Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zuid-Korea rondreis | 3-weekse trip langs alle hoogtepunten

Dit is de ideale Zuid-Korea rondreis

Wat is de ideale Zuid-Korea rondreis? Een aantal jaren terug spendeerde ik flink wat tijd in Zuid-Korea (and I loved it), ik werkte er voor een reisorganisatie en begeleidde er rondreizen. Veel mensen vragen me vaak,” Wat moet ik nu gaan zien als ik een reis plan, die kant op?” Ik neem je mee op een 3-weekse rondreis zoals ik die voor vele klanten van de touroperator begeleidde.

Zuid-Korea rondreis: starten in Seoul

Soms vloog ik vanuit Nederland mee, andere keren was ik reeds in Zuid-Korea, echter de reis ving altijd aan in de hoofdstad Seoul. Een fantastische stad. Trek een paar dagen uit om de stad in al haar glorie te ontdekken.

Zuid-Korea Seoul
Normaal gesproken nam ik mijn groep te voet mee op verkenning. Een tocht langs de Chuncheon Stream, een bezoek aan (een van) de paleizen en de wijk Insadong vormde een vast onderdeel van de route. In de avonduren woonden we dikwijls een voorstelling bij in het Jeongdong Theater of de spectaculaire show JUMP. Fietsen langs de Han rivier vond niet alleen mijn groep, maar ook ikzelf altijd erg leuk om te doen, een bezoek aan het hoogste punt van de stad, N-Seoul Tower ontbrak nimmer.

➡️ Een tour naar de DMZ was facultatief, lees hier hoe zo’n dag er uit ziet
➡️ Lees ook 5 x doen in Seoul

Andong

Andong is een fraaie plek, maar eens per jaar is barst het uit zijn voegen van gezelligheid. Dat is tijdens het Andong Mask festival. Boek op tijd accommodatie want het halve land stroomt uit om hierbij te zijn. Behalve vele optredens (met maskers uiteraard) is er een mega festival terrein vol met (eet)kraampjes, een karaoke podium en meer.
Zuid-Korea Andong
Verder staat deze plek bekend om haar hanji papier, handgeschept en fraai bedrukt.

Gyeongju

Gyeongju staat bol van cultuur. Je treft er tumuli (graven), tempels – sla de Bulguksa tempel zeker niet over – en de prachtige, UNESCO Werelderfgoed genoteerde, Seokguram Grotto. De ene keer verbleven we in de stad de andere keer aan het kunstmatig aangelegde Bomun Lake. Ook hier stapte ik regelmatig op de fiets, prima te doen!
Zuid-Korea Gyeongju

Haeinsa

Deze plek deden we onderweg naar Busan altijd aan en wel om dit te zien:

“De tempel van Haeinsa, op de berg Gaya, is de thuisbasis van de Tripitaka Koreana: de meest complete collectie van boeddhistische teksten, wetten en verdragen, gegraveerd op 80.000 houtblokken tussen 1237 en 1248. Boeddhistische geleerden van over de hele wereld erkennen de nauwkeurigheid en superieure kwaliteit van de teksten. De houtblokken zijn ook waardevol vanwege het delicate houtsnijwerk van de Chinese karakters. Deze zijn zo regelmatig dat het lijkt alsof ze het werk zijn van een enkele hand. De gebouwen van Janggyeong Panjeon dateren uit de 15e eeuw en werden gebouwd om de houtblokken te huisvesten. Het zijn bijzondere kunstwerken. Als oudste bewaarplaatsen van de Tripitaka Koreana onthullen ze een verbazingwekkende inventiviteit in conservatietechnieken om de houtblokken zo goed mogelijk te bewaren” Bron: www.unesco.nl

Zuid-Korea Haeinsa

Busan, de tweede stad van Zuid-Korea

De tweede stad van Zuid-Korea, Busan. Een plek om de vrije dag in het programma door te brengen (velen gebruikten die om te wandelen in de omgeving) en de enorme Jagalchi vismarkt te bezoeken. Een prima stad, met zowel een drukke haven als fraaie stranden, maar wat mij betreft nimmer het hoogtepunt van de reis.
Zuid-Korea Busan

Yeosu

Twee dingen in Yeosu zijn belangrijk: Hendrik Hamel – de eerste Nederlander in Korea – en de zogeheten Turtle ships. Laatstgenoemde waren in de oudheid een vernuftig afweermechanisme in tijden van oorlog. Door deze wendbare beschermde vloot won Zuid-Korea verschillende zeeslagen. Het is maar dat je het weet.
Zuid-Korea Yeosu

Boseong

Zeg je in Zuid-Korea thee, dan zeg je Boseong. Zo ver het oog reikt, zie je theeplantages. Prachtig. Dikwijls combineerde we de trip met een wandeling naar de kust in Yulpo.
➡️ Lees ook Een feest van groene thee
Zuid-Korea Boseong

Sluit je Zuid-Korea rondreis af op Jeju

Jeju is eigenlijk twee bestemmingen in een. Want het leukste was altijd het bezoek aan Udo een eiland voor de kust van (zelf ook een eiland) Jeju. Op Udo tref je de haenyo de duikende dames, verder kun je er heerlijk het eiland rond fietsen. Op Jeju bezochten we de ruige kustgebieden en fraaie pieken. Een heerlijk eiland.
Zuid-Korea JejuZuid-Korea rondreis, iets voor jou?

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken in Zuid-Korea, maar met deze route weet je zeker dat je een flink aantal hoogtepunten te pakken hebt wanneer je deze kant op reist. Zou jij op reis gaan naar dit boeiende veelzijdige land?

Meer Zuid-Korea
Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

23 reacties

 1. Wat een mooie natuur is er ook, dat wist ik niet! En thee! Bij mij is Zuid-Korea echt nog helemaal onbekend. Ik moet zeggen dat ik er niet zo warm van werd, maar nu ik heb gezien wat er allemaal voor moois te zien is ga ik me er toch eens meer in verdiepen. Die kust bij Jeju ziet er echt mooi en afwisselend uit!

  1. Dat hebben veel mensen, dat Zuid-Korea een soort blinde vlek is, maar ik ben echt verliefd geworden op het land. Mocht je meer willen weten, stuur me gerust een berichtje

 2. Wat een prachtig land lijkt me dit, wauw! Jeju is echt helemaal mijn ding, met die ruige kustlijn. Maar ook Seoul lijkt me een bruisende en intrigerende stad. Tof!

 3. Ik had werkelijk geen idee van wat te zien en te doen in Zuid-Korea, p Seoul na dan, maar er is genoeg te zien en te doen. Fietsen in het buitenland vind ik ook altijd leuk. En als echte theeleut mag een bezoek aan een theeplantage natuurlijk ook niet ontbreken.

 4. Lijkt me een bijzonder mooi land als ik het zo op je foto’s zie. En die natuur, wist helemaal niet dat het daar zo mooi was!

 5. Ziet er gaaf uit zeg! Ik heb jammer genoeg alleen ooit een stop over op Seoul gehad, maar verder niet veel van Zuid-Korea gezien. Dat masker festival ziet er trouwens wel heel tof uit 🙂 Wanneer wordt het gehouden?

 6. Wauw die theeplantages! Wat is er veel te zien in Zuid-Korea, daar heb ik eigenlijk nooit zo over nagedacht… Het lijkt me een schitterend land om ooit naartoe te gaan en ik kan me voorstellen dat je er verliefd op bent na het zien van deze foto’s.

 7. Vriendlief mee naar Azië krijgen is nog niet zo makkelijk, maar Zuid-Korea staat dan weer wel hoog op zijn wensenlijst. Lijkt me een mooi maar vooral interessant land.

 8. Vaak als ik zuid-Korea hoor dan benoem ik dat ik daar ooit nog is naar toe wil maar toch staat het niet op mijn wish list van reizen die ik snel wil bezoeken. Nooit echt in verdiept. Maar door jouw artikelen ben het toch interessanter te lijken. Zuid-Korea heeft prachtige plekken en die natuur, totaal niet verwacht eigenlijk!

 9. Hoi!
  Zuid Korea overweeg ik als optie begin augustus. Ik vroeg me af hoe t zit met het regenseizoen. Zijn het hele dagen regen of af en toe een bui? Ik hoor graag wat jouw ervaringen zijn!

  1. Hi Babette, wat leuk dat je naar Zuid-Korea gaat. In augustus valt er veel regen en kan het behoorlijk benauwd zijn, zeker in de steden (zoals Seoul en Busan). Ik heb wel dagen meegemaakt dat het de hele dag regende. Gelukkig is het niet koud. De perfecte gelegenheid om te shoppen of een museum in te duiken 🙂

 10. Hoi Eva

  Wij gaan 3 weken (eind juli, begin augustus) rondreizen in Zuid Korea met onze zoon van 12 jaar. Heb je tips van bezienswaardigheden etc. die absoluut de moeite waard zijn om met een avontuurlijke jongen te ondernemen. Onze reis ligt nog helemaal open dus kunnen nog alle kanten op.
  Groetjes Conny

  1. Beste Conny, wat leuk dat jullie naar Zuid-Korea gaan. Heerlijke bestemming. Te beginnen met pretparken Seoul Grand Park, Lotte World en het Children’s Grand Park, want daar maak je vrijwel elk kind blij mee. Seoul Children’s Museum is ook leuk, maar voor een stoere knul van 12 misschien net iets te kinderachtig. Seoraksan is een tof Nationaal Park waar je fijne wandelingen kunt maken. Overnacht ook zeker een keer in een hanokvillage (traditioneel op de grond, erg leuk om te doen) of doe mee aan een templestay (dan kan van 3 uur tot 3 dagen). Fietsen op Udo Island (voor de kust van Jeju) is erg leuk. INdrukwekkend is om naar de DMZ te gaan. Zelf ben ik er nooit geweest, maar als je van een pittige wandeluitdaging houdt, trek dan naar Jirisan. Ach er is genoeg leuks te doen, je hoeft niet bang te zijn dat je zoon zich zal vervelen. En wil je het echt hilarisch maken, duik dan een noraebang in voor een potje karaoke. Happy Travels!

 11. Hallo Eva,
  Wij zijn dit jaar eens van plan om een reis door Zuid Korea te maken. Hebben ze daar ook fietsen met kinderzitje achterop? Tijdens onze andere vele reizen die we gemaakt hebben in Azie met onze kinderen is het fietsen altijd goed bevallen. Onze dochter is volgend jaar tijdens de vakantie dan 4 jaar dus zelf fietsen is nog niet mogelijk ;-).

  1. Beste Andres, ik zal niet zeggen dat ze er niet zijn, maar ik heb ze nooit gezien. Een fijne reis door Korea toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *