Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat hotelbadkamer heet

Het reisleed dat hotelbadkamer heet

Het reisleed dat hotelbadkamer heet, omdat reizen niet alleen maar fun is.

Op het bed

Na een lange intercontinentale vlucht, is het eerste wat ik doe, douchen. Ik draai de kraan van de douche dicht. Op de tast grijp ik richting het handdoekenrekje. Niks. Druipnat stap ik uit de cabine. Geen handdoek. Glibberend op mijn natte voeten bereik ik het toiletpot. Geen resultaat, ook hier ligt niets gereed. Een spoor van voetstappen laat ik niet alleen in de badkamer maar ook in het gangetje achter. “Wie verzint zo iets?” mompel ik in mezelf. “Wie legt er in vredesnaam handdoeken op het bed gereed?”

Het reisleed dat hotelbadkamer heet

Size matters

Eenmaal de badstoffen lap in handen, wacht me een ander type leed. De handdoek waar ik zo naarstig naar op zoek was, heeft het formaat gastendoekje. Daar kan ik amper mijn grote teen mee afdrogen.

Het reisleed dat hotelbadkamer heet

Het reisleed dat hotelbadkamer heet

Behalve handdoeken, die niet in de badkamer klaarliggen, gaat er in deze ruimte zelf ook nog wel eens wat mis. Zo gruwel ik van een douchegordijn dat vies en plakkerig aan je lijft kleeft terwijl je jezelf wast? Ben ik van mening dat douchen in een badkuip toch echt niet mee van deze tijd is. Of kan ik me mateloos irriteren aan een föhn waarbij je de aan-knop steeds ingeduwd dient te houden met een lamme duim als gevolg. Drama ten top is een douche waarbij slechts een pisstraaltje uit de douchekop druppelt. Ik word er niet vrolijk van.

➡️ Lees ook: Dit is echt zo irritant in hotelkamers

Deze column ‘Het reisleed dat airconditioning heet’ verscheen eerder in reisvakblad Reisbizz (2017)

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Sorry, ik moest hier toch om glimlachen. Ook omdat het heel herkenbaar is. Dat wil zeggen. Handdoeken verwacht ik in de badkamer of leg ik daar zelf van te voren neer. Dat van dat douchegordijn vind ik inderdaad gruwelijk. Net zoals een hotelsprei trouwens. Nooit zomaar op gaan liggen. Brrrr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *