Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voorbereiding verre reis? 7 tips voor je aanstaande avontuur

Digital Nomdads vertalen

Goede voorbereiding verre reis is het halve werk

Stel, je gaat een verre reis maken. Wat komt daarbij kijken en wat moet je zeker niet vergeten? In dit artikel schrijf ik over alle zaken die standaard op de lijst staan bij Omnitravel, een fijne voorbereiding op je verre reis.

Voorbereiding verre reis; denk aan deze zaken

Ver is natuurlijk een betrekkelijk begrip. Voor de één is Tunesië al een verre reis, voor de ander is dat een trip naar Singapore. Waar je ook naartoe gaat, zorg dat je alle belangrijke zaken goed op een rijtje hebt, zodat het enige wat je hoeft te doen genieten is.

Zeker niet vergeten! Reisverzekering

Een ticket geboekt? Klaar voor vertrek? Wacht! Denk ook aan een reisverzekering bij Centraal Beheer. Voor een onbezorgde (verre) reis is een goede verzekering van groot belang. Kies voor een verzekering waarbij je bijvoorbeeld tot maximaal 60, 180 of zelfs 365 dagen achtereen verzekerd bent. Een verloren of gestolen camera, een ziekenhuisbezoek, het kan je zomaar overkomen. Het is dan fijn te weten dat naast de ellende die je op dat moment meemaakt, je niet ook nog eens financiële malaise hebt.

Voorbereiding verre reis: Plan tijdig je inentingen

Voorbereiding verre reis Inentingen
Ik heb geen medicijnen gestudeerd en ben de laatste die je zal vertellen welke medicatie of inentingen je wel of niet moet nemen als je een verre reis gaat maken. Over het algemeen geldt het volgende: voor alle bestemmingen buiten Europa is een vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP (ten zeerste) aan te raden. Soms heb je deze spuiten als kind al gehad, soms ook niet. Twijfel je? Neem dan contact op met je lokale GGD, je huisarts of instanties als Travel Clinic Havenziekenhuis in Rotterdam.

Inlezen

Enerzijds is het fantastisch om onbevangen een verre reis te maken, toch is het aan te raden je goed in te lezen in de bestemming waar je heen reist. Welke normen en waarden gelden in het land van je bestemming? Waar moet je zeker rekening mee houden, wat kun je verwachten?

Voorbereiding verre reis: Blader door een reisgids

Voorbereiding verre reis reisgidsen
Ja, ik beken. Ik hou van een papieren reisgids. Ondanks mijn haat-liefde verhouding, blijft Lonely Planet tijdens mijn verre reizen absoluut favoriet. Op een goede tweede plek staat Bradt Guides, een interessante reeks met dito bestemmingen. Zaken waar ik bij het kopje ‘Inlezen’ reeds over sprak, lees je erin terug en natuurlijk info over de te bezoeken plaatsen en bezienswaardigheden. Het fijne aan een papieren reisgids? Altijd de info die je wenst bij de hand, ook wanneer internet / Wi-Fi het (even) af laat weten.
➡️ Lees ook: Lonely Planet; Hét boek !?

Blogs

Het nadeel van papieren reisgidsen is het feit dat ze soms door de tijd ingehaald worden. Schrijvers gaan immers eerst op onderzoek, beginnen aan het schrijfproces en dan volgt de procedure van het drukken en distribueren. Nadeel, dat ene leuke restaurantje is inmiddels failliet of die toffe nieuwe attractie staat nergens beschreven. Daarom lees ik graag reisblogs. Mensen die kortgeleden of soms zelfs nog op de plaats van bestemming zijn en schrijven over wat zij meemaken en ontdekken. ‘Geheime spots’ blijven op deze manier niet langer onontdekt.

Wat neem je mee? Koffer of rugzak

Voorbereiding verre reis bagage
Mijn Nomad rugzak heb ik al sinds mijn lange/ verre reis naar Azië in 2003. Veelvuldig nam ik deze vriend mee naar vele plekken op onze wereldbol. Wanneer ik ga backpacken is het nog altijd mijn favoriete vorm van bagage. Echter, sinds onze kleine meid er is (sinds 2010) ruil ik toch regelmatig mijn rugzak in voor een (zachte) koffer op wielen.

Vraag je voor je op reis gaat in ieder geval het volgende af: Moet ik lange stukken over slechte wegen af gaan leggen? Is daarop het antwoord ja, kies dan voor een rugzak. Neem je vaker het openbaar vervoer of maak je zelfs gebruik van een auto (met privéchauffeur)? Dan kun je prima met een trolley op reis. De keuze is aan jou.

➡️ Lees ook: Thule Chasm Carry On (40 L) | Eenvoudig reizen met handbagage

Voorbereiding verre reis: Stop dit sowieso in je bagage?

Eenmaal een besluit genomen wat voor soort bagage mee te nemen, komt de volgende klus. Wat er in te stoppen. Zaken als een (kleine) EHBO kit en een wereldstekker zijn altijd een goed idee. Neem echter niet teveel mee, je moet het immers allemaal meesjouwen.


Waar gaat jouw (volgende) verre reis naar toe?

Meer reistips

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *