Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rewriters010, street art kleurt Rotterdam een beetje mooier

Rewriters010 street art Rotterdam man met hoed

Rewriters010 maakt zich hard voor street art in Rotterdam. Lokale artiesten krijgen een zo de kans hun talenten te laten zien. Door het succes sieren niet enkel zij de Rotterdamse straten maar verschijnen er op steeds meer plekken in de stad ook werken van internationale talenten.

Rewriters010 Centrum route

We downloaden de app van Rewriters010 en kiezen voor de 3 kilometer lange route door het centrum van de stad. Wanneer je niet net als wij van elk object talloze foto’s maakt, ben je ongeveer een uurtje onderweg. Ben je wel zoals wij, trek er dan wat langer de tijd voor uit.

Het handige van de app is dat het behalve de route aanduid, ook van elk kun stwerk tekst en uitleg geeft. Trek de veters van je sneakers goed aan en stappen maar.

➡️ Lees ook: Street art Rotterdam, mooie murals in de voormalige getto van de stad

Lastplak

Rewriters010 street art Rotterdam MarcelStreet art Rotterdam Lastplak

De creatievelingen van Lastplak sieren de zijkant van een gevel aan Baan. Kijk goed naar dit kunstwerk. Hoeveel iconisch Rotterdamse landmarks zie jij terug in dit werk?

Van graffiti naar street art

Rewriters010 street art Rotterdam

CES53 begon zijn carrière als graffiti spuiter, maar naarmate hij ouder werd maakte hij er meer en meer kunst van. Welke demonen hier bezworen moeten worden, wij weten het niet. Het ziet er in ieder geval behalve kleurrijk, indrukwekkend uit.

Rewriters010: The only way is up

street art Rotterdam Daan Botlek

De Rotterdamse Daan Botlek noemde dit kunstwerk make it happen. Niet zo maar streetart, maar een interactief kunstwerk. Vanaf de voet van het pand heb je namelijk de mogelijkheid een stuk met de mannetjes mee omhoog te klimmen.

From Brazil with love

Rewriters010 Rotterdam Nederland Ramon Martins

Dit werk van Braziliaanse artiest Ramon Martins deed ons een beetje (terug)denken aan Holly Hobbie, het bekende getekende poppetje uit de jaren zeventig. Waar vind jij het op lijken?

Schermtijd

Rewriters010 street art Rotterdam doos

De makers van dit werk zijn van mening dat kinderen van vandaag de dag teveel afhankelijk zijn van schermen. Zij pleiten dan ook voor meer menselijk contact.

Natuurlijk kunnen we de foto’s van alle werken op deze route in dit artikel tonen, maar dat is zonde. Ga zelf op ontdekking en geniet van de kleurrijke street art.

Voor meer info, check deze site

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *