Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen (boek)

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen, ga je ook mee?

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen is een boek van auteur Lieselot De Smet. Ze pakte haar pen ter hand omdat ze niet langer voor gek wilde worden verklaard als ze weer eens met het hele gezin op reis gaat. Sterker nog met de verzamelde verhalen van haarzelf en andere reislustige ouders laat ze zien dat reizen met kinderen echt wel haalbaar is. Klinkt precies als een boek voor OmniTraveler, want ons reismeisje gaat – vanzelfsprekend – ook mee op veel van onze gemaakte maakte reizen.

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen binnenkant

Ik wil op reis, ik ga op reis. Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen

Het eerste hoofdstuk van het boek is geheel gewijd aan het feit dat je op reis wil – met de kinderen natuurlijk – maar je nog sufpiekert hoe. Lees rustig de pagina’s voor in het boek door en je vindt antwoorden op de vragen als; ‘hoe zoek je een bestemming en waar moet je rekening mee houden.’ Variërende tips met betrekking tot klimaat, visa, budget en meer passeren de revue. Stapje voor stapje kom je dichterbij jouw ideale reis. Georganiseerd of individueel.

Wil je eerst een korte trip uitproberen om te zien hoe het reizen met je kleintje(s) verloopt? Check dan zeker de tips met betrekking tot de stedentrips in het boek. Met de aanrader Nantes kan ik het enkel roerend eens zijn.

Ik ga op reis en neem de kinderen Nantes Frankrijk

➡️ Lees ook: Le Voyage à Nantes – een uitgebreid fotoverslag

Daarnaast ben ik ook meer dan verheugd dat mijn geliefde Thailand bovenaan het lijstje prijkt als het gaat om kindvriendelijke reisbestemmingen.

➡️ Lees ook: Thailand met een peuter

Ik ga op reis en neem de kinderen Thailand met peuter

Voor het vertrek: voorbereiding is alles

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Wanneer je eenmaal alle stappen uit hoofdstuk een hebt doorlopen, volgt een nieuw proces. Na het boeken van je vakantie begint de voorbereiding. Vragen als ‘Hoe bereid ik mijn kind voor op de reis en wat neem ik mee’ passeren de revue in het boek.

Voor wie toch met (te)veel bagage op pad gaat, loop de bagagelijst een door. Je kunt echt heel veel thuis laten. Minder bagage, minder zorgen.

Ook niet geheel onbelangrijk is het item over voeding. Borstvoeding, potjesvoeding, you name it. Lieselot en haar ervaren moeders in het boek voorzien je van tal van tips.

Ook het onderwerp kamperen blijft niet onbesproken. Van back to basic tot glamping.

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen: Tips voor onderweg

Lieselot onkracht direct in hoofdstuk 3 het vooroordeel dat vliegen met kinderen er niet in zit. Ook hier is voorbereiding key. Vraag je je of hoe vliegen met je (kleine(re)) kids zal verlopen? Don’t worry, de auteur vertelt je over alle zaken precies hoe het in zijn werk gaat.

Reizen met de auto (b)lijkt populair, maar ook daar stap je niet zomaar even in en rij je weg. En wat als je kind last van reisziekte blijkt te hebben? Een zonnesteek oploopt of….. Adem in adem uit en blader naar pagina 100 ;).

Roadtrip België, Frankrijk, Spanje

➡️ Lees ook: Roadtrip door België, Frankrijk & Noord Spanje

Misschien had je er zelf nog niet direct aan gedacht maar zaken als daginvulling en structuur. Hoe ga je daar mee om op vakantie en wat mag je als ouder verwachten? En is er nog ruimte voor een beetje me-time wanneer de kleine meegaat op reis?

Praktische tips, DIY & spelletjes

reisspellen

Hoofdstuk 4 staat geheel in het teken van zaken die je reis nog leuker kunnen maken. Denk hierbij aan tips omtrent reisgidsen en apps. Onder de DIY vindt je tips om bijvoorbeeld zelf een aftelkalender te maken, zodat de vakantie elke dag een beetje dichterbij komt. De tip omtrent het vakantiedagboek vind ik zelf een hele goede. Van bijna elke reis houden we samen met ons reismeisje een dagboek bij. Ideaal als tijdverdrijf tijdens de vakantie en leuk om bij thuiskomst nog eens door te bladeren of vol trots aan opa en oma te tonen.

En dan zit het erop

Aan alles komt een eind. Aan de vakantie en ook aan het boek ‘Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen’

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen praktisch

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen achterkant

Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen is een handig en leuk boek voor onervaren papa’s en mama’s maar net zo handig voor ouders die ook wel eens eerder reisden en toch nog met twijfels lopen. Naast alle tips van Lieselot staan haar ‘reisgasten’ steeds paraat om de gegeven tips met praktijkervaring aan te vullen. Heb je kinderen? Neem ze mee op reis. En geniet!

Titel: Ik ga op reis en ik neem mee de kinderen
Auteur: Lieselot De Smet
Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo
Omvang: 144 pagina’s
ISBN: 9789401456937
Prijs: € 16,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

➡️ Check ook het succesvolle blog van de auteur: Liesellove

Meer leesvoer

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Klinkt als een leuk boek!

    Vooralsnog gaan de reizen met kind hier verrassend goed – maar ze is nog klein. Het is toch wel anders dan alleen reizen.

    1. Reizen met kinderen hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is inderdaad wel anders dan alleen of met z’n twee

  2. Ik kende het boekje nog niet en haar ook nog niet. Leuke titel. Nu de kinderen wat ouder zijn ben ik minder op zoek naar bepaalde praktische tips, maar toen ze nog baby/peuter/kleuter waren las ik er best veel over. Staan er ook tips in Zuid-Europa in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *