Zoeken
Sluit dit zoekvak.

City Sightseeing Rotterdam Hop On Hop Off Bus

City Sightseeing Rotterdam is een relaxte manier om topstad te ontdekken. OmniTraveler stapte aan boord van de gloednieuwe rode bus en reed een rondje mee.

Best City 2016

“Rotterdam is de toekomst…..nu. Na aan gruzelementen geschoten te zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog, ontpopte de een na grootste stad van ons land zich als toneel waarop vooruitstrevende architecten als Rem Koolhaas de hoofdrol mogen spelen. Hetgeen resulteert in een mix van experimentele gebouwen met niet aan flarden geschoten rijksmonumenten. Begin 2016 staat in het teken van weer een nieuw te openen project – Museum Rotterdam (komt terug naar de stad) en vestigt zich in het eveneens door Koolhaas ontworpen Timmerhuis – en later dat jaar zal de Eurostar die nu al tussen Londen en Amsterdam treint, stoppen in de drukste haven van Europa, wat een bezoek aan Rotterdam nog eenvoudiger maakt”  – vrij vertaald ‘Lonely Planet Best in Travel Cities 2016’ waar Rotterdam een 5e plek behaalde.

City_Sightseeing_Landmarks2

Dat gezegd hebbende, moet ik toch Rotterdam maar weer eens met een bezoekje vereren, voordat in 2016 iedere Lonely Planet lezer de stad platloopt.

Kleine meid (4 jaar) heeft een vrije dag van school (studiedag) en ik besluit dat het leuk is met haar naar de Maasstad te trekken. Echter, een hele dag lopen met een kleuter, dat zie ik niet zo zitten…

City Sightseeing Rotterdam

City Sightseeing Worldwide – die van de rode Hop-on Hop-off bussen – voegde in juli 2015 een nieuwe stad aan haar portfolio toe, namelijk Rotterdam. Na Amsterdam is Rotterdam de tweede Nederlandse stad waar City Sightseeing Worldwide zich heeft gevestigd. Kijk dat is de perfecte oplossing! Veel zien op een relaxte manier. Als deze rit net zo goed bevalt als die met de Bus Turistic in Valencia dan komt het zeker goed.
City_Sightseeing_Rotterdam_CS
City_Sightseeing_vertrek

Vertrekpunt: Rotterdam CS

Het is even zoeken waar de City Sightseeing bus nu precies vertekt. Op het enorme busstation van Rotterdam, staat de hop-on hop-off bus met een verkleurde sticker en opgefrommelde flyers aangeduid. Dat er ook een mededeling in de lichtkrant verschijnt, ontdek ik pas later. Net iets over elven, piept het rode gevaarte langs het Groot Handels Gebouw en kunnen kleine meid en ik onze tour van start gaan.
City_Sightseeing_landmarks

Museumpark, Euromast & Spido

In het eerste half uur van de tocht kun je bus op drie toplocaties verlaten. Het museumpark is de eerste stop. Museum Boijmans Van Beuningen vind ik altijd de moeite van een bezoek waard. De Kunsthal heeft altijd leuke exposities, maar toch rijden we er vandaag aan voorbij. De Spido – erg leuk, maar dat deden we al eens in de zomermaanden – ligt er eenzaam en verlaten bij op deze frisse novemberdag. “Voor de waaghalzen,” kletst de hostess van de City Sightseeing bus er vrolijk op los “U kunt ook abseilen van de Euromast.” “Zou ik dat durven,” denk ik bij mezelf.
City_Sightseeing_Markthal

Kop van Zuid, Markthal & Stadhuis

Via de Erasmusbrug bereiken we de Kop van Zuid. Prestigieuze projecten schieten hier als paddestoelen uit de grond. Hoogbouw viert hoogtij, rondom het statige Hotel New York. Bij de Markthal verlaten we de bus om er onszelf tegoed te doen aan heel veel lekkere dingen. Bovendien trakteer ik mezelf en mini-me op een voortreffelijke lunch bij het onlangs (sept. 2015) geopende Jamie’s Italian restaurant. Uren later zetten we onze rit met gevulde magen weer voort. Na het passeren van de laatste halte bij het Stadhuis, keert de bus terug naar het punt waar we eerder die dag instapten, Rotterdam CS.
City_Sightseeing_end

Dag Rotterdam

Een dag met de City Sightseeing bus is een uitje op zich. We hadden geluk en zaten pal achter het panoramaraam en hadden zo perfect uitzicht tijdens de rit. De uitleg is leuk en ik heb weer dingen over Rotterdam geleerd die ik nog niet wist. Wist jij bijvoorbeeld dat het Groot Handelsgebouw op de plek staat waar voor de Tweede Wereldoorlog Blijdorp gevestigd was?

De tijd tijdens de rit vliegt voorbij. Dag Rotterdam, dag City Sightseeing bus. Nog een laatste foto voor de bus op het Rotterdam CS. We zwaaien de bus nog na, die aan zijn nieuwe ronde door de stad begint.

City Sightseeing Rotterdam praktisch:

  • Tickets koop je vooraf online of in de bus (alleen pinnen, niet cash)
  • Er zijn twee soorten tickets: 24 uur of 48 uur geldigheid. Binnen die tijdspanne mag je zo vaak in/uitstappen als je wilt
  • Je kunt je busrit combineren met een tocht met de Spido – daarvoor zijn combotickets te koop
  • Bij je ticket krijg je diverse vouchers – bijvoorbeeld een tegoedbon voor een gratis kop koffie/thee bij de Bijenkorf
  • Meer informatie (prijzen, vertrektijden, stops e.d.) lees je na op de site van City Sightseeing Rotterdam

Wist je dat de City Sightseeing bussen rijden op 5 continenten in meer dan 100 steden verdeeld over 33 landen? Dan ben jij vast ook wel eens met zo’n rode bus meegeweest, toch?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Rotterdam is zo’n heerlijke stad, zo’n bustoer is inderdaad ideaal om de highlights van de stad te ontdekken. Ik heb er laatst heerlijk gewandeld en ben van de Euromast naar beneden gezoefd aan een touwtje, super gaaf!

    Mocht je nog eens met de kleine meid naar Rotterdam gaan, bezoek dan eens het Maritiem Museum.

  2. De markthallen heb ik nog niet bezocht. Ben er wel benieuwd naar. Ik mis namelijk de mooie en super sfeervolle markthallen in Nederland die bijvoorbeeld Melbourne en Londen wel hebben. Ik wou dat we dat ook meer hadden in Nederland. Ben benieuwd of ik die sfeer een beetje kan vinden in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *