken. Debby reisde al bij 20 x naar Bali. Er is dus geen dorp of resort dat zij niet kent.
Indonesië

Gili eilanden: loungen en relaxen eindelijk een boek uitlezen!

Relax! Wie hier kwam voor een week bleef soms een maand. Wat een relaxte eilanden, witte stranden, blauwe zee, snorkelen met zeeschildpadden. De sfeer van reggae maar dan in Indonesië. Een aanrader om een eiland rond te fietsen. Onderweg stoppen en een paar uur in een hangmat relaxen bij een willekeurig resort. De mensen zijn hier zo aardig en relaxt.

De mooiste plekken in Indonesië: Java

De tempelcomplexen van de Borobudur zijn Unesco Wereld Erfgoed. De tempels zijn indrukwekkend en ongelooflijk mooi. Dit is het grootste Boeddhistische tempelcomplex van de wereld. Boeddhisten uit heel Azië komen hier op pelgrimage. Zeker bijzonder in mei, op de Boeddha’s verjaardag met de kaarsjes en wensballonnen die dan worden opgelaten. Ook leuk als trip vanuit Bali (op een dag op en neer)

Komodo: de varanen, de melkweg en snorkelen pink beach

Jurassic Park in het echt beleven? Ga dan naar Komodo! Maak met de gids een trekking over het eiland en zie de varanen in het wild in de bomen of in de hoge grassen. Hun speeksel is zo giftig dat het dodelijk is. De volgende dag zie je bij zonsopgang honderden grote vleermuizen (kalongs) die naar het volgende eiland vliegen om te overnachten. Dan snorkel je bij Pink Beach waar het koraal ook roze is en de vissen. Alleen de zeesterren zijn blauw. Hier kom je nogal eens mantaraoggen tegen. ’s nachts zie je het melkwegstelsel. Omdat er geen lichtvervuiling is, zie je de sterren en planeten fonkelen in de zwarte lucht. Uniek en onvergetelijk!
mooiste plekken in Indonesië Komodo

Papua: paradijsvogels

De Paradijsvogels kun je alleen zien als je heel ’s ochtends vroeg in de jungle op een berg klaar zit voor ze komen. Dus midden in de nacht maken we een trekking door de jungle. Drijfnat komen we boven aan. Maar we worden beloond. Terwijl we water drinken en koekjes eten komen er zes paradijsvogels met hun kleurrijke veren dansen om vrouwtjes te imponeren. Wat een indrukwekkende, kleurrijke dans maken ze! De dag erna gaan we snorkelen bij Waigeo. Hier is de mooiste baai van Indonesië en wellicht heel Azie. We zien vele soorten koralen en er zwemt een rog onder de kajak door. Dit is echt pure natuur. Er zijn enkele resorts en de vluchten naar Sorong zijn beperkt, maar wat is deze plek een aanrader! Zo ongerept, zo puur natuur.

Mooiste plekken in Indonesië – en meer

Bedankt Debby dat je deze fijne plekken in Indonesië met ons wilde delen. Voor meer inspirerende bestemmingen en boutique hotels, bezoek je de site van Travelboutique barstensvol prachtige foto’s. Meer weten? Bel of mail Debby gerust!
✉ DEBBY@TRAVELBOUTIQUE.NL
☎ 076 – 850 2 850

Meer Indonesië:

4 x Eilandhoppen op de Nusa Tenggara
Canggu: Een goddelijk lichaam creëren op godeneiland Bali
Reisroute Bali – 3 weken met een huurauto het eiland verkennen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *