Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat vaste douchekop heet. Beste hotels waarom?

Het reisleed dat vaste douchekop heet

Het reisleed dat vaste douchekop heet, daar gaat het dit keer over in de terugkerende rubriek over troubles on your trip. Want kan er iemand mij vertellen wat daar handig aan is?

De ideale hotelbadkamer

Het is altijd maar weer afwachten wat je aantreft in de badkamer van je hotelkamer. Is het niet een vies douchegordijn, minder heerlijk geurende toiletartikelen dan je vooraf had gehoopt, dan ontbreken de handdoeken en ben je genoodzaakt jezelf met het badmatje af te drogen. Er is een ding waar ik altijd een beetje treurig van word…..

➡️ Lees ook: Het reisleed dat hotelbadkamer heet

Wanneer ik net tot de conclusie ben gekomen dat alles in mijn ‘ideale’ hotelbadkamer aanwezig is, stap ik vol goede moed de douchecabine binnen. Tijd om mijn haar op een wasbeurt te trakteren. Na een intercontinentale vlucht van meer dan tien uur, kunnen mijn lokken wel wat shampoo gebruiken.

Vaste douchekop. Waarom?

Mijn ogen half gesloten, tast ik naar de douchekop.
“Wat is dit?
Ben ik in het lokale zwembad beland?
Hoe spoel ik nu fatsoenlijk mijn haardos schoon?”

Hoog boven mijn hoofd bevind zich de waterstraal. Te ver van mijn schedel om mijn hoofd weer shampoovrij te krijgen. “Waar is de slang,” denk ik enigszins geïrriteerd bij mezelf. Hoe hoog ik mijn arm ook optil, iets vastpakken is onmogelijk. Bijna tegen het plafond sijpelt het water uit een douchekop die stevig aan de wand bevestigd is. De straal dichterbij mijn te wassen hoofd krijgen, onmogelijk.

Beste hotels waarom kiezen jullie hiervoor? Ben je lang dan sta je gefrommeld onder de douchekop. Ben je klein van formaat dan raken de stralen nauwelijks je hoofd en lichaam. Ik kan er de logica niet in ontdekken. Maar wellicht is hier een heel plausibele verklaring voor. Wellicht….

Deze column schreef ik voor/verscheen eerder Reisbizz magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *