Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat lekkende shampoofles heet (Tip: kies Shampoo Bars)

Toiletttas lekkende shampoofles Shampoo Bars

Het reisleed dat een lekkende shampoofles in je toilettas heet, daar gaat het dit keer over in de terugkerende rubriek over troubles on your trip. Want waarom zou anno nu nog een fles shampoo meenemen als je die net zo gemakkelijk vervangt voor Shampoo Bars?

Plof!

Met een doffe plof beland mijn reistas in de kofferbak van een groezelige taxi. ‘Een beetje rustiger, mag ook wel,’ denk ik bij mezelf. ‘Gelukkig, heb ik geen breekbare dingen in mijn bagage gestopt, want dan waren die nu mooi stuk geweest.’

Na een rit from hell zet de besnorde en enigszins onwelriekende man me bij mijn hotel af. Hij sleurt de tas uit zijn vehicle en duwt het me weinig zachtzinnig in mijn hand. Mijn jetlag hoofd graait een handvol briefgeld bij elkaar en duwt het de manspersoon in de hand. Mijn portemonnee weer veilig opgeborgen, pak ik mijn tas van het trottoir en ga het hotel binnen.

‘Wat ruikt het hier lekker!’

Verrassing

Tijdens de incheckprocedure valt mijn oog op een vlek op mijn tas. ‘Die zat er toch niet toen ik in een andere tijdzone aan mijn reis begon…’ twijfel ik. De aardige dame van de receptie overhandigd me de sleutel. Enthousiast pak ik deze aan. Snel naar boven. Douchen en mijn haar wassen, want dat blijft na een lange reis het fijnste wat er is.

Met een elegante zwaai, zwier ik mijn tas op het bed en open de rits. Verrassing! Door het handelen van mijn taxichauffeur is mijn shampoofles kapot gegaan met als gevolg dat niet alleen mijn toilettas maar ook een deel van de bagage besmeurd is. ‘Getsie, is daar nu niets aan te doen?’

Shampoo Bars on the rescue

Nu hoor ik je denken, er bestaat toch zo’n travelhack waarbij je een stukje huishoudfolie tussen de dop en de shampoofles draait. Klopt, been there, done that, maar tegen het beter gooi en smijtwerk is dat ook niet bestand. Bovendien gebruik je naast je plastic fles nog extra plastic, dat moet beter kunnen. En dan kan ook met Shampoo Bars. Shampoo zonder fles en zonder lekken.

Het maakt niet uit of je steil haar hebt of shampoo  voor krullend haar zoekt, de handige shampoo bars zijn er voor elk type haar. Bovendien is elke shampoo zonder sulfaten. Win-win, dus. Ik weet wel wat ik op mijn volgende trip meeneem. En jij?

Shampoo Bars praktisch:

  • Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die de wereld een beetje mooier willen maken.
  • Het doel is om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen.
  • De Shampoo Bars zijn geschikt voor elk haartype.
  • Shampoo bars hanteert een zo laag mogelijke marktprijs, zodat het voor iedereen toegankelijk wordt.
  • Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee.
  • Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos.

Kortom: Goed voor het milieu, duurzaam, beter voor je haar, ruime keuze en ze ruiken ook nog eens zalig!

Shampoo Bars

Meer reisleed:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *