Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canggu: Een goddelijk lichaam creëren op godeneiland Bali

Een reis waarbij je niet alleen in de leukste opkomende bestemming op Bali verblijft, maar ook nog eens aan een goed lijf werkt. Crossfit in Canggu, a match made in heaven.

Relaxt Canggu

Bali Indonesië

“Canggu is momenteel een van de hipste en meest relaxte kustplaatsen op Bali. Er hangt een relaxte sfeer, een beachy feeling, erg gemoedelijk allemaal,” vertelt Francien van HSS Azië Reizen ons enthousiast. “Mensen zijn hier erg bewust bezig met gezond leven en dat zie je terug in eettentjes met gezonde gerechten op de kaart. Het aanbod van diverse sporten, zoals surfen, paddle board, yoga en crossfit.” Crossfit bracht haar naar Canggu. Een beslissing en een reis waar ze nog elke dag met een glimlach aan terugdenkt.

Saamhorigheid

“Wie aan crossfit doet, maakt deel uit van een community. Dat is op mijn eigen sportschool zo en dat gevoel kreeg ik ook direct toen ik in Canggu the box instapte. Je ervaart direct het gevoel dat je erbij hoort. Dat gevoel van saamhorigheid, dat is heel erg prettig. Die saamhorigheid reikt overigens verder dan de sportschool. Na de workout wordt er afgesproken. Omdat Canggu een betrekkelijk kleine plaats is, herken je elkaar na een paar dagen op straat. Ideaal als je alleen reist. Je arriveert solo, maar vertrekt met veel nieuwe vrienden.”

Voor iedereen

Cross fit Canggu Bali Indonesië

“Het mooiste van crossfit is het feit dat het voor iedereen geschikt is. Omdat het elementen uit fitness combineert met gewichtheffen, atletiek en gymnastiek is er altijd een trainingsvorm die bij je past. Leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, het maakt allemaal niet uit, met crossfit kan iedereen fit en gezond worden. Echt! Soms schrikken mensen namelijk wel eens en vragen ze zich af of het net té intensief is. Daarop kan ik volmondig antwoorden dat het zeker niet te intensief is. Alles wordt aangepast aan jouw kunnen.

Wanneer je via HSS Azië Reizen naar Canggu reist regelt de reisorganisatie voor aanvang van eerste trainingsdag een ontmoeting met je coach. Voor de zogeheten Workout of the Day (WoD) staat diezelfde coach aan je zijde die je begeleid bij de warming-up en de technieken met je doorneemt.

Je hoeft ook zeker niet bang te zijn dat je vakantie enkel in het teken van sporten staat. Dat bepaal je helemaal zelf. Er wordt gewerkt met een open gym, oftewel open lessen. Je kiest zelf op welk dagdeel jij je in het zweet wil gaan werken. Ik ben zelf een vroege vogel en stond tijdens mijn verblijf op Bali dan ook doorgaans als een van de eersten klaar voor mijn workout.”

Beste beloning

“Na inspanning is er vanzelfsprekend ook tijd voor ontspanning. Dat kan zijn in de vorm van een yogales, die je volgt op een serene locatie, niet ver van de box vandaan. Maar de beste beloning na een goede training is genieten op het strand van Canggu. Deze Balinese badplaats is een en al gezelligheid, vol jongelui en die heerlijke surf vibe maakt het erg relaxt. Veel hotels organiseren boerenmarkten, waarbij gezonde producten verkocht worden. Op straat tref diverse kraampjes met vers fruit. Het leuke is dat de verkoopsters van al dat lekkers je na twee dagen al herkennen en je dagelijks enthousiast begroeten. Dat maak je op andere plaatsen op Bali niet zo snel meer mee.

Meer van Canggu zien?

Wil je meer zien dan alleen de sportschool? Canggu is prima per fiets of scooter te ontdekken. Iets ondernemen buiten de badplaats? Dan boek je eenvoudig via HSS Azië reizen een excursie naar bijvoorbeeld de beroemde watertempel Tanah Lot. Een auto met privéchauffeur brengt je naar de mooiste plekjes op het eiland.”

➡️ Lees ook: Watertempels op Bali, dit zijn de allermooiste op het eiland

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TRAVELBOOK magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *