Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tussenjaar? Elisa benutte deze periode om Bali te ontdekken

Elisa Tussenjaar Bali

Tussenjaar? Ga reizen!

Heb je een tussenjaar? Wat de reden ook mag zijn, gebruik deze tijd en ga reizen. Elisa vertelt hoe ze haar tussenjaar op Bali doorbracht.

Even voorstellen

Hi! Ik ben Elisa Buijnink 19 jaar, op een zomeravond in m’n tussenjaar zat ik na te denken over wat ik wilde gaan doen. Hier kwam uit dat ik het erg leuk vind om te reizen en daar ook echt iets te gaan doen. Zo kwam ik uit op 3 maanden vrijwilligerswerk in Bali. Zo gezegd zo gedaan. Op 1 januari 2017 vloog ik dan ook in m’n eentje naar Bali toe om daar kinderen Engels les te geven.

Travelers Tales Tussenjaar Eilsa Indonesië scooter

 

Valse start van het tussenjaar

Op Bali heb ik ontzettend genoten, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Bij aankomst op het vliegveld bleek dat ik mijn pinpas, niet op wereldstatus had gezet. Gevolg: ik kon mijn taxi van 1 miljoen naar Lovina, het noorden van Bali, te gaan niet betalen (Roepia, 14000=€1). Uiteindelijk is het natuurlijk goed gekomen. Wat me bij aankomst vooral tegemoet kwam was de ongelofelijke hitte. Werkelijk langs alle kanten plakte ik van het zweet. Aangekomen op de locatie werd ik gastvrij ontvangen door superleuke vrijwilligers en al even leuke begeleiders. Met allen heb ik tot op de dag van vandaag nog contact. Het leek allemaal wel een droom, ik ging naar The Black Sand Beach en  genoot van super mooie zonsondergangen. Zag dolfijnen en bezocht watervallen, ging snorkelen en bezocht regelmatig het het stadje. Ik genoot van alles!

Met een roze koffer tussen de backpackers

Na de eerste maand van mijn tussenjaar besloot ik mijn vrijwilligerswerk op een andere locatie voort te zetten. Mijn reis naar Ubud, was een hele trip. Eerst met een bus, toen een taxi die mij, niet bij de bestemming afzette, maar onder aan een mega trap van een kilometer stijl omhoog. Daar sta je dan met je roze koffer tussen alle backpackers…  Uiteindelijk heb ik er – achteraf – hard om gelachen. Ook op deze locatie gaf ik les aan waren hele leuke lieve kinderen. Vanzelfsprekend ontdekte ik er het uitgaansleven. Met de nieuwe mensen die ik hier ontmoette dronk elke avond een drankje bij bar Cupit.

Travelers Tales Tussenjaar Eilsa Indonesië stappen

Wie schudt er met de muur?

Wanneer ik geen les gaf maakte ik mooie tochten. Een paar hoogtepunten: (nóg meer) mooie watervallen, scooter rijden door de natuur en uiteindelijk bij een heerlijk strandje komen! Klinkt allemaal heerlijk, totdat ik een middagje rustig buiten tegen de muur van mijn huis aan zat. Ineens begon alles te schudden. Eerst dacht “wie loopt daar nu de muur te schudden”, maar iedereen kwam naar buiten rennen: een aardbeving! Van 4.6 op de schaal van Richter. Het duurde erg lang maar gelukkig kwam ik met de schrik vrij.

Strand & Surfen tijdens je tussenjaar

Mijn derde locatie, in mijn laatste maand van mijn tussenjaar (maart) besloot ik te stoppen met het vrijwilligerswerk. Naar huis gaan deed ik nog niet, ik reisde door naar Kuta, in het zuiden van Bali. Daar zat ik in een hotel in plaats van in een gedeeld huisje/bungalow. Heerlijk echt even vakantie vieren en feesten. Iedereen ik had tijdens mijn verblijf op het eiland had ontmoet nodigde ik uit om langs te komen. Een heerlijke tijd! Relaxen op de mooie stranden en ik leerde surfen. Na al het heerlijke Aziatische eten schoof ik af en toe aan bij McDonalds, de enige op het eiland.

Vrijwilligerswerk
Indonesië Bali Surfen

6.4 op de schaal van Richter

Ik heb ontzettend van het mooie eiland genoten, de mensen, de natuur… Ook in Kuta maakte ik een aardbeving mee. Dit keer een van 6.4 op de schaal van Richter. Op het moment van de beving lag ik nog in bed in het hotel. “Dit word mijn dood,” dacht ik toch even. Jeetje wat was het eng. Alles stond op instorten. Gelukkig bleef het ook deze keer slechts bij schrikken. Mijn verjaardag vierde ik  – een dag voor mijn vertrek – met een heleboel nieuw verworven vrienden in het hotel. Iedereen bleef slapen, zo gezellig. Op de dag van vertrek was mijn daadwerkelijke verjaardag.  Mijn vliegtuigstoel werd versierd met slingers! Wat een fijn einde van een fantastische tijd op Bali.

Travelers Tales Tussenjaar Eilsa Indonesië

 

Bio

Naam: Elisa
Leeftijd: 19 jaar
Beroep: student – want het tussenjaar is – helaas – over

Meer Bali

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Leuk om te lezen. Oei vervelend als je bij aankomst gelijk zoiets meemaakt, gelukkig kwam het allemaal goed.

  2. Wat leuk om te lezen! Super leuk dat je stoel was versierd!!!! Dat maakt die slechte start dan weer goed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *