Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lovina | Private Villa in Bali voor een prikkie

Indonesië Bali Lovina

Lovina, gaan of niet?

Tijdens de voorbereidingen van onze Bali-reis las ik weinig enthousiaste verhalen over Lovina als strandbestemming. De stranden zijn er lang niet zo mooi als elders op Bali. Er is veel verval en leegstand en je wordt er belaagd door touts die je op dolfijnentour willen nemen.

Eigenwijs

Soms zijn we (vriendlief en ik) een beetje eigenwijs. Voor onze roadtrip op Bali, lag Lovina nou eenmaal wel handig op de route. Zo erg zal het toch niet zijn? Bovendien deze pracht van een privévilla mét eigen zwembad(je). Dat konden we toch niet zo maar voorbij rijden, toch?

Lovina Beach House Villas

Het was even zoeken, maar na twee maal de verkeerde straat te zijn ingereden, vinden we de Lovina Beach House Villas. In een klein kantoortje wisselt de sleutel van eigenaar en schuiven we een paar minuten later de zware poort deur open. De auto parkeren we in de tuin en gaan ons tijdelijk onderkomen eens goed bewonderen.

Beach House Villa Indonesië Bali Lovina

Buiten

Nog voordat we een stap in de villa hebben gezet, vergapen we onszelf aan de tuin. Ten eerste, natuurlijk, het zwembad. Ten tweede is dit lapje grond zo prachtig aangelegd. Overal waar ik kijk, zie ik gekleurde bloemen, palmbomen, fruit, vlinders en vogels.

Op de veranda staat een eettafel met vier stoelen en in de hoek een heerlijke loungebank met zicht op de Dvd-speler en televisie (niet gebruikt). Een enorme keuken (nee, ik heb er niet in gekookt) en dito koelkast alsmede een waterkoeler staan tot onze beschikking. Snel binnenkijken om te zien hoe ‘ons huis’ er binnen uitziet.

accommodatie Indonesië Bali Lovina

Binnen

De master bedroom is enorm. Een grote ruimte, slechts gevuld met een bed, een kast en een canapé. Ons reismeisje (6 jaar) dribbelt voor ons uit op zoek naar haar slaapplek. Mevrouwtje heeft niet alleen een eigen slaapkamer (met 2-persoonsbed) ook de aangrenzende badkamer is voor haar alleen.

De badkamer die grenst aan de centrale slaapkamer is fantastisch! Buiten, maar wel overkapt. Een stortdouche en een vrijstaand ligbad. Wat tof!

Private villa Bali

Extra

Tijdens mijn verblijf voel ik me net een filmster. ’s Morgens wordt het ontbijt op de veranda uitgeserveerd. Aansluitend komen twee dames de bedden verschonen en de villa schoonmaken. De tuinman besprenkeld de tuin en the pool guy controleert de kwaliteit van het zwembadwater. Het enige dat wij hoeven te doen, is genieten. En ik kan je vertellen, dat lukt op deze plek prima.

tuin Indonesië Bali Lovina

Toch nog even over Lovina dan

Men had gelijk, Lovina is niet zo heel erg spectaculair. Voor ons was de enige reden om het de villa te verlaten, een hapje eten. Of van de zonsondergang genieten, want die was er werkelijk prachtig.

Pier Indonesië Bali Lovina

Conclusie Lovina

Aan Lovina heb je – wat mij betreft – niet zo gek veel gemist. Mocht je er toch heen (willen) gaan, kies dan voor zo’n heerlijke privé villa. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Wij betaalden (augustus 2017) € 95,- per nacht, incl. ontbijt. Er zijn verschillende typen villas, voor meer info kijk je even op de website van Lovina Beach House Villas.

Meer Bali

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Mooie foto’s! Het ziet eruit als een heerlijke slaapplek! Jammer dat Lovina verder een beetje tegenvalt. Toen ik op Bali was, ben ik niet in Lovina geweest.. niet zo veel gemist dus! 🙂

  2. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik nog naar Lovina moest gaan maar het uiteindelijk niet gedaan. Geen spijt van als ik jouw verhaal over het plaatsje zo lees. Echter hou ik wel van fijne accommodaties. Ik had dat in Canggu, in een hele week mijn hotel niet uit geweest. Zo fijn 🙂

  3. Wat een fijn plekje zeg! Daar zou ik me ook wel even kunnen vermaken. Jammer dat het in een niet zo’n inspirerende omgeving staat. Verplicht relaxen bij het zwembad dan maar 😉

  4. Ik ben het niet helemaal met je eens – Lovina heeft zo veel meer dan dolfijnen! In het stadje zijn inderdaad geen grote bezienswaardigheden, maar de omgeving is echt spectaculair.

    (Ik ben er vier keer geweest, dat zegt wel wat.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *