Wie naast strand iets meer van Bali wil zien, kiest voor Ubud, het culturele hart van het eiland. De plek van eat, pray, love, rijstvelden, apen en meer.

Leer Balinees koken in een traditioneel dorp


Kookcursus-Better-Places-Ubud-bord
Zelf vind ik een kookcursus volgen tijdens het reizen superleuk om te doen. In Ubud combineerden we het roeren in de potten en pannen met een bezoek aan de lokale markt en uitleg over de groei van rijst in een van de groene stukjes van de omgeving. Ook leuk voor kids!
➡️ Lees hier het verslag Proeven van de Balinese keuken tijdens een kookcursus

Go bananas in het Monkey Forest Ubud

Indonesië Bali Ubud Monkey Forest

We hebben de entreetickets nog niet eens afgerekend of de eerste aap dient zich al aan. Waar je ook kijkt in het Monkey Forest het is apen, apen en nog eens apen. Ze springen van van de tempels via de drakentrappen richting de heilige vijver en weer terug. Trekken aan elkaars staart, zitten op hoofden van bezoekers en gappen de bananen uit je handen. De langstaart makaken hebben het Madala Suci Wenara Wana oftewel het Heilige Apenbos tot hun speelterrein gemaakt. Geen mens die ze daar nog wegkrijgt.

➡️ Het Sacred Monkey Forest Sanctuary is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 18.00 uur.
Meer info: op de website van het Monkey Forest

Shoppen

Indonesië Bali Ubud shoppen

Ook al hou je niet van shoppen, in Ubud kom je er niet omheen. De meeste voetpaden leiden je nu eenmaal langs talloze shops. Kijk trouwens niet verbaasd op mocht je ineens een wel heel harige klant tegenkomen 🐵.
Een van mijn favorieten: Polette. Een boetiekje met een bijzondere collectie en dito interieur.

Foodie heaven

Indonesië Bali Ubud food Lotus Café
Eten kun je in Ubud, altijd en overal. Doorgaans ook nog eens verschrikkelijk lekker ook. Voor vertrek werd me aangeraden te reserveren bij Café Lotus. Een goede tip, want tijdens lunchtijd is het er vreselijk druk én het eten smaakt er prima. Het restaurant serveert naast Balinese en Aziatische gerechten ook Westerse maaltijden. In de avonduren worden optredens gegeven (vooraf ticket kopen) tegen het schitterend decor van de lotusvijver en de aanwezige tempel in de tuin van het complex.
➡️ Laat iemand van je hotel of guesthouse reserveren of neem zelf contact op, meer info lees je hier. Geef ook aan of je op Balinese wijze wil lunchen/dineren (op de grond) of op de westerse manier (op een stoel).

Ook leuk: Naast de vele (eenvoudige) warungs waar je heerlijk voor een fijne prijs eet, tip ik graag de volgende plekken
Habitat Café – perfect te combineren met een bezoek aan het Monkey Forest
– Cafe Angsa met nog een stuk rijstveld in de tuin
Kebun Bistro Eco hipster hotspot met goede wijn en heerlijke patisserie

Go Green

Indonesië Bali Ubud rijstvelden
Laat het stedelijke gedeelte achter je. Stap op een scooter of de fiets of strik de veters van je schoenen stevig vast en ‘go green’. Ook al lijkt het of Ubudu uit drukke straten bestaat, wanneer je een paar kilometer buiten het centrum bent, maak je kennis met groene rijstvelden. Prachtig!
➡️ Blogger Karlijn stapte op de fiets en noemt fietsen tussen de rijstvelden de highlight van haar bezoek aan Bali. Lees hier haar verhaal.

Maar er is meer

– Werk aan je yogaskills of volg je eerste les. The Yoga Barn is een van de bekendste yogascholen in Ubud (wel reserveren).
– Neem een massage, bijvoorbeeld bij Ubud Traditional Spa
– Bezoek een museum of een van de vele tempels

Geen wonder dat veel reizigers een stuk langer in Ubud blijven dan vooraf gedacht/gepland. Was jij al eens in deze populaire plaats op Bali? Hoe vulde jij er je dagen?

Meer Indonesië:

Backpacken in Indonesië
Boek | Knalpot – Verhalen uit Jakarta
4 x insider tip: Ontdek deze onbekende eilanden van Indonesië

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather