Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mahagiri Panoramic Resort & Restaurant Sidemen, oase van rust

Mahagiri resort Sidemen Bali Indonesië

Mahagiri Panoramic Resort & Restaurant

Het Mahagiri Panoramic Resort & Restaurant doet de naam eer aan. Man, wat een pracht van een uitzicht heb je hier! Fantastisch!

Mahagiri Panoramic Resort rijstvelden

Weg van de drukte

Ook al ligt de luchthaven een slordige 50 kilometer van het resort vandaan en is het populaire Ubud spreekwoordelijk om de hoek, deze plek is ab-so-luut niet met deze twee bekende plekken op Bali te vergelijken. Een oase van rust, tussen vijfig tinten groen.

Toch massatoerisme bij het Mahagiri Panoramic Resort?

In de plaats Rendang, net buiten Sidemen, sturen we onze huurauto de parkeerplaats van het Mahagiri Panoramic Resort & Restaurant op. Enkele taxibusjes en touringcars vullen het modderige terrein. Hebben we het voor vertrek dan mis gehad. Dit was toch een accommodatie met slechts een 8-tal bungalows? Correct. Echter is het restaurant gigantisch. Niet voor niets. Het uitzicht over de rijstterrassen en de Gunung Agung – wanneer deze niet in wolken gehuld is – is prachtig. Een pleisterplaats voor tourgroepen die er van het uitzicht genieten, lunchen en dan weer verder reizen over Bali.

Mahagiri Panoramic Resort

Rust

Zodra de laatste groep verdwenen is, kun je bijna een speld horen vallen. Oorverdovend stil. Op een vogel na. Het bedienend personeel stapt op de scooter en vertrekt naar huis. Morgen weer een dag. Een paar man staff blijft zodat wij – en het handjevol andere gasten dat op het terrein overnacht – ’s avonds ook een hapje kunnen eten. Iets wat wel zo handig is, aangezien Sidemen of een ander eet etablissement onderaan de heuvel is. Gelukkig hoeft dat niet uit de chafing dishes onder de helle TL-verlichting, maar aan gezellig gedekte tafels met sunsetview.

Mahagiri Panoramic Resort diner restaurant Bali Indonesie

Ruim

Eenmaal ingecheckt laat de eigenaar weten dat we onze huurauto voor de bungalow mogen stallen. Ons verblijf is op de eerste verdieping. Via een stenen trap met gammele leuning tillen we de bagage naar ons tijdelijk onderkomen. Een ruime kamer gaat achter de hoteldeur schuil.

Twee eenpersoonsbedden met een teddy-deken (want het koelt hier enorm af ’s nachts) gehuld in klamboe staan te midden van de kamer. Voor ons meisje is een matras op de grond in gereedheid gebracht. Niet alleen de kamer is enorm ruim, dat kan eveneens van het aangrenzende balkon gezegd worden. De badkamer voldoet prima en is van alle gemakken voorzien. Kortom niets mis mee.

kamer Mahagiri Panoramic Resort Bali Indonesi•

Wel/niet

Naast het restaurant is er tussen het groen ook een zwembad aanwezig (het water is niet verwarmd, dus best frisjes). Echter in tegenstelling tot wat er op boekingssites staat heb je niet op het gehele terrein WiFi. Enkel in de buurt van ‘het kantoor’ (een tafel met daarop een laptop) heb je bereik. Of ik het gemist heb? Nee! De omgeving is veel te mooi om met je neus op een beeldscherm te staren.

Bali

Mahagiri Panoramic Resort conclusie:

+ Het uitzicht
+ Vriendelijk personeel
+ Ruime kamer
+ Prijs / kwaliteit. In augustus 2017 betaalden wij € 52,50 per kamer (inc. extra bed & ontbijt)
– De tuin mag wat beter onderhouden worden (kapotte trapleuningen, mos (lees: GLAD) op het tuinpad
– Beperkt WiFi signaal. Al vond ik dat eigenlijk geen minpunt
– Ligging. Heerlijk rustig, maar lastig bereikbaar zonder (eigen) vervoer
Meer info, check de website.
Met volle teugen genoot ik van mijn verblijf bij het Mahagiri Panoramic Resort & Restaurant, zou het ook iets voor jou zijn?

➡️ Tip: Ga vanuit het Mahagiri Panoramic Resort raften op de Telaga Waja rivier

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Wij hebben in deze omgeving een homestay geboekt. Ik verwacht daar geen drukte, ook niet voor het restaurant, maar we zullen zien. Kan me voorstellen dat dit resort echt een heerlijke plek is en inderdaad: wat een uitzicht over die terrassen. Wow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *