Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rotterdam met pubers. Dit vinden ze zeker tof!

Kubuswoningen

Een citytrip Rotterdam met pubers, een goed idee? Jazeker!

Rotterdam met pubers (b)lijkt een gouden combi. De havenstad heeft zoveel te bieden, dat een dag simpelweg niet genoeg is. De oplossing, een nachtje blijven slapen. Op naar Roffa!

station Rotterdam Centraal

Rotterdam met pubers: Ga hier overnachten

Naar Roffa met een puber vraagt om her en der wat andere voorbereidingen dan voor ieder andere citytrip. Een puber heeft ruimte nodig, een plek om te hangen. Waar een puber zeker niet op zit te wachten is op tijd opstaan voor het ontbijt. Een hotel? Kan, maar beter kies je voor een verblijf in een appartement. OmniTraveler en puberdochter (13 jr.) overnachtten bij PREMIER SUITES Rotterdam. En dan was een heel goed idee.

Voordelen van overnachten bij PREMIER SUITES Rotterdam

Wat maakt het overnachten – met een puber – bij PREMIER SUITES Rotterdam aantrekkelijk? Nou, heb je even?

♥ Ten eerste ligt het op kruipafstand van Rotterdam Centraal station. Je citytrip begint vrijwel zodra je de trein uitstapt. Gemakt dient de puber.

♥ Het appartement is ruim, dus genoeg plek om er snel een zooi van te maken 🙂

♥ Waar je bed normaliter voor het slapengaan tevens dient als bank, heb je hier een relaxte zithoek tot je beschikking.

♥ Tijdens je verblijf beschik je over twee televisies. Kun jij ongestoord je eigen programma’s kijken en je nageslacht die van hen.

♥ Vroeg opstaan omdat er in de ontbijtzaal een buffet op je wacht? No worries, schuif in je pyjama aan, aan je eigen keukentafel en tover een lekker ontbijt op tafel. (Albert Heijn is vlakbij, dus vul de avond van tevoren de aanwezige koelkast).

♥ Op pad met een sportieve puber, laat deze zichzelf uitleven in de gym op de begane grond.

♥ Houdt jouw puber ook van fancy coffees? Dat treft, in de lobby pakken ze gratis een frappacino of ander koffietje mee, al dan niet met een siroopje.

Do we need to say more?

📍 PREMIER SUITES Rotterdam, Weena 710, 3014 DA Rotterdam

PREMIER SUITES Rotterdam met pubers bedPREMIER SUITES Rotterdam met pubers zithoekPREMIER SUITES Rotterdam met pubers keukenPREMIER SUITES Rotterdam met pubers lobby

Rotterdam met pubers: Ga kunst kijken

Als er een plek is om pubers te interesseren voor kunst, is het absoluut de Kunsthal. Met wisselende tentoonstellingen, is er altijd iets bij wat hen aanspreekt.

Tijdens ons bezoek (mei 2024), bestond het aanbod uit de volgende exposities:

Toppers – volgens de 13-jarige – in de Kunsthal

👍🏻Yes to all: De installaties, sculpturen, readymades en schilderijen van Zwitserse kunstenaar Sylvie Fleury zijn voor het eerst in Nederland te zien. Of onze puber doorheeft dat Fleury genderstereotypen aan de kaak wil stellen met haar kunst, betwijfel ik. De objecten spreken in ieder geval tot de verbeelding en roepen zo nu en dan zelfs vragen op.

👍🏻Weg: Speciaal voor HAL 6 van de Kunsthal maakt kunstenaar Stijn ter Braak (Groningen, 1995) het site-specific werk Weg. Met de installatie verheft hij een herkenbare realiteit tot kunst: een straat zoals je die in Vlaanderen, waar Ter Braak woont en werkt, kunt tegenkomen. Compleet met zebrapad en trambaan, precies op maat van de vijfentwintig meter lange ‘etalage’ langs de hellingbaan, maar dan ondersteboven. Bezoekers krijgen de kans om een doorsnee straatwandeling vanuit een ander perspectief te ondergaan.

👍🏻Klootviolen: In deze tentoonstelling komt meer dan 25 jaar aan creatieve ontwerpen van het Rotterdamse ontwerpbureau 75B samen. De herkenbare tijger van het Rotterdam Film Festival en de ontwerpen van Suzanne Bijl worden direct herkent. Ook de andere werken worden gewaardeerd. In de museumshop worden zelfs ansichtkaarten van de expositie gekocht. Iets wat we als een goed teken beschouwen.

👍🏻 Video-installatie Universal Tongue: Twerking, Vogueing, Fortnite, flash mobs, een soefi- of stoelendans: kunstenaar Anouk Kruithof is gefascineerd door dans als vorm van zelfexpressie en empowerment. In deze hal bleven we het langst – en waagden in een stil hoekje – zelf een dansje….

Floppers – volgens de 13-jarige – in de Kunsthal

👎🏻Thuis op aarde: De tentoonstelling over het werk van Mark Janssen – bij ouders van jongere kinderen wellicht bekend van het boek Raar en/of Eén eenhoorn, alsjeblieft – wordt door onze tiener als te kinderachtig gezien. Iets wat we op zich best begrijpen.

👎🏻Part of your world: We citeren “Te veel bloot”.

👎🏻RoboCop in Uganda: Voor iemand die niet uit het tijdperk RoboCop en/of Saddam Hussein stamt, kunnen we ons voorstellen dat ‘het nut’ van deze tentoonstelling ver te zoeken is.

Wij, volwassen, genoten overigens van alle hallen, zoals vrijwel bij elk bezoek aan de Kunsthal.

📍 Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam

Kunsthal Rotterdam Kunsthal Rotterdam Kunsthal Rotterdam

Rotterdam met pubers: ReMastered, kunst in een hip jasje

Remastered neemt je in 60 minuten mee in de wereld van oude Hollandse Meesters, maar dan met een moderne twist. Ze zijn namelijk bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters. Wij vonden het een museum en een festival in een.

📍 REMASTERED, Willemsplein 79, 3016 DR Rotterdam

Remastered Experience Rotterdam

Rotterdam met pubers: Smullen in de Markthal

Broodje kroket hier, een bubble-tea daar. Altijd honger. Continu zin in eten. De Markthal is dé plek om tijdens je trip in Rotterdam met pubers heen te gaan. Bovendien is deze plek ook nog eens super Insta-worthy.

📍 Markthal, Ds. Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam

Markthal

Insta-worthy Rotterdam – ook ideaal voor TikTok

Aan toffe plekken in Rotterdam geen gebrek. Op deze plekken kan je puber de telefoon zeker niet in de zakken laten:

📱De net genoemde Markthal is met het kunstwerk ‘De Hoorn des Overvloeds’ zeker een goede kanshebber voor een mooie foto of toffe locatie voor een TikTok filmpje.

📱De Luchtsingel is een absolute topper. Veel mensen kennen dit unieke stukje Rotterdam niet (zo goed), dus het is er doorgaans heerlijk rustig. Ideaal om toffe footage te maken.

📱Vreemd, vreemder, vreemdst! De kubuswoningen zijn toch echt wel heel speciaal.

📱Rotterdam barst haast uit haar voegen van de street art. Zowel in het centrum als de wijken rondom het stadshart sieren murals de panden. Check bijvoorbeeld Rewriters010, kleurt Rotterdam een beetje mooier voor wat inspiratie.

📱 Nieuwe Delftse Poort. Waarom staat hier een poort? Omdat die hier hoort.

LuchtsingelKubuswoningenReWRITERS All caps PowWow street art RotterdamNieuwe Delftse Poort

Shop till you drop: Good old Koopgoot

Als je ons (de volwassen) vraagt, zijn er zeker leukere plekken om te winkelen in Rotterdam. Plekken met betere boetiekjes en wijken met ware pareltjes, toch blijft de Koopgoot bij Gen Z een absolute hit. MiniSo, Claires, Zara, H&M en Primart zijn onbetwiste favorieten bij pubers.

Koopgoot shoppen in Rotterdam

Rotterdam met pubers: Pak eens de watertaxi

Je puber wil waarschijnlijk niet gezien worden op een Spido rondvaart, wil je Rotterdam toch vanaf het water zien, stap dan eens in een watertaxi, gegarandeerd een hit. Een ander wateravontuur, ga op Splashtour!

Watertaxi

Rotterdam met pubers: Toch nog naar Blijdorp?

Blijdorp is een instituut. We zijn allemaal in ons leven wel een keer in deze Rotterdamse dierentuin geweest. Zijn pubers nog te porren voor een dag(deel) beestjes kijken? Onze 13-jarige in ieder geval wel. Die van jou ook?
➡️ Bestel hier alvast je tickets, dan hoef je niet in de rij te staan – wachten, daar houden pubers niet van.

Blijdorp Rotterdam dierentuin Zoo

Rotterdam met pubers: Zoek het hogerop (Euromast)

Is het wat minder goed weer, dan is overdekt de stad van bovenaf zien, een goed idee. Net als Blijdorp, hoort de Euromast bij een bezoek aan Rotterdam. Leuk voor jong en oud.

📍 Euromast, Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

Euromast

Nog meer tips nodig? Komen ze!

Weet je nog niet hoe je je citytrip Rotterdam met pubers in moet vullen, dan doen we nog wat laatste suggesties:

Fiets Supernova Hotel

Meer Rotterdam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *