Indonesië | 4 x Eilandhoppen op de Nusa Tenggara

Indonesië Nusa Tenggara strand

Nusa Tenggara, meer dan alleen Bali

Indonesië met haar 17.508 eilanden leent zich perfect om tijdens je reis te gaan eiland hoppen. Wonderful Indonesia, het verkeersbureau van het Indonesië tipt de Kleine Soenda-eilanden, ook wel bekend als Nusa Tenggara. De bekendste van deze eilandengroep is Bali, maar ontdek ook zeker eens deze pareltjes

Flores

Indonesië Nusa Tenggara Kelimutu vulkaan Flores

Flores is één van de grootste eilanden van Nusa Tenggara en misschien wel de allermooiste. Het eiland is gezegend met witte stranden, groene valleien en vulkanische landschappen. Letterlijk hoogtepunt is de Kelimutu vulkaan, waar je een uniek natuurverschijnsel vindt: drie kratermeren met ieder een andere kleur. Maar dat niet alleen: de meren zijn al meerdere keren van kleur veranderd! Het groene meer was ooit rood en zwart, het zwarte meer ooit wit. Bij zonsopkomst zijn de meren en het uitzicht het mooist: vroeg de wekker zetten dus!

Komodo eilanden

Indonesië Nusa Tenggara Komodo

Het Nationaal Park Komodo bestaat uit vulkanische eilanden met wel heel bijzondere bewoners: zo’n 5.700 draakachtige, enorme komodovaranen. Het is de enige plek ter wereld waar deze grootste hagedissen ter wereld leven. Trek dus je wandelschoenen aan en ga er met een samen ranger op uit om deze soms wel 3 meter lange varanen te spotten. Vooral op het eiland Rinca maak je goede kans! De ongerepte natuur van de eilanden is fenomenaal en leent zich perfect voor prachtige hikes. De onderwaterwereld is door de beschermde status onaangetast: je vindt er kleurrijke koraalriffen en talloze soorten tropische vissen. Met een beetje geluk spot je de grotere bewoners: dolfijnen, roggen, haaien en zelfs walvissen!

Lombok

Indonesië Nusa Tenggara Mount Rinjani

Deze buurman van Bali, is een stuk ongerepter en rustiger. Het eiland is vooral bekend vanwege de paradijselijke Gili-eilanden, een kleine eilandengroep voor de kust. Sportievelingen beklimmen de Mount Rinjani, de op één na hoogste vulkaan van Indonesië. Geen eenvoudige klim: je bent drie dagen onderweg en spierpijn wordt gegarandeerd, maar het schitterende uitzicht is het meer dan waard. Huur op z’n Nederlands een fiets en maak een tocht door de rijstvelden en bezoek indrukwekkende watervallen. Behoefte aan een flinke dosis vitamine zee? Trotseer dan de golven op je surfboard of plof neer op één van de witte stranden met wuivende palmbomen. Neem een kokosnoot erbij en het bounty-gevoel is compleet.

Soembawa

Soembawa wordt binnen de Nusa Tenggara door reizigers vaak overgeslagen, en dat is zonde! De beschutte baaien, ongerepte stranden, traditionele dorpen, prachtige onderwaterwereld en gastvrije bevolking maken het een onvergetelijke bestemming. En wist je dat het één van de beste surfspots ter wereld is? Vooral Lakey Peak is onder surfers wereldberoemd en zowel beginners als professionals genieten hier van de mooiste golven. Liever kitesurfen? Ga dan naar Pantai Lakey. Maar ook het binnenland is zeker de moeite waard: huur een scooter en maak een toer over dit prachtige eiland.

➡️ Lees ook: Dit moet je weten voordat je gaat scooter rijden in Azië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *