Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zuid-Korea | Slapen in een Love Motel

Goed, je reist op de bonnefooi door Zuid-Korea en gaat op zoek naar een plek om te slapen. Je wilt tijdens het backpacken niet te veel geld aan een overnachting uitgeven, reken er dan maar op dat je vroeger of later je hoofd te rusten legt in een Love Motel.

Love Motel, de geschiedenis

Ergens gedurende de jaren tachtig van de vorige eeuw, popte het fenomeen in Zuid-Korea her en der op. Op een of andere manier groeide het aanbod van dergelijke accommodatie explosief gedurende Olympische Spelen van Seoul (1988). Al stonden ze toen beter bekend onder de verzamelnaam Parktel afgeleid van Parking en Hotel. Bij een Love Motel kun je – bij wijze van spreken dan – je auto tot in de kamer rijden. Bijkomend voordeel, de parkeerplaats is doorgaans afgeschermd van de doorgaande weg, zo weet niemand dat je hier binnen bent. Want, zoals de naam doet vermoeden, komen de meesten hier om seksuele handelingen te verrichten.
Love Motel Carib Chuncheon

Privacy

Voor veel Koreanen is het een onderwerp waar je niet over praat en waarvan men het liefst doet alsof het niet bestaat. Toch zijn er vele honderden van dergelijke Love Motels door het gehele land te vinden. Je hoeft bij een Love Motel niet gelijk te denken aan prostitutie, maar veelal aan een hang-out waar je met je geliefde de nacht (of een paar uur) doorbrengt. Want stel je eens voor dat je in een drukke Koreaanse miljoenenstad woont, in een klein appartement met broers, zussen, je ouders en zelfs je grootouders, dan wil je af en toe toch ook wel eens even een plekje voor jou en je lover, niet?

Soju incident

Als de baas drinkt, drink je mee, dat is nou eenmaal zo in Zuid-Korea. Bijkomend nadeel, Koreanen (echt waar dat is medisch bewezen) kunnen niet zo goed tegen alcohol. Mocht je een avondje met het werk uit zijn en toch echt te veel Soju (lokale drank) tot je hebben genomen, waardoor het niet verantwoord is huiswaarts te keren. Geen probleem, slaap je roes uit in een Love Motel en verschijn de volgende dag weer fris als een hoentje tussen je collega’s.
Love Motel Koreana Busan

Waarom je voor een Love Motel moet kiezen

  • Betaalbaar: Reis je door Zuid-Korea met een beperkt budget? Dan is een overnachting in een Love Motel een goede optie. Je betaalt er stukken minder voor een kamer dan in een regulier hotel
  • Locatie: In elke stad zijn ze te vinden, vaak zeer praktisch gelegen bij bus- of treinstation
  • Schoon: Ze zijn schoon en van alle gemakken voorzien. Omdat al dan niet beschonken forenzen hier ook de nacht doorbrengen ligt er vaak van alles gereed op de kamer. Naast gebruikelijke badschuim en shampoo is het niet ongebruikelijk gel, haarlak, parfum en andere toiletartikelen hier aan te treffen
  • Bovendien is elke kamer van een grote televisie voorzien en kun je op de gang Dvd’s (gratis) pakken en een film te kijken. Voor de nieuwsgierigen onder ons, ja dat soort films staan er ook tussen (net als met tijdschriften op de bovenste plank) naast alle Amerikaanse en Koreaanse blockbusters.

Mijn ervaring

Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn ervaringen goed zijn. In alle plaatsen waar ik – in soms hilarische – Love Motel kamers verbleef, ze waren altijd prima. Nergens overlast gehad of gekke dingen meegemaakt. Op een kamer na, daar hing een condoomautomaat in de kamer……
Mijn advies is dan ook, gewoon doen.

Sliep jij wel eens in een Love Motel (misschien in Japan of Thailand, want daar vind je ze ook)?

Meer Zuid-Korea:

5 x doen in Seoul
DMZ: Gluren naar de buren
➡ Lees ook: 8 dirty secrets about love motels

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *