Search
Close this search box.

Remastered Rotterdam | Museum en festival in een

Beste uitjes in Nederland Remastered Experience Rotterdam

Remastered Experience Rotterdam bewijst dat kunst kijken echt niet saai hoeft te zijn. Sterker nog wanneer je het pand onder de Erasmusbrug verlaat, heb je het idee naar een festival te zijn geweest.

Remastered: The fun is about to begin

Aan de ene kant willen we alles, maar dan ook elk miniem detail vertellen over de Remastered Experience. Tegelijkertijd willen we eigenlijk zo weinig mogelijk over met je delen. We liggen echt een beetje in een spagaat, wat dat betreft. Laten we voorop stellen dat dit een uurtje kunst snuiven was, zoals we nog nooit eerder deden. Eenmaal terug buiten, de Rotterdamse wind om onze oren waaiend, duurt het even voor alles enigszins op zijn plek valt.

In zestig minuten komen er simpelweg zoveel indrukken op je af en dat begint al zodra je het pand aan het Willemsplein binnenstapt.

In elke kamer verwondering

De entreeruimte is licht en ruimtelijk. Wie wil, creëert er zijn eigen 3D kunstwerk. Wij laten het enorme scherm even voor wat het is en focussen op wat komen gaat. We zijn niet de enigen die barsten van de spanning, ook anderen wippen onrustig van de ene voet op de andere. Wanneer ons tijdslot van start gaat, halen we diep adem, maakt ons hart een klein sprongetje en duiken we – letterlijk – in het donker.

Onze eerste stap in de digitale ReMastered wereld levert ons bijna een nat pak op. Bijna.

Vreemde figuren

Onze ogen raken net gewend aan het donker. Weifelend schuifelen we door een soort doolhof waar te pas en te onpas een wonderlijk figuur van het circus Jeroen Bosch opduikt. Net als we ons afvragen, wat deze vreemde figuren ons willen vertellen, duiken we onder zeeniveau en spelen er met het koraal en de vissen. Echt. Wanneer we met onze hand over de muur bewegen, schiet de school zwemmers uit elkaar.

BLACKOUT ALLEY

The only way is up bij Remastered

De spanning blijft hooggespannen. Na een boottochtje in een idyllisch landschap, stappen we in de lift en gaan onder luid geluid en veel geschud naar de 99e verdieping. Nu begint ReMastered pas echt.

Remastered Experience Rotterdam Remastered Experience Rotterdam

Nieuwe oude meesters

Na zoveel visuele belevenissen vragen ons af wat we in de laatste kamer voor ons in petto heeft. Zonder alles al te verklappen, kunnen we je zeggen; meer dan je wellicht aankunt. In de goede zin des woords. Wat je in deze ruimte meemaakt, houdt het midden tussen een mega-bioscoop en een modern museum. Door de muziek van onder andere Sam Feldt en de lichteffecten, lijkt het ook of je op een festival bent belandt. Je ogen en oren draaien overuren om alles te registreren. Wat een spektakel. Dit moet je zien, dit moet je beleven, hier moet je een keer naar toe.

Oude meesters uitgelopen verf Remastered Jeroen Bosch aftellen Remastered De triomf van de dood Schilderij van Pieter Bruegel de Oude Rembrandt Van Gogh

Remastered Experience praktisch:

  • Je vindt Remastered Experience onder de Erasmusbrug in Rotterdam, naast het ticketloket van de Spido.
  • De werken van Vincent van Gogh, Rembrandt, Johannes Vermeer, Pieter Bruegel, Jeroen Bosch en Piet Mondriaan staan centraal.
  • Beleef de experience zoals jij dat wil. Wil je dansen? Dans! Wil je er bij gaan zitten, ook geen probleem.
  • De experience duurt in totaal 60 minuten. Zorg dat je ongeveer 10 -15 minuten voor aanvang aanwezig bent.
  • Voor actuele openingstijden en toegangsprijzen, check je de website van Remastered Experience.

Remastered Experience Rotterdam

Meer Rotterdam:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *