Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 x doen in Seoul – dit mag je niet missen

5 x doen in Seoul – dit mag je niet missen

Seoul, soul of Asia, een slogan die de stad jarenlang gebruikte. Ik hou van Seoul, spendeerde er heel wat tijd en zo nu en dan heb ik een tikje heimwee naar de stad en Zuid-Korea in het algemeen. Graag neem ik je mee en tip ik je wat te doen in Seoul.

Sinds 1394 hoofdstad van Zuid-Korea

Sinds 1394, ingeklemd tussen het Namsan en Samgaksan gebergte, de hoofdstad van Korea. Van de acht poorten die deel uit maakten van de stadsmuur, resten er nog vijf. Een plek waar oud en nieuw hand in hand gaan en waar geen maaltijd compleet is zonder kimchi ( kool gepreserveerd en aangevuld met peper & kruiden). De stad is de moeite van een bezoek of stop meer dan de moeite waard.

Doen in Seoul: bezoek een paleis (of twee, of drie…)

Zuid-Korea Doen in Seoul Paleizen
Het 14e eeuwse Gyeongbok Paleis is een van de belangrijkste paleizen van Korea, het meest bezochte paleis daarentegen is het Changdeokgung Paleis. Geroemd om haar fraaie architectuur en haar geheime tuin. Een sfeervolle groene oase op steenworp afstand van de hippe wijken van de stad.

Tip: Minder druk bezocht, maar niet minder fraai is het Deoksegung Paleis

Doen in Seoul: Duik in de oorlogsgeschiedenis

Zuid_Korea Doen in Seoul War Museum
Aangezien ik eerder Noord-Korea bezocht en daarna pas het Zuidelijke gedeelte, was ik tijdens mijn eerste bezoek aan Seoul enorm geïnteresseerd in hoe dit deel van Korea aankijkt tegen de oorlog die al jarenlang (veelal stilzwijgend en redelijk rustig) gaande is. Een bezoek aan het War Museum kon derhalve niet uitblijven. Het museum toont je de geschiedenis van Korea, het brengt de vele oorlogen die het land heeft gehad zaal na zaal in beeld.

Doen in Seoul: Wees monnik voor een dag

Zuid-Korea Doen in Seoul Temple Stay
Door heel Zuid-Korea is het als buitenlander mogelijk voor langere of kortere tijd (1 dag) kennis te maken met het tempelleven van het land. Een paar dagen zag ik persoonlijk niet zo zitten, maar mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. Wat gaat er in die prachtige tempelcomplexen achter rijkgedecoreerde deuren schuil? Voor een dag stortte ik me tussen de monniken in de Bongeusa tempel in Soeul.

Hoe dat verliep? Dat lees je hier terug.

Doen in Seoul: Stap op de pedalen

Zuid-Korea Doen in Seoul fietsen
Wanneer ik in het buitenland ben stap ik graag op de pedalen, Seoul is daar geen uitzondering op.in het buitenland ben stap ik graag op de pedalen De leukste fietstocht die in Seoul maakte was een tocht vanuit Yeouido, een eiland in de Han rivier naar het Olympic Park, waar in 1988 de Olympische Spelen werden gehouden. Een tocht langs de levensader van de stad, onder fly overs door, het razende verkeer hoog boven mijn hoofd. Langs parken met oude van dagen, torenflats, ooit gebouwd om atleten te herbergen en kioskjes waar je een verfrissend drankje drinkt. Heerlijk.

Doen in Seoul: Ga de hoogte in

Zuid-Korea Doen in Seoul N-Seoul Tower
Boven op Namsan (berg) staat de N-Seoul Tower. Eenmaal boven, ligt de stad letterlijk aan je voeten. Op de ruiten staan de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad aangegeven en de dichtstbijzijnde landen en steden. Het is een vreemd gevoel dat Pyongyang, een heel ander Korea, op nog geen tweehonderd kilometer van deze wervelende stad vandaan is.

Praktisch:

  • Korean Air vliegt dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag rechtstreeks van Amsterdam naar de Koreaanse hoofdstad
  • Eenmaal in de stad kom je eenvoudig overal waar je wezen moet met de metro. Snel, veilig en goedkoop
  • Hou er rekening mee dat de gemiddelde Koreaan (zeer) slecht Engels spreekt. Het gebrek aan taalvaardigheid compenseren ze ruimschoots door gastvrijheid en behulpzaamheid

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *