Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Artini 2 Cottages | Fijne uitvalsbasis in Ubud (Bali)

Indonesië Bali Ubud Artini 2 Cottages

Waar verblijven in Ubud? Wij kozen Artini 2 Cottages

Artini 2 Cottages was onze eerste accommodatie tijdens onze reis over het Indonesische eiland Bali. We startten onze trip in het culturele hart van het eiland. De aankomst ging niet helemaal vlekkeloos. Hoe het verblijf bij Artini 2 Cottage was, dat lees je in dit artikel.

Artini 2 Cottages Bali

Links. Pas op. Weg spiegel

14.40 uur lokale tijd. Deze ochtend zijn we vanuit Taipei doorgevlogen naar Denpasar. Laat die vakantie maar beginnen. Even door de paspoortcontrole – nou ja even…., de koffers ophalen en de contactpersoon van het verhuurbedrijf vinden. Vroem, na de nodige papieren ingevuld te hebben en het inspectierondje om de auto te hebben gelopen, gaan we op weg. Vriendlief achter het stuur, ikzelf op de bijrijdersstoel en ons reismeisje op de achterbank. Op naar Ubud.

“Links rijden pap,” herinnert ons meisje onze chauffeur voor de zekerheid even. Dat links rijden is het probleem niet zo. De drukte op de weg is een ander verhaal. Als een soort Hyacint Bucket (“Bouquet”) geef ik korte, maar krachtige commando’s naar de man achter het stuur. “Hond! Scooter! Voetganger! Prullebak! Laaghangende boom!”

Pats! We raken iets. De linker buitenspiegel is foetsie. Stoppen is geen optie, daar is het veel te druk voor. Doorrijden is de enige optie.

Parkeren? Lastig bij Artini 2 Cottages

De zon verdwijnt aan de horizon. De straten van Ubud zijn druk en smal. Op de website van Booking.com staat vermeld dat Artini 2 Cottages een eigen parkeerplaats heeft. Na twee maal een rondje – want eenrichtingsverkeer – te hebben gereden, zien we wel het hotel, maar geen parkeerplaats. “Ik ga het wel even vragen, blijven jullie maar in de auto,” opper ik. Terwijl ik het portier dichtsla word ik bijna uit mijn slippers gereden door een scooter. Wat een drukte.

Een vriendelijke receptionist ontvangt me hartelijk. “Waar bleven jullie, we hadden jullie al veel eerder verwacht…” Of ik maar alleen ben gekomen. Waar zijn de andere personen die op de reservering staan? Ik leg hem uit dat die op zoek zijn naar de parkeerplaats. Terwijl ik de woorden uitspreek, vermoed ik dat Artini 2 Cottages daar niet over beschikt. Vanaf de weg ging ik een steile trap af naar beneden. Om me heen kijken, zie ik ook niet direct iets dat als parkeerplaats dienst kan doen. Hij spreekt de woorden uit die ik vermoedde: “Parkeerplaats? We hebben geen parkeerplaats!”

Zo goed en zo kwaad als het gaat verzet mijn nieuw verworen vriend een aantal scooters, maant een verkoper van vers fruit zijn stalletje een paar meter verderop te gaan staan en warempel, met veel passen, meten en steken staat onze huurauto geparkeerd. Het feit dat er een verboden te parkeren-bord staat, negeren we maar even….

Diner bij Artini 2 Cottages

Het is een lange dag geweest. We zijn blij dat we onze bestemming bereikt hebben. Nu nog op zoek gaan naar een leuk eettentje in Ubud, ik moet er even niet aan denken. Een blik naar elkaar zegt genoeg. We dineren hier bij Artini 2 Cottages. De kaart is eenvoudig, maar de gerechten smaken heerlijk. De prijs is billijk, wat wil een mens nog meer.

accommodatie Ubud Bali Indonesië

Goedemorgen Ubud

Bij daglicht zien we eigenlijk pas goed hoe mooi de tuin is waarin de bungalows van Artini 2 Cottages gelegen zijn. Gisterenavond hebben we tijdens het diner reeds op een formulier aangekruist wat we voor ontbijt wensen. In het restaurant met uitzicht op het zwembad bereiden we ons voor op de eerste echte dag van de vakantie.

hotelkamer Bali Artini 2 Cottages

Bij vakantie hoort zwemmen

Wat is er heerlijker dan na een dag vol nieuwe dingen ontdekken? In het frisse water plonsen. Na een kookcursus of een bezoek aan het Monkey Forest, is dit voor ons en ons meisje bij uitstek de plek om de dag af te sluiten. Of te beginnen 😉

zwembad

Conclusie Artini 2 Cottages

Tijdens ons verblijf (aug. 2017) bij Artini 2 Cottages in Ubud betaalden we € 71,66 per kamer per nacht (incl. ontbijt)
+ Vriendelijk personeel
+ Heerlijk zwembad
+ Mooie tuin
+ Goede ligging in Ubud
– De kamers/bungalows zijn/ruiken een beetje muf
– Badkamer is oké, een kleine renovatie kan geen echter kwaad
Meer info lees je na op de site van het resort

Meer Indonesië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *