Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat laundry service heet. Een gênante situatie

Het reisleed dat laundry service heet.

Het reisleed dat laundry service heet, daar gaat deze terugkerende rubriek dit maal over. Een was in hotel laten doen, geen probleem. Zou je denken.

Wat!?

“Wat! Gaat ze dit echt doen? Hier?” vraag ik mezelf af. “Nee!”

Wanneer je langer dan twee weken op reis bent, valt aan een wasje niet altijd te ontkomen. Zo ook niet tijdens mijn reis per Trans Mongolië Express. Bij aankomst in China besluit ik in het hotel in Beijing wat kledingstukken te laten reinigen. Achteloos mik ik wat ondergoed en een paar T-shirts in de daarvoor bestemde plastic zak op mijn kamer en bel naar de receptie.

Laundry service, please

“Laundry service, please.” Een onverstaanbaar gemompel volgt. Plots word ik doorverbonden, een tafereel dat zich nog een aantal keer herhaalt. Dit schiet niet op. Met een zak vol was neem ik de lift naar de beneden, in de hoop dat ze me bij de receptie verder kunnen helpen.

Laundry service, please!

Ik herhaal mijn verzoek; “Laundry service, please,” terwijl ik op de zak wijs. De bebrilde Chinese dame kijkt me aan alsof ik haar vraag de inhoud van de kas in de zak te legen. Ze haalt haar collega erbij. Kordaat pakt deze medewerker het wasgoed van me aan en begint een voor een mijn wasgoed op de balie van de receptie uit te stallen. Een Indiase zakenman kijkt beschaamd de andere kant op. Een Maleisisch jongetje lacht hartelijk om het tafereel.

Storm

Met een rood hoofd ruk ik het vuile goed uit haar handen en storm terug naar mijn kamer. Dat wordt een gevalletje wassen in de badkuip.

➡️ Heb je je trouwens wel eens afgevraagd waarom laundry service in hotels ook zo waanzinnig duur is? Dit artikel (in Engels) vertelt het je

Meer reisleed

Het reisleed dat…
taxichauffeurs
voedselvergiftiging
verloren bagage
heet

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Wauw, lekker genant haha! Ik laat mijn kleding eigenlijk nooit wassen in een hotel en ga zelf altijd ergens heen, vaak goedkoper. In China hadden wij alleen een handwas gedaan, zodat we ons hier niet aan hoefde te wagen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *