Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ubud | Koken, shoppen & apen

Monkey Forest Ubud Bali Indonesië

Wat te doen in Ubud?

Ubud slaat vrijwel geeneen reiziger over tijdens het bezoek aan Godeneiland Bali. En terecht. Wie naast strand iets meer van Bali wil zien, kiest zeker voor Ubud, het culturele hart van het eiland. De plek van eat, pray, love, rijstvelden, apen en meer.

Leer Balinees koken in een traditioneel dorp in Ubud

Zelf vind ik een kookcursus volgen tijdens het reizen superleuk om te doen. In Ubud combineerden we het roeren in de potten en pannen met een bezoek aan de lokale markt en uitleg over de groei van rijst in een van de groene stukjes van de omgeving. Ook leuk voor kids!
➡️ Lees hier het verslag Proeven van de Balinese keuken tijdens een kookcursus


Kookcursus-Better-Places-Ubud-bord
Go bananas in het Monkey Forest Ubud

We hebben de entreetickets nog niet eens afgerekend of de eerste aap dient zich al aan. Waar je ook kijkt in het Monkey Forest het is apen, apen en nog eens apen. Ze springen van van de tempels via de drakentrappen richting de heilige vijver en weer terug. Trekken aan elkaars staart, zitten op hoofden van bezoekers en gappen de bananen uit je handen. De langstaart makaken hebben het Madala Suci Wenara Wana oftewel het Heilige Apenbos tot hun speelterrein gemaakt. Geen mens die ze daar nog wegkrijgt.

➡️ Het Sacred Monkey Forest Sanctuary is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 18.00 uur.
Meer info: op de website van het Monkey Forest

Monkey Forest Ubud

Shoppen in Ubud. Jazeker!

Ook al hou je niet van shoppen, in Ubud kom je er niet omheen. De meeste voetpaden leiden je nu eenmaal langs talloze shops. Kijk trouwens niet verbaasd op mocht je ineens een wel heel harige klant tegenkomen 🐵.
Een van mijn favorieten: Polette. Een boetiekje met een bijzondere collectie en dito interieur.

Shoppen in Ubud Bali Indonesië

Foodie heaven

Eten kun je in Ubud, altijd en overal. Doorgaans ook nog eens verschrikkelijk lekker ook. Voor vertrek werd me aangeraden te reserveren bij Café Lotus. Een goede tip, want tijdens lunchtijd is het er vreselijk druk én het eten smaakt er prima. Het restaurant serveert naast Balinese en Aziatische gerechten ook Westerse maaltijden. In de avonduren worden optredens gegeven (vooraf ticket kopen) tegen het schitterend decor van de lotusvijver en de aanwezige tempel in de tuin van het complex.
➡️ Laat iemand van je hotel of guesthouse reserveren of neem zelf contact op, meer info lees je hier. Geef ook aan of je op Balinese wijze wil lunchen/dineren (op de grond) of op de westerse manier (op een stoel).

Ook leuk: Naast de vele (eenvoudige) warungs waar je heerlijk voor een fijne prijs eet, tip ik graag de volgende plekken

 • Habitat Café – perfect te combineren met een bezoek aan het Monkey Forest
 • Cafe Angsa met nog een stuk rijstveld in de tuin
 • Kebun Bistro Eco hipster hotspot met goede wijn en heerlijke patisserie

Go Green

Laat het stedelijke gedeelte achter je. Stap op een scooter of de fiets of strik de veters van je schoenen stevig vast en ‘go green’. Ook al lijkt het of Ubudu uit drukke straten bestaat, wanneer je een paar kilometer buiten het centrum bent, maak je kennis met groene rijstvelden. Prachtig!
➡️ Blogger Karlijn stapte op de fiets en noemt fietsen tussen de rijstvelden de highlight van haar bezoek aan Bali. Lees hier haar verhaal.

Maar er is meer

 • Werk aan je yogaskills of volg je eerste les. The Yoga Barn is een van de bekendste yogascholen in Ubud (wel reserveren).
 • Neem een massage, bijvoorbeeld bij Ubud Traditional Spa
 • Bezoek een museum of een van de vele tempels


Geen wonder dat veel reizigers een stuk langer in Ubud blijven dan vooraf gedacht/gepland. Was jij al eens in deze populaire plaats op Bali? Hoe vulde jij er je dagen?

rijstvelden indonesië

Meer Indonesië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

9 reacties

 1. Balinees koken en go green spreken me enorm aan. Leuk dat je regelmatig een kookcursus volgt op reis. Het lijkt me een geweldige ervaring om door de groene rijstvelden van Bali te fietsen.

 2. Balinees eten is zo lekker, dus een kookworkshop is zeker een aanrader (zelfs als je niet van koken houdt, zoals ik haha ;p) Bali is zo’n prachtig eiland, maar ik hoor jammer genoeg steeds meer verhalen van mensen die terugkeren en een beetje teleurgesteld zijn door de immense drukte, alle party-toeristen en Instagrammers dus ben momenteel twijfelachtig om terug te gaan naar een van mijn favoriete plekken ter wereld.

 3. Ubud is een heerlijk plekje voor een aantal dagen! Bovendien is het een goede uitvalsbasis voor trips door de omgeving. Ik kan echt genieten van de tempels in en rondom Ubud.

 4. Wij slapen niet in Ubud komende zomer, maar willen er zeker een dag rondkijken. Leuke tips geef je hier. En de kookworkshop gaan we zeker weten doen bij de homestay waar we overnachten!

 5. Je hoort vaak dat Ubud best toeristisch is, maar soms is dat ook gewoon even lekker. Ik vond het er erg leuk. Ik at er de lekkerste banana pancake ooit, met kokos en heerlijke gula djawa…die maak ik nu nog steeds regelmatig zelf!

 6. Ik vond Ubud echt een hele fijne plek om te zijn jaren geleden. Volgens mij is het inmiddels wel wat drukker geworden. Ik bezocht er tempels, ging er het groen in, heb er heerlijk gegeten en genoten van alle indrukken.

  1. Naast Kuta, was het een van de drukste bestemmingen die ik op het eiland bezocht. Daarnaast reisde wij in het hoogseizoen, dus genoeg mensen te zien die ook van Ubud kwamen genieten.

 7. Leuk om te lezen over jouw ervaringen in Ubud. Mijn kinderen willen graag (weer) naar Thailand. Dat lijkt me ook heerlijk, maar nog los van de vraag of ik dat financieel trek, zou ik eigenlijk liever naar Indonesië gaan. Daar ben ik nog nooit geweest (dus ik moest even opzoeken waar Ubud ligt). Geen idee of Indonesië/Bali een goed plan is in de zomervakantie, maar als we gaan dan staat zo’n kookcursus zeker op mijn lijstje. Dat heb ik nog niet gedaan met de kinderen…

 8. Ik ben nog nooit in Indonesië geweest, maar ik hoor de laatste tijd veel over Bali. Een kookcursus volgen in het buitenland lijkt me erg leuk om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *