Zoek
Sluit dit zoekvak.

New York New York | Visuele lofzang over The Big Apple

I want to be a part of it, New York New York- Frank Sinatra

Wanneer ik door het boek New York New York blader is dat het gevoel dat me overvalt. Ik wil de glazenwassers bungelend aan een wolkenkrabber zien. Lopen tussen strak in het pak geklede mannen op een druk zebrapad. De bellboy van dat imposant dure hotel een glimlach toewerpen, omdat de man het tussen de uitlaatgassen van de taxi’s en dure dikke bakken simpelweg verdient. De reflectie van het de ene skyscraper in de andere megatoren aanschouwen. NYC, ik wil deel van je uitmaken.
Verenigde Staten New York New York Richard Koek

Concrete jungle where dreams are made of – Alicia Keys

The Big Apple waar serveersters eigenlijk actrices zijn en waar niet alles is wat het lijkt. Als je daar kunt maken, lukt het overal. Toch? Het boek is een visuele lofzang op een stad die hardwerkende mensen eert en geen medelijden toont voor wie geen succes heeft. Overleven in deze dog eat dog world is het lot dat de inwoners van de stad voor lief lijken te nemen. The sweet is never as sweet without the sour
Verenigde Staten New York New York Richard Koek

‘If you love your children, send them to New York, if you hate your children, send them to ……’ – Richard Koek

Dit prachtige fotoboek toont je de stad in al haar facetten. Van de politieagenten in Manhattan tot krantenverkoper in de Bronx. Een ballonnenverkoper in Brooklyn tot portier van het Waldorf Astoria. Een must-have voor iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Er gewoond, gewerkt of gereisd heeft. Of voor degenen die er kennis mee willen maken.

De fotograaf

Richard Koek is geboren in Nederland en werd opgevoed door zijn Argentijnse moeder. Tegenwoordig woont hij afwisselend in Amsterdam en NY. Hij verruilde zijn carrière als belastingadviseur voor zijn passie voor fotografie en begon zijn carrière in NYC met opdrachten voor publicaties als Interview Magazine en Stern Magazine, en heeft ondertussen voor talloze commerciële en non-profit organisaties gewerkt, zoals Het Nederlands Nationaal Archief, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ook The NY Times en The NY Review of Books.

➡️ Volg Richard Koek ook op Instagram
Verenigde Staten New York New York Richard Koek

New York New York Praktisch

Fotograaf: Richard Koek
Omvang: 256 pagina’s
ISBN: 978 90 8989 675 9
Prijs: € 39,99
Verschijnt: feb. 2018
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

➡️ De stad bezoeken met kinderen, schaf dan het boek BE NY Family aan

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Oooh New York kruipt weer omhoog bij mijn wishlist. Ben zo ontzettend benieuwd naar deze stad en wat het mij zal brengen en verassen.

  2. Door gewoon foto’s te bekijken en de korte stukjes tekst van je review te lezen, klinkt het al als poëzie! Echt heel mooi gebracht en ben nu ook heel benieuwd naar het boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *