Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden

Wordt het met je familie een conference kijken en oliebollen eten of maak jij graag van oud en nieuw iets spectaculairs? Het laatste? Dan zijn dit de beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden.

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden

Het ene jaar is de ene stad populairder dan de ander, maar CNN onderzocht wat jaar naar de beste steden voor een nieuwjaarsfeestje en kwam tot deze conclusie: dit zijn de beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden:

Sydney

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden Sydney Australië

Sydney is de eerste wereldstad die het nieuwe jaar mag inluiden. Daar wil je toch bijzijn? Als eerste elkaar een dikke pakkerd geven terwijl de rest van de aarbol de uren naar het nieuwe jaar nog af zit te tellen. Het enorme vuurwerk in Sydney Harbour is boven een gigantisch spektakel. Wist je trouwens dat met het nieuwe jaar ook een nieuw seizoen start in Australië? De zomer begint. Ik zeg win-win.

➡️ Lees ook: Settelen in Sydney, Australië

Hongkong

Ik hou van Hongkong en ik me goed voorstellen dat de jaarwisseling ook hier spectaculair is. Het vuurwerk dat Victoria Harbour in talloze kleuren laat schitteren. Zou jij in deze stad oud en nieuw willen vieren?

➡️ Lees ook: Chungking Mansions, budget ghetto van Hongkong

Bangkok

reisleed

Als het aan mij lag, ging ik elk jaar naar Bangkok. Helaas, ben ik er nimmer met oud en nieuw geweest. Als ik in de Thaise hoofdstad zou zijn, zou ik de lift nemen naar een van de vele rooftopbar en genieten van het vuurwerk hoog boven de Grand Palace en de tempels in de stad.

➡️ Lees ook: Bangrak: Ontdek het onontdekte Bangkok

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden: Dubai

In een stad waar alles groot, groter, grootst is, neem ik aan dat nieuwjaar vieren in Dubai ook heerlijk over the top is. Ik bedoel een vuurwerkshow op het hoogste gebouw ter wereld, welke stad kan dat overtreffen?

➡️ Lees ook: Cocktails op grote hoogte @ Atmosphere Lounge

Moskou

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden Moskou Rusland

Een muts op je hoofd, je kraag goed omhoog. Het is er waarschijnlijk ijskoud en hopelijk wel droog (rara, van wie pikte ik deze tekst ;)) Het oude jaar vaarwel zeggen en het nieuwe begroeten is in Moskou een koude bedoening, dus zorg voor dikke sokken, warme snowboots, wollen wanten en een dikke jas als je op het Rode Plein het nieuwe jaar begroet.

➡️ Lees ook: VDNKh park Moskou, nostalgie galore

Kaapstad

Nog nooit was ik in Kaapstad, dus een feestje voor de jaarwisseling, ik kan me er niet direct een voorstelling bij maken. Maar als CNN zegt dat het de moeite waard is, neem ik dat direct aan.

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden: Londen

European Best Destination 2015 Londen

Londen is altijd een goed idee en zeker in de wintermaanden wanneer de stad nog meer charme lijkt uit te ademenen dan tijdens andere seizoenen. Hou de wijzerplaat van de Big Ben goed in de gaten zodat je op tijd je geliefde een nieuwjaarskus kunt geven.

➡️ Lees ook: Ontdek een andere kant van Londen

Rio de Janeiro

Oud en nieuw vieren in je bikini of zwembroek. Dat lijkt me wel wat. Rio de Janeiro is er geknipt voor. Vuurwerk, opzwepende muziek en geen champagne maar een Caipirinha in je op hand op Copacabana Beach, fantastisch!

New York

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden New York Verenigde Staten

Twee woorden: Times Square. In Manhattan is Times Square the place to be als het gaat om de jaarwisseling. Zag jij al eens live de bal vallen op dit beroemde plein in New York?

Lees ook: New York New York: een visuele lofzang

De beste plekken ter wereld om het nieuwe jaar in te luiden: Las Vegas

Viva Las Vegas. Ooit hoorde ik in een film de zin; “Vegas by daylight, scary!” En dat vond ik eigenlijk ook. Gelukkig is de jaarwisseling in het donker wanneer Vegas op haar best is. Happy New Year!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *