Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dubai | Cocktails op grote hoogte @ Atmosphere Lounge

Omdat de (werk)boog niet altijd gespannen kan zijn. Een drankje bij de Atmosphere Lounge in Dubai.

Een top idee

Het is erg lastig dit ding over het hoofd te zien, wanneer je in Dubai bent. Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Voor mijn werk als freelance reisredacteur toog ik in 2014 naar Verenigde Arabische Emiraten om een bezoek te brengen aan de Arabian Travel Market. Naast werk, moet er ook tijd zijn voor ontspanning, niet waar? Derhalve stelde Nederlandse gids Janine voor een reservering te maken voor een drankje in de at.mosphere lounge. Een top idee!

At.mosphere Lounge
At.mosphere Lounge

Atmosphere Lounge

Op 4 januari 2010 werd de Burj Khalifa – na wat crisis gevalletjes – met een groots vuurwerk voor geopend verklaard. Ruim een jaar later (23 januari 2011) opende het hoogste restaurant ter wereld, de Atmosphere lounge. Het restaurant bevindt zich op 422 meter hoogte, op de 122e verdieping van het immense gebouw. Dat is ‘slechts’ twee verdiepingen lager dan het uitzichtplatform.

“Your Margarita Ma’am”

Via het eerste Armani Hotel ter wereld, dat een slordige 15 van de 37 onderste verdiepingen beslaat, betreed ik het kolossale gebouw. Ik probeer heel werelds over te komen en doe alsof de dure Porsches voor de deur, de normaalste zaak van de wereld zijn. Een zeer goodlooking bellboy – uiteraard in strak gesneden Armani pak, alsof hij recht van de catwalk is weggewandeld – brengt me met alle egards naar (inmiddels niet meer de snelste) lift, die me naar de At.mosphere Lounge zal zoeven.

Mijn oren suizen, met een kinderlijke blijdschap – ik vind het eigenlijk echt wel retespannend -, slik ik de druk die op mijn hersenpan slaat weg. In no-time vraagt de hunk me de lift de verlaten en iets wat eruit ziet als een trap uit de showbizz quiz (ja, die met Ron Brandsteder ooit, ja) te beklimmen. Daar staat een dame, die volgens mij regelrecht uit de nieuwste Cosmopolitain gestapt. Ze controleert de reservering en ik mag, samen met mijn kleine gezelschap plaats nemen in de Atmosphere Lounge.

Dit is geen plek om een cola of een flesje water te bestellen! Cocktails it is! “Zit ik hier toch zo maar even op een doordeweekse dag aan, waarschijnlijk mijn duurste cocktail EVER, te nippen,” denk ik glimlachend bij mezelf. Mijn Belgische en Franse collagae denken er net zo over. Doordat het zo lekker rustig is en iedereen een gereserveerde tafel heeft, heb je naast het genieten van je drankje, volop gelegenheid om van het uitzicht te genieten. En dat reikt ver!

Wat kost het?

  • Ten eerste: een raamplaats is duurder, dus die skipte ik 😉
  • In principe dien je voor lunch/drinks AED 300 per person uit te geven (dat is omgerekend ongeveer € 75,-). Ik weet niet waarom, maar tijdens mijn bezoek betaalde we met vier personen ongeveer AED 300 in totaal!
  • Mocht je dit veel vinden – kan ik me voorstellen – bedenk dan: het goedkoopste ticket naar het observationdeck kost AED 125
  • Wil je op een schappelijk tijdstip, dan leg je AED 200 neer
  • Geen zin om (soms uren) in de rij te staan, dan betaal je voor een Fast Track Ticket AED 300
  • (prijzen gebaseerd op het bezoek in 2014, actuele informatie lees je na op de site van de atmosphere lounge)

Conclusie

Goed je zit een paar meter lager dan het officiële uitzichtspunt. Maar je hoeft niet uren in de Dubai Mall in de rij te staan, wachtend op je beurt om een glimps van het uitzicht op te vangen. Eenmaal boven, wordt je in de Atmosphere Lounge ontvangen als een celebrity, dit versus tussen tig anderen een plekje veroveren voor het glas. Bij het reguliere ticket mag je ‘slechts’ naar boven en terug, terwijl je bij de reservering in het restaurant, naast de fantastische view, ook nog iets te eten/drinken voor je geld krijgt.

Meer Dubai:

6 x toffe dingen doen in Dubai

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *